Gala Performantei – premii pentru 12 tineri absolvenţi
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-performantei-premii-pentru-12-tineri-absolventi/

Primăria Sectorului 3 organizează prin Centrul Cultural Casa Artelor, Gala Performantei, eveniment care va avea loc pe 1 Decembrie, ora 19,00 la Ateneul Român.

Un articol de Andrada Văsii|28 noiembrie 2013

Primăria Sectorului 3 organizează prin Centrul Cultural Casa Artelor, Gala Performantei, eveniment care va avea loc pe 1 Decembrie, de la ora 19.00 la Ateneul Român.

Gala performantei s-a conturat în urma parteneriatelor semnate de Robert Sorin Negoiță, Primarul Sectorului 3 cu Rectorii următoarelor instituții de învățământ superior: Universitatea Bucureşti, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Academia de Ştiinţe Economice, Universitatea Politehnică Bucureşti.

Prin acest demers, Primăria Sectorului 3 doreşte să promoveze valoarea autentică şi să ofere modele viabile societăţii româneşti, premiind 12 tineri performanți absolvenți ai acestor instituții de învățământ superior care au decis să rămână în ţară demonstrând  că şi acasă se poate construi o carieră strălucită.

Tinerii care vor fi premiați pentru reușitele lor profesionale au fost selecționați  de Senatul universităților în care au învățat.

Citiţi şi: Gala Micii Ambasadori – spectacol cultural la Ateneul Român

Gala Performantei este acompaniată de un Concert extraordinar de muzică  românească susținut de Orchestra Universitaria a Universității de Muzică București, dirijor Alexandru Ganea și de tineri muzicieni români recunoscuți pentru succesele lor în carieră: violonista Simina Croitoru, violoncelistul  Ștefan Cazacu, soliștii Ana Cebotari originară din  Republica Moldova și Vlad Miriță.

Lor li se alătură, într-o interpretare remarcabilă a Colindelor românești  Corul de Copii Radio, dirijat de Voicu Popescu.

Gala Performantei

Afișul evenimentului Gala Performantei

În foaierul Ateneului Român va fi deschisă expoziția de sculptură a tinerei artiste Misha Diaconu, care semnează și Trofeul Gala Performanței.

Una dintre creațiile sale, sculptura din metal cu o înălțime de 7,50 m, intitulată Calul Titanilor, este deja expusă în Parcul Titan – Parcul Artelor.

Program Gala Performantei:

Partea I: Sala Foaier – Expoziţie de sculptură – Misha Diaconu;

Partea II: Sală

Deschidere – Corul de Copii Radio – Deşteaptă-te române! – dirijor Voicu Popescu;

Discurs de deschidere – Dl. Robert Sorin Negoiţă, Primarul Sectorului 3;

Moment artistic: Valurile Dunării (Iosif Ivanovici) – Orchestra Universitaria, dirijor Alexandru Ganea;

Decernare premii Gala Performanței – Universitatea Politehnică Bucureşti;

Moment artistic: Balada (Ciprian Porumbescu) – solistă Simina Croitoru (vioară);

Decernare premii Gala Performanței – Academia de Studii Economice Bucureşti;

Moment artistic: Aria Berthei, Actul II (din Lăsaţi-mă să cânt, Gherase Dendrino) și Muzica (din Valurile Dunării, George Grigoriu) – solistă Ana Cebotari (soprană);

Citiţi şi: Gala Micii Ambasadori – spectacol cultural la Ateneul Român

Pauză

Partea III: Sală

Moment artistic: Orchestra Universitaria – Vals (Eugen Doga) – Orchestra Universitaria, dirijor Alexandru Ganea;

Decernare premii Gala Performanței – Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila Bucureşti;

Moment artistic : Dans ţărănesc (Constantin Dumitrescu) – solist – Ştefan Cazacu (violoncel);

Decernare premii Gala Performanței – Universitatea Bucureşti;

Moment artistic: Vlad Miriţă (tenor): Aria Sărmane lăutar (din Lăsaţi-mă să cânt, Gherase Dendrino) și Aria Gânduri (din Lysistrata, Gherase Dendrino), urmat de un duet Vlad Miriţă și Ana Cebotari Te iubesc (din Lăsaţi-mă să cânt, Gherase Dendrino);

Decernarea Premiul de Excelenţă a Galei Performanței;

Moment artistic: Corul de Copii Radio – Colinde;

Discurs de încheiere;

Moment artistic: Sus la poarta raiului şi Colindiţa (aranj. Bogdan Vodă) și O, ce veste minunată! (aranj. John Walton) – soliști: Corul de Copii Radio împreună cu Ana Cebotari şi Vlad Miriţă, alături de Orchestra Universitaria – dirijor Alexandru Ganea;

Partea a IV – Cocktail în Foaier.

Info:

Regizoarea Alice Barb, directorul fondator al Centrului Cultural Casa Artelor semnează conceptul şi regia evenimentului.

Foto credit: Centrul Cultural Casa Artelor (Gala festivalului National de Teatru Independent), Gala Performantei

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

19
/02
/24

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „...Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.

19
/02
/24

Ca în fiecare an, artistul vizual M.C. Donici propune EXPOZIȚIA DE O ORĂ: o întâlnire fără coroane, fasoane, discursuri sau festivisme, de ZIUA BRÂNCUȘI. Ajuns la a VIII-a ediție, evenimentul produs de Asociația Culturală Arte-Factum va avea loc luni, 19.02.2024, între orele 14:00- 15:00, în spațiul din fața  Bustului  Brâncuși  din proximitatea Facultății de Arte a Universității de Vest, Timișoara.

16
/02
/24

Anul acesta marcăm Ziua Națională Brâncuși printr-un eveniment cu totul deosebit. Avem bucuria să vă anunțăm că sosește în premieră în România și va putea fi vizitată în exclusivitate la Galeriile Artmark o lucrare realizată de sculptor în 1905-1906, „Bustul unui patron de restaurant (Portretul lui Achille Baldé)”. Este vorba despre „o operă care nu a fost niciodată văzută, (fiind) considerată pierdută sau distrusă”.

15
/02
/24

Pe 26 martie 2024, începând cu orele 18.30, Opera Națională București va găzdui o ediție specială din ciclul de conferințe SCENA GÂNDIRII. Evenimentul, desfășurat sub titlul „Universitate, societate, creativitate”, va aduce pe scenă trei rectori ai unora dintre cele mai reprezentative universități românești.