Gala premiilor UNITER din acest an se va desfăşura la Iaşi
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-premiilor-uniter-din-acest-an-se-va-desfasura-la-iasi/

Gala premiilor Uniunii Teatrale din România (UNITER) din acest an va avea loc la Iaşi, în 13 mai, a anunţat, marţi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi Cristian Adomniţei, costul evenimentului fiind estimat la peste 900.000 de lei.   Preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, a declarat că ediţia a XXI-a a galei premiilor UNITER va avea loc […]

Un articol de Andrada Văsii|30 ianuarie 2013

Gala premiilor Uniunii Teatrale din România (UNITER) din acest an va avea loc la Iaşi, în 13 mai, a anunţat, marţi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi Cristian Adomniţei, costul evenimentului fiind estimat la peste 900.000 de lei.

 

Preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, a declarat că ediţia a XXI-a a galei premiilor UNITER va avea loc la Iaşi, la data de 13 mai, el afirmând că decizia a fost luată în urma unei discuţii, pe care a avut-o în cursul dimineţii de marţi cu preşedintele UNITER, Ion Caramitru.

La această gală vom avea 200 de invitaţi din ţară şi din străinătate. Consiliul Judeţean va fi partener în desfăşurarea evenimentului şi va avea o contribuţie financiară în valoare de 180.000 de lei„, a declarat şeful CJ Iaşi, Cristian Adomniţei.

Costul total al galei a fost estimat la 911.000 de lei.

La rândul său, preşedintele UNITER, Ion Caramitru, a declarat, la Iaşi, după întâlnirea cu Cristian Adomniţei, că gala nu este un lucru uşor de realizat întrucât presupune cheltuieli foarte mari pentru organizarea evenimentului.

Primele zece gale au mers deosebit de bine, aproape exclusiv cu fonduri venite de la sponsori. Din cauza perioadei de tranziţie fără de sfârşit şi a crizei, sponsorii s-au împuţinat. Am folosit fonduri numai de la Ministerul Culturii şi de la primăria Capitalei ca să o putem ţine aşa cum se cuvinte, în teatre„, a afirmat preşedintele UNITER, Ion Caramitru.

El a precizat că, până acum, o singură ediţie a galei s-a desfăşurat în afara Bucureştiului, cea de la Sibiu, din anul 2007, când oraşul a fost desemnat Capitală culturală europeană..

Ideea de a organiza Gala UNITER la Iaşi am avut-o mai demult. Cunosc bine istoria oraşului, iar în prezent nu consider că există un spaţiu mai frumos şi mai generos pentru gala noastră decât Teatrul Naţional din Iaşi„, a afirmat Ion Caramitru.

 

 

Sursa: Mediafax

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.