George Clooney s-a căsătorit cu avocata Amal Alamuddin, la Veneţia – „nunta anului”
https://www.ziarulmetropolis.ro/george-clooney-s-a-casatorit-cu-avocata-amal-alamuddin-la-venetia-nunta-anului/

Actorul american George Clooney, unul dintre cei mai faimoşi burlaci din lume, şi avocata britanică Amal Alamuddin s-au căsătorit într-o ceremonie organizată sâmbătă seară, la Veneţia, evenimentul fiind catalogat de presa internaţională drept „nunta anului”.

Un articol de Petre Ivan|29 septembrie 2014

„George Clooney şi Amal Alamuddin s-au căsătorit sâmbătă, 27 septembrie, într-o ceremonie privată în Veneţia, Italia”, a declarat agentul actorului, conform The Hollywood Reporter. Ceremonia a avut loc la Hotelul Aman din apropierea faimosului Canal Grande şi a fost confirmată oficial de agentul lui George Clooney, notează Mediafax.

Potrivit bbc.com, zeci de vedete au fost văzute sâmbătă pe canalele oraşului italian, fiind invitate la nunta lui George Clooney, în vârstă de 53 de ani, cu Amal Alamuddin, în vârstă de 36 de ani.

Printre vedetele apropiate cineastului american, care au ajuns la Veneţia începând de vineri, se numără top modelul Cindy Crawford şi soţul ei, Rande Gerber, cel care a îndeplinit şi rolul de cavaler de onoare al lui Clooney, actorul Matt Damon şi soţia lui, Luciana Barroso, actorul Bill Murray, vocalistul trupei U2, Bono, actriţa Ellen Barkin, care a jucat alături de Clooney în pelicula „Ocean’s Thirteen – Acum sunt 13”, şi Anna Wintour, redactorul-şef al ediţiei americane a revistei Vogue.

Ambarcaţiunea cu care George Clooney se îndrepta, sâmbătă, spre Hotelul Aman, unde urma să aibă loc nunta, a fost blocată pentru mai multe minute, pe Canal Grande, de trecerea mai multor vase de mari dimensiuni.

Această întârziere a permis zecilor de bărci cu fotografi să-l ajungă din urmă pe actorul american, considerat „cel mai dorit burlac al planetei”. O barcă a Poliţiei veneţiene a încercat în zadar să ţină paparazzi la distanţă.

Amal Alamuddin a fost văzută în public ultima dată vineri, pe Canal Grande, alături de George Clooney.

S-au logoodit în aprilie

Avocata britanică de origine libaneză şi cineastul american s-au logodit în aprilie. Alamuddin l-a întâlnit pe Clooney prin intermediul activităţii ei profesionale. Aceasta este prima căsătorie pentru Amal Alamuddin, în timp ce George Clooney a mai fost căsătorit cu actriţa Talia Balsam, în perioada 1989 şi 1993.

Clooney a mai avut relaţii pasagere cu top-modelul britanic Lisa Snowdon, cu actriţa italiană Elisabetta Canalis şi cu actriţa din serialul „Salvamarii/ Baywatch” Krista Allen. George Clooney

Unul dintre cei mai cunoscuţi actori americani la nivel mondial, George Clooney a câştigat două premii Oscar, unul pentru cel mai bun actor în rol secundar, pentru rolul din „Syriana”, şi un altul pentru cel mai bun film, ca producător al peliculei „Argo”. Pe lângă implicarea majoră în industria cinematografică, Clooney s-a dedicat şi unor cauze umanitare, cum este războiul civil din Darfur, Sudan.

Avocata Amal Alamuddin, specializată în drepturile omului, i-a avut printre clienţi pe fondatorul Wikileaks, Julian Assange, şi pe fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko.

Alegerea Veneţiei ca loc de desfăşurare a ceremoniei nupţiale nu este o supriză, George Clooney fiind un vizitator obişnuit al oraşului lagună, datorită festivalului de film organizat la Veneţia. Actorul deţine şi o vilă pe malul lacului Como, la nord de la Milano.

În ciuda perioadei destul de lungi în care s-a tot vorbit despre eveniment, interesul publicului pentru căsătoria lui Clooney a fost foarte vizibilă pe reţelele de socializare online.

„George Clooney s-a însurat. Bărbaţii heterosexuali ai planetei răsuflă uşuraţi. Restul lumii este în doliu”, a glumit un utilizator al platformei Twitter, potrivit bbc.com.

Foto: George Clooney şi Amal Alamuddin – cinemagia, facebook

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

25
/01
/24

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „Eu sunt propria mea soție” de Doug Wright, traducerea și regia Teodora Petre, scenografia Ioana Pashca, mișcare scenică Alina Petrică, muzică Cezar Antal. Evenimentul va avea loc pe 30 ianuarie 2024, ora 19:00, la Sala Studio – Str. Gabroveni nr. 57.

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.

25
/01
/24

Marți, 30 ianuarie, începând cu ora 11:00, la Sala „Ileana Berlogea”, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale va sărbători Ziua Universității și a patronului său spiritual, Ion Luca Caragiale.

25
/01
/24

Duminică, 28 ianuarie (de la 17.00), primul concert al anului 2024 din stagiunea Orchestrei de Muzică Populară Radio îi este dedicat memoriei actriței NATAȘA RAAB, prezentatoare a nenumeroase concerte pe scena Sălii Radio.

25
/01
/24

Muzica și poveștile se întâlnesc la Teatrelli într-un nou concept de spectacol sonor, creat de Mădălina Pavăl și Alexei Țurcan, împreună cu alți 10 muzicieni talentați. GAZDA redefinește sonoritățile românești și propune spectatorilor un alt mod de a se bucura de muzică – umăr lângă umăr cu artiștii răspândiți prin sala transformată într-o sufragerie, pregătiți să dăruiască povești din culisele creației.

25
/01
/24

Festivalul DIPLOMA Show, un proiect The Institute, lansează seria de podcasturi Friends of the Arts, produsă de Black Rhino Radio și moderată de Artemisa Pascu. Friends of the Arts - A DIPLOMA Show Podcast continuă misiunea proiectului de a promova și susține tinerii artiști, designeri și arhitecți.

25
/01
/24

Gaep anunță reprezentarea lui Théo Massoulier. Artistul stabilit la Lyon este cunoscut pentru asamblaje în care coexistă elemente minerale, plante și artefacte și care fac trimitere la culturile biologice din laborator sau la mici matrice prebiotice. Recent, el a început să dezvolte o serie de picturi cu basoreliefuri inedite, acționate magnetic. Prima lui expoziție personală la Gaep – și prima din București – se va deschide la finalul lunii februarie.

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.

23
/01
/24

CRONICĂ DE FILM În noul său lungmetraj, “Familiar” (2023), Călin Peter Netzer pare că încearcă să reia formula de succes din “Poziţia copilului” (2013), filmul cu care a câştigat Ursul de Aur la Berlinale.

23
/01
/24

ISTORIA ne ajută să călătorim în trecutul persoanelor, familiilor, comunităților, popoarelor, Lumii întregi. Ea ne învăţă să întelegem o hartă, o haină, o clădire, o ruină, o fotografie, o gravură, un document vechi, o piesă de muzeu sau chiar un tablou. Cine ştie Istorie, va înțelege mai bine comunitatea şi lumea în care trăieşte azi!