Gala premiilor UNITER din acest an se va desfăşura la Iaşi
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-premiilor-uniter-din-acest-an-se-va-desfasura-la-iasi/

Gala premiilor Uniunii Teatrale din România (UNITER) din acest an va avea loc la Iaşi, în 13 mai, a anunţat, marţi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi Cristian Adomniţei, costul evenimentului fiind estimat la peste 900.000 de lei.   Preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, a declarat că ediţia a XXI-a a galei premiilor UNITER va avea loc […]

Un articol de Andrada Văsii|30 ianuarie 2013

Gala premiilor Uniunii Teatrale din România (UNITER) din acest an va avea loc la Iaşi, în 13 mai, a anunţat, marţi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi Cristian Adomniţei, costul evenimentului fiind estimat la peste 900.000 de lei.

 

Preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, a declarat că ediţia a XXI-a a galei premiilor UNITER va avea loc la Iaşi, la data de 13 mai, el afirmând că decizia a fost luată în urma unei discuţii, pe care a avut-o în cursul dimineţii de marţi cu preşedintele UNITER, Ion Caramitru.

La această gală vom avea 200 de invitaţi din ţară şi din străinătate. Consiliul Judeţean va fi partener în desfăşurarea evenimentului şi va avea o contribuţie financiară în valoare de 180.000 de lei„, a declarat şeful CJ Iaşi, Cristian Adomniţei.

Costul total al galei a fost estimat la 911.000 de lei.

La rândul său, preşedintele UNITER, Ion Caramitru, a declarat, la Iaşi, după întâlnirea cu Cristian Adomniţei, că gala nu este un lucru uşor de realizat întrucât presupune cheltuieli foarte mari pentru organizarea evenimentului.

Primele zece gale au mers deosebit de bine, aproape exclusiv cu fonduri venite de la sponsori. Din cauza perioadei de tranziţie fără de sfârşit şi a crizei, sponsorii s-au împuţinat. Am folosit fonduri numai de la Ministerul Culturii şi de la primăria Capitalei ca să o putem ţine aşa cum se cuvinte, în teatre„, a afirmat preşedintele UNITER, Ion Caramitru.

El a precizat că, până acum, o singură ediţie a galei s-a desfăşurat în afara Bucureştiului, cea de la Sibiu, din anul 2007, când oraşul a fost desemnat Capitală culturală europeană..

Ideea de a organiza Gala UNITER la Iaşi am avut-o mai demult. Cunosc bine istoria oraşului, iar în prezent nu consider că există un spaţiu mai frumos şi mai generos pentru gala noastră decât Teatrul Naţional din Iaşi„, a afirmat Ion Caramitru.

 

 

Sursa: Mediafax

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.