GALERIE FOTO Carmen Tănase va juca alături de Ştefan Bănică în spectacolul „Pescăruşul“, la Teatrul de Comedie
https://www.ziarulmetropolis.ro/galerie-foto-carmen-tanase-va-juca-alaturi-de-stefan-banica-in-spectacolul-pescarusul-la-teatrul-de-comedie/

Teatrul de Comedie vă invită vineri 10 mai, de la ora 19.00, la Sala „Radu Beligan“, la premiera oficială a spectacolului „Pescăruşul“ de A.P Cehov, în regia lui Claudiu Goga.

Un articol de Andrada Văsii|6 mai 2013

Teatrul de Comedie vă invită vineri, 10 mai de la ora 19.00, la Sala „Radu Beligan“, la premiera oficială a spectacolului „Pescărușul“ de A.P Cehov, traducerea  Mașa Dinescu.

O poveste cu cinci tone de dragoste

Pe vremea când lucra la „Pescăruşul“, Cehov spunea într-o scrisoare că scrie o piesă cu „cinci tone de dragoste“.

Cred că actualizarea constă în modul de gândire, în psihologia personajelor, care trebuie să fie una a zilelor noastre, în felul cum sunt descifrate şi dezvoltate relaţiile şi situaţiile  teatrale în urma acestui mod de gândire, fără a trăda sensul fundamental al piesei, ci potenţându-l. Iar aici, la dobândirea acestui mod de gândire, este necesar să ai o traducere bună, o traducere în limba vorbită azi. Nu poţi gândi modern într-o limbă veche. Abia apoi, în mod natural urmează ambalajul estetic, decor, costume, muzică, machiaj, care trebuie să slujească ideea spectatorului. Actualizarea, din acest punct de vedere, nu înseamnă o punere într-un timp, ci o scoatere din timp…

Claudiu Goga,

regizor

Info:

Irina Nikolaevna Arkadina  ( Emilia Popescu ), Boris Alexeevici Trigorin ( Ştefan Bănică ), Evgheni Sergheevici Dorn ( Vladimir Găitan), Polina Andreevna ( Carmen Tănase ), Piotr Nikolaevici Sorin ( Florin Dobrovici ), Nina Mihailova Zarecinaia (  Anca Dumitra ), Konstantin Gavrilovici Treplev ( Alexandru Pavel ) și Mașa ( Mirela Oprișor ).

Regie: Claudiu Goga
Decor: Lia Dogaru
Costume: Liliana Cenean
Durata spectacolului: 2h 40 min cu pauză

Foto credit: Mihaela Marin

18
/07
/17

Unul dintre ultimele „concerte” susţinute de Ciprian Porumbescu rămâne cel din faţa mării, în Italia, din iarna lui 1882. Peste un an, pe 6 iunie 1883, avea să moară în căsuța lui din Stupca, neîmpăcat și fără să înțeleagă de ce destinul i se curmă la doar 29 de ani.

18
/07
/17

În această seară, de la ora 18.00, Institutul Cultural Român de la Viena prezintă, la sediul său, proiecţia reportajului în limba germană „Timişoara – vizita unui oraş în schimbare“ din seria „KulTOUR mit Holender“, realizată şi difuzată de postul de televiziune austriacă Servus TV. Evenimentul este programat cu ocazia aniversării lui Ioan Holender, care împlinește astăzi 82 de ani. Timişoara, orașul nașterii lui Ioan Holender, va fi Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

18
/07
/17

Concursul "Cea mai frumoasă IE" va avea loc în cadrul celei de-a XIII-a ediții a Festivalului "Valea Mureșului" cu tema "Tradiția continuă!", care se va desfășura la Răstolița, în perioada 29-30 iulie. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Mureș, Muzeul de Etnografie și Artă Populară Târgu Mureș și Centrul Creației Populare Mureș, în scopul promovării modelelor autentice.

17
/07
/17

Caravana Filmelor TIFF revine în această vară, pentru a opta ediție, cu un program de filme noi, premiate, proiectate în aer liber pentru publicul din peste 15 orașe. Ecranul uriaș al Caravanei va fi amplasat în parcuri, piețe publice, amfiteatre și grădini de vară, de la mijlocul lunii iulie, până în septembrie. Spectatorilor li se pregătesc comedii, drame, thrillere animații, filme premiate în marile festivaluri și succese de casă. Intrarea este liberă.

17
/07
/17

O discuţie cu cineastul Alexandru Solomon despre ultimul său documentar, „Ouăle lui Tarzan”, şi vernisajul unei expoziţii cu fotografii din Petrila realizate de regizorul Andrei Dăscălescu se numără printre evenimentele conexe proiecţiilor la cea de-a patra ediţie a festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc în perioada 20-23 iulie la Timişoara şi Gottlob.

17
/07
/17

Universul din "Un veac de singurătate", capodopera lui Gabriel Garcia Marquez publicată în urmă cu 50 de ani, s-a transformat în sursă de inspirație pentru doi artiști urbani, care au pictat pe zidurile Bibliotecii naționale din Columbia lupte de cocoși, capete de morți și un cuplu înlănțuit.

16
/07
/17

CRONICĂ DE FILM Despre o spectaculoasă docuficţiune poloneză cu viaţa de noapte a tinerilor din Varşovia. Şi despre un thriller elveţian care are ca protagonist un detectiv particular cu o minte tulburată. Acum, în iulie, în (unele) cinematografe.

15
/07
/17

O expoziție In Memoriam Augustin Buzura, organizată de Institutul Cultural Român, prin Centrul Național al Cărții, în parteneriat cu Biblioteca Națională a României, va fi deschisă în perioada 14-31 iulie la sediul ICR din Aleea Alexandru, nr. 38.

15
/07
/17

Una dintre cele mai valoroase compoziții jazz imaginate vreodată în umbra Mariei Tănase, un proiect de excelenţă, aplaudat pe scene prestigioase şi inclus pe coloana sonoră a unui film internaţional aspirant la Oscar, „Pân’la rai” va fi prezentat, în ediţie excepţională, la Grădina Green Hours din Bucureşti, marți, 18 iulie, de la ora 19.30.

15
/07
/17

Caravana Filmelor TIFF revine în această vară, pentru a opta ediție, cu un program de filme noi, premiate, proiectate în aer liber pentru publicul din peste 15 orașe. Ecranul uriaș al Caravanei va fi amplasat în parcuri, piețe publice, amfiteatre și grădini de vară, de la mijlocul lunii iulie, până în septembrie.

15
/07
/17

UNTEATRU sărbătorește șapte ani de existență și organizează cu acest prilej zilele UNTEATRU – „un micro-festival de teatru, concerte și prietenie”, care va avea loc între 19-23 iulie.