Gaudeamus 2014 – 750 de evenimente editoriale / Serie de autor „Gheorghe Crăciun”
https://www.ziarulmetropolis.ro/gaudeamus-2014-750-de-evenimente-editoriale-serie-de-autor-gheorghe-craciun/

Cea de-a XXI-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură, care va avea loc în perioada 19 – 23 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, oferă vizitatorilor aproximativ 750 de evenimente editoriale şi profesionale, un număr record în istoria târgului.

Un articol de Petre Ivan|12 noiembrie 2014

Gaudeamus 2014 / Şi în acest an, Târgul Gaudeamus îşi va întâmpina vizitatorii cu un maraton de evenimente editoriale şi profesionale – aproape 750, număr record în istoria târgului – propuse de organizator, invitaţi speciali şi de cei peste 300 de expozanţi, notează Mediafax.

Târgul Internaţional Gaudeamus Carte de Învăţătură 2014, a cărui deschidere oficială va avea loc pe 19 noiembrie, de la ora 12.00, este iniţiat şi organizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media Radio România.

Invitatul de onoare al ediţiei 2014 este Federaţia Rusă. Programul invitatului de onoare cuprinde peste 30 de evenimente organizate în incinta târgului şi în alte spaţii din Bucureşti. De asemenea, 17 oaspeţi din Rusia – scriitori, critici literari, editori, jurnalişti şi muzicieni, nume bine cunoscute în peisajul cultural contemporan rusesc – vor susţine lansări şi prezentări de carte, sesiuni de autografe, dezbateri şi momente artistice.

Invitatul de onoare al Târgului Internaţional Gaudeamus din 2013 a fost grupul ţărilor nordice reprezentat de Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia şi Suedia.

Accesul publicului în incinta Târgului se va face pe baza biletelor (în valoare de 5 lei) şi a abonamentelor de intrare (în valoare de 10 lei, valabile pentru toată perioada), care vor constitui, totodată, şi suportul pentru tombola Gaudeamus.

Preşcolarii, elevii, studenţii, cadrele didactice, bibliotecarii, profesionişti din domeniile editorial – educaţional, jurnaliştii, pensionarii, persoanele cu dizabilităţi şi grupurile organizate au acces gratuit la Târgul Gaudeamus. Programul de vizitare este zilnic între orele 10.00 şi 20.00.

Cel mai important şi mai longeviv eveniment expoziţional dedicat cărţii din România, Gaudeamus are un loc bine definit în calendarul cultural şi în conştiinţa

Gheorghe Craciun

Gheorghe Craciun

publicului, dovadă stând cei peste 100.000 de vizitatori care îi trec pragul în fiecare an.

„Gaudeamus 2014 – Serie de autor „Gheorghe Crăciun

 

În cadrul Târgului, pe 22 noiembrie, de la ora 12.30, la standul editurilor Polirom şi Cartea Românească, va fi lansat un nou proiect editorial dedicat unuia dintre cei mai importanţi scriitori români contemporani. Este vorba despre seria de autor „Gheorghe Crăciun”, care va debuta cu două titluri – „Acte originale/ Copii legalizate (variaţiuni pe o temă în contralumină)” şi „Mecanica fluidului”, se arată pe site-ul polirom.ro.

Copertele celor două volume cu care debutează seria sunt ilustrate cu desenele originale ale autorului.

Acestor două titluri li se vor adăuga romanele „Compunere cu paralele inegale”, „Frumoasa fără corp” şi „Pupa russa”, o ediţie revizuită a volumelor de publicistică „Cu garda deschisă” şi „Reducerea la scară”, cărţile de eseuri deja publicate „În căutarea referinţei” şi „Teatru de operaţiuni”, precum şi alte lucrări inedite – „Lentila sferică”, „Operaţii pe cărţi deschise”, „Mono-stereo”.

Foto: Gaudeamus 2014 – gaudeamus.ro

03
/02
/19

CĂRȚI DE NEOCOLIT. Între capodoperele literaturii române, "Țiganiada" lui Ion Budai Deleanu (1760-1820) ocupă un loc de excepție. Și explicația trebuie căutată nu numai în faptul că țiganii reprezintă o populație alogenă cu care conviețuim de peste 600 de ani, ci și pentru descrierea general umană pe care o conține.

31
/01
/19

Fundaţia Humanitas Aqua Forte, în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu“, Editura Humanitas şi Asociația ARCCA organizează a doua ediţie a seriei de conferinţe „Despre lumea în care trăim”, un festival de conferinţe şi dialoguri culturale şi ştiinţifice pe teme de actualitate, susţinute de specialişti şi oameni de cultură de prestigiu, care va avea loc la […]

29
/01
/19

După ce a cucerit lumea cu „Citind Lolita în Teheran”, scriitoarea Azar Nafisi a revenit cu „Lucruri nespuse” - o colecție de amintiri care își poartă cititorul în mijlocul evenimentelor din Iranul ultimului secol.

28
/01
/19

La început de an 2019, declarat Anul Cărții în România, vă propunem un top al celor mai bune apariții editoriale ale anului trecut, din zona ficțiune. Ziarul Metropolis a realizat un top al celor mai bune cinci romane publicate în 2018 în România.

27
/01
/19

Și pentru că 27 ianuarie este Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, vă propunem spre lectură „Omul în căutarea sensului vieții” (Editura Vellant), cronica experiențelor îngrozitoare trăite de psihiatrul Viktor Frankl în timpul detenției sale la Auschwitz și în alte lagăre.

25
/01
/19

METROPOLIS SPECIAL. Pe 25 ianuarie 1882 se năștea, la Londra, Virginia Woolf. 137 de ani mai târziu, vă invităm să ne-o amintim răsfoindu-i jurnalul.

16
/01
/19

Romanul autobiografic „Promisiunea zorilor” de Romain Gary (traducere din franceză și note de Daniel Nicolescu) a fost publicat la editura Humanitas Fiction, în anul 2018.

16
/01
/19

Editura Litera anunță peste 700 lansări editoriale noi în 2019 și vă propune să notați în agendă cărțile-eveniment peste care nu trebuie să treceți fără a le fi citit anul acesta.

14
/01
/19

„Anul Cărții” se deschide cu o conferință națională dedicată profesioniștilor în comunicare din editurile românești. Programată pe data de joi, 17 ianuarie 2019, începând cu ora 10.00, la Salonul de Carte „Luceafărul” (Bulevardul Unirii nr. 10), conferința își propune să îi reunească pe specialiștii în comunicare din editurile autohtone.

07
/01
/19

Cartea „Între prieteni“ (traducere din limba ebraică de Marlena Braeșter) a apărut la editura Humanitas fiction în anul 2013. Amos Oz a murit la Tel Aviv pe 28 decembrie 2018.

23
/12
/18

Romanele din seria Fantasy „Pisicile războinice”, semnată de Erin Hunter, s-au situat și anul acesta pe primul loc în preferințele publicului. Cele mai vândute titluri din portofoliul Grupulului Editorial ALL fac parte din domenii variate, de la literatură la dezvoltare personală și medicină.