George Mihăiţă împlineşte 65 de ani! La mulţi ani!
https://www.ziarulmetropolis.ro/george-mihaita-implineste-65-de-ani-la-multi-ani/

George Mihăiţă, directorul Teatrului de Comedie din Bucureşti, împlineşte astăzi 65 de ani. Născut pe 23 septembrie 1948, la Moreni, jud. Dâmboviţa, George Mihăiţă este unul dintre cei mai mari actori din România.

Un articol de Corina Vladov|23 septembrie 2013

George Mihăiţă, directorul Teatrului de Comedie din Bucureşti, împlineşte astăzi 65 de ani. Născut pe 23 septembrie 1948, la Moreni, jud. Dâmboviţa, George Mihaita este unul dintre cei mai mari actori din România.

Actorul poate fi văzut în această stagiune, printre altele, în spectacolele Teatrului de Comedie: „Casa Zoikăi“ de Mihail Bulgakov, regia Alexandru Tocilescu, „Femeia care şi-a pierdut jartierele“ de Eugène Labiche, regia Silviu Purcărete şi „O scrisoare pierdută“ de I.L. Caragiale, regia Alexandru Dabija.

Şi la această vârstă, George Mihăiţă nu a uitat să aibă emoţii atunci când intră pe scenă. „Sunt mai sigur acum decât prima oară când am jucat pe scenă. Mai conştient, mai atent, mai reṭinut, dar emoṭiile există. Ai două ore de spectacol în faṭă, trebuie să cunoşti dumnezeieşte textul, trebuie să îṭi asculṭi partenerii. Nu este uşor, dar nici greu. Experienṭa m-a ajutat foarte mult; colegii şi importanţii actori cu care am colaborat mi-au dat energia necesară şi siguranţă“, a spus George Mihaita, într-un interviu acordat pentru Ziarul Metropolis.

George Mihaita

George Mihaita, în spectacolul „Femeia care şi-a pierdut jartierele“

„Suntem o ţară tristă, dar nu avem spectatori trişti. O ṭară tristă cu spectatori veseli. Spectatorii uită pentru două ore de foarte multe lucruri care li se întâmplă peste zi şi merg şi respiră o dată cu noi. Se bucură de actul artistic. Aproape din ce în ce mai mulṭi oameni vin la teatru şi mai ales tineri – asta este îmbucurător“, a mai spus directorul Teatrului de Comedie.

Citiţi şi: A început Festivalul Comediei Româneşti! George Mihaita: „Aşa să-mi ajute Caragiale!“

George Mihăiţă a absolvit în 1971 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” București, secția Actorie, clasa prof. univ. Sanda Manu. Începând cu anul 2000 este directorul Teatrului de Comedie din Bucureşti.

La mulţi ani, George Mihăiţă!

Foto cu George Mihaita: Teatrul de Comedie

01
/08
/15

Născut pe 31 iulie 1952 la la Târgu-Jiu (dar trecut în acte pe 1 august), Horaţiu Mălăele a jucat în zeci de piese de teatru şi filme, a regizat cu aceeaşi pasiune şi este un talentat autor de caricaturi şi picturi.

29
/06
/15

Este unul dintre cei mai buni şi mediatizaţi actori din generaţia lui. Poate fi văzut în spectacole de teatru, în filme, în scurtmetraje (aproape în toate scurtmetrajele), ba chiar (foarte des) şi în reclame la televizor.

26
/06
/15

Joc teatru puțin pentru că așa a fost să fie destinul meu, pentru că în România posturile în teatre sunt blocate, colaboratorii sunt puțini și aceeași peste tot, pentru că se formează trene de admirație, pentru că am făcut film și mi s-a pus ștampila că sunt actriță “de film”, cu toate că am 6 ani de “antrenament” pentru teatru și roluri principale deja făcute la niste regizori mari și minunati (ce bine că ei au avut încredere în mine). – Ana Ularu

28
/04
/15

Prima sa experienţă cinematografică a venit după vârsta de 40 de ani. De atunci a fost distribuit de majoritatea regizorilor importanţi de film din România, interpretările sale impresionante aducându-i notorietate şi aprecierea publicului.

11
/03
/15

Actorul Ion Besoiu împlineşte astăzi 84 de ani. Artistul a fost omagiat cu două premii pentru întreaga activitate – din partea Uniunii Teatrale din România (UNITER), în 2008, şi la Gala Gopo din 2011.

26
/02
/15

"Niciodată nu se știe ce e aia "generația de aur". Pentru George Vraca, de pildă, George Constantin nu făcea parte din nicio generație de aur, era un tânăr care juca și el teatru binișor, dar pentru George Constantin generația de aur era Vraca, dar Vraca pentru Nottara nu era generație de aur, și uite așa, când actorul ajunge la vârsta maturității, nu a vieții, a maturității sale artistice, conform destinului, putinței, talentului (...) devine un actor important al teatrului unde este, al teatrului românesc, al locului unde este proțăpit de soartă și devine și el un metal prețios." - Alexandru Repan