Gaudeamus 2014 – 750 de evenimente editoriale / Serie de autor „Gheorghe Crăciun”
https://www.ziarulmetropolis.ro/gaudeamus-2014-750-de-evenimente-editoriale-serie-de-autor-gheorghe-craciun/

Cea de-a XXI-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură, care va avea loc în perioada 19 – 23 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, oferă vizitatorilor aproximativ 750 de evenimente editoriale şi profesionale, un număr record în istoria târgului.

Un articol de Petre Ivan|12 noiembrie 2014

Gaudeamus 2014 / Şi în acest an, Târgul Gaudeamus îşi va întâmpina vizitatorii cu un maraton de evenimente editoriale şi profesionale – aproape 750, număr record în istoria târgului – propuse de organizator, invitaţi speciali şi de cei peste 300 de expozanţi, notează Mediafax.

Târgul Internaţional Gaudeamus Carte de Învăţătură 2014, a cărui deschidere oficială va avea loc pe 19 noiembrie, de la ora 12.00, este iniţiat şi organizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media Radio România.

Invitatul de onoare al ediţiei 2014 este Federaţia Rusă. Programul invitatului de onoare cuprinde peste 30 de evenimente organizate în incinta târgului şi în alte spaţii din Bucureşti. De asemenea, 17 oaspeţi din Rusia – scriitori, critici literari, editori, jurnalişti şi muzicieni, nume bine cunoscute în peisajul cultural contemporan rusesc – vor susţine lansări şi prezentări de carte, sesiuni de autografe, dezbateri şi momente artistice.

Invitatul de onoare al Târgului Internaţional Gaudeamus din 2013 a fost grupul ţărilor nordice reprezentat de Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia şi Suedia.

Accesul publicului în incinta Târgului se va face pe baza biletelor (în valoare de 5 lei) şi a abonamentelor de intrare (în valoare de 10 lei, valabile pentru toată perioada), care vor constitui, totodată, şi suportul pentru tombola Gaudeamus.

Preşcolarii, elevii, studenţii, cadrele didactice, bibliotecarii, profesionişti din domeniile editorial – educaţional, jurnaliştii, pensionarii, persoanele cu dizabilităţi şi grupurile organizate au acces gratuit la Târgul Gaudeamus. Programul de vizitare este zilnic între orele 10.00 şi 20.00.

Cel mai important şi mai longeviv eveniment expoziţional dedicat cărţii din România, Gaudeamus are un loc bine definit în calendarul cultural şi în conştiinţa

Gheorghe Craciun

Gheorghe Craciun

publicului, dovadă stând cei peste 100.000 de vizitatori care îi trec pragul în fiecare an.

„Gaudeamus 2014 – Serie de autor „Gheorghe Crăciun

 

În cadrul Târgului, pe 22 noiembrie, de la ora 12.30, la standul editurilor Polirom şi Cartea Românească, va fi lansat un nou proiect editorial dedicat unuia dintre cei mai importanţi scriitori români contemporani. Este vorba despre seria de autor „Gheorghe Crăciun”, care va debuta cu două titluri – „Acte originale/ Copii legalizate (variaţiuni pe o temă în contralumină)” şi „Mecanica fluidului”, se arată pe site-ul polirom.ro.

Copertele celor două volume cu care debutează seria sunt ilustrate cu desenele originale ale autorului.

Acestor două titluri li se vor adăuga romanele „Compunere cu paralele inegale”, „Frumoasa fără corp” şi „Pupa russa”, o ediţie revizuită a volumelor de publicistică „Cu garda deschisă” şi „Reducerea la scară”, cărţile de eseuri deja publicate „În căutarea referinţei” şi „Teatru de operaţiuni”, precum şi alte lucrări inedite – „Lentila sferică”, „Operaţii pe cărţi deschise”, „Mono-stereo”.

Foto: Gaudeamus 2014 – gaudeamus.ro

14
/09
/18

Cătălin Dorian Florescu este invitatul primului eveniment Humanitas din această toamnă de la Librăria Cișmigiu. Marți, 18 septembrie, de la ora 19, Cătălin Dorian Florescu, laureat al Premiului Literar Andreas Gryphius 2018 pentru întreaga operă, va purta un dialog cu publicistul Cristian Pătrășconiu despre cel mai recent roman al său, Bărbatul care aduce fericirea, apărut la Humanitas, în traducerea Marianei Bărbulescu.

12
/09
/18

Noua sufragerie-librărie din La Petite Bouffe-Cotroceni (zisă și „La Pisicul ghiftuit“) propune „o mică ghiftuială“ culturală lunară. Doritorii sunt invitați, așadar, în sufrageria tapetată cu cărți recent deschisă la demisolul La Petite Bouffe-Cotroceni (Strada Doctor Louis Pasteur, nr 38).

12
/09
/18

Dar să vedem ce cumpărături a mai făcut între timp scriitorul şi scenaristul Florin Lăzărescu, care, luna trecută, după cum aflam de pe pagina dumnealui de facebook, asista neputiincios la moartea propriului caucic. (www.ziarulmetropolis.ro/moartea-cauciucului-domnului-lazarescu/)

11
/09
/18

Cea mai nouă apariție în colecția CINEMAgrafia a editurii Noi Media Print, volumul „Mircea Veroiu. Poezia unei lumi tragice”, scris de Marian Sorin Rădulescu, poate readuce în atenție unul dintre cei mai importanți regizori ai cinematografiei române, ale cărui filme par să fie însă tot mai puțin descoperite sau revăzute.

04
/09
/18

George Bacovia, cel mai important poet simbolist român, a terminat liceul la 22 de ani, a publicat prima carte la 35 de ani, iar verbele sale favorite - conform frecvenței din poezii - erau „plânge” și „ninge". De asemenea, nu citea foarte mult, nu avea scriitori preferați și avea un talent deosebit la portrete și caricaturi...

03
/09
/18

Astăzi a avut loc conferința de lansare a celei de a VI-a ediții a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT. Organizatorii au anunțat noutățile și numele invitaților care vor sosi la Iași, în perioada 3-7 octombrie 2018.

29
/08
/18

Cu aproape zece ani înainte să moară, când se afla deja de ceva vreme sub observaţie psihiatrică, Friedrich Nietzsche începea să alunece pe deplin în propria poveste şi să se identifice cu zeul Dionysos, semnându-şi scrisorile cu numele lui.

29
/08
/18

Fundația Calea Victoriei și editura Humanitas vă invită joi, 30 august, de la ora 19:00, la un eveniment dedicat memoriei lui Neagu Djuvara, istoric şi eseist, autor Humanitas, apreciată personalitate culturală și primul lector al Fundației Calea Victoriei.

26
/08
/18

CĂRȚI DE NEOCOLIT Florența a contribuit ca puține alte orașe la îmbogățirea patrimoniului cultural al lumii. Opera florentinului Dante Alighieri (1265-1321), poet, prozator, filosof, gânditor politic, stă mărturie în această privință.