Gerard Depardieu: În tinereţe m-am prostituat, am jefuit morminte şi am făcut puşcărie
https://www.ziarulmetropolis.ro/gerard-depardieu-in-tinerete-m-am-prostituat-am-jefuit-morminte-si-am-facut-puscarie/

Actorul francez Gérard Depardieu vorbeşte în autobiografia sa „Ça s’est fait comme ça” despre perioada din tinereţe când s-a prostituat, a jefuit morminte şi a făcut închisoare, despre relaţia cu mama sa şi cu copiii săi, dar şi despre prietenia cu Vladimir Putin.

Un articol de Petre Ivan|7 octombrie 2014

Actorul francez Gérard Depardieu, în vârstă de 65 de ani, a lansat, joi, un volum autobiografic, intitulat „Ça s’est fait comme ça” („S-a întâmplat aşa”, n.r.).

Volumul de 170 de pagini, scris în colaborare cu scriitorul francez Lionel Duroy, conţine relatări din tinereţea actorului şi mărturisiri ale acestuia despre viaţa sa personală, mai ales despre relaţia cu copiii săi, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Gérard Depardieu spune că a făcut sex pentru bani în tinereţe, a tâlhărit şi jefuit, a stat trei săptămâni în închisoare pentru furtul unei maşini şi a ajuns chiar să jefuiască morminte, înainte de a fi salvat de la autodistrugere de un impresar de teatru homosexual care i-a plătit cursurile de actorie.

De asemenea, Depardieu îşi aminteşte că pe când era doar un puşti se obişnuise să o audă pe mama sa vorbind despre încercările acesteia de a renunţa la sarcina care l-a adus pe lume, folosind andrele pentru a-şi provoca un avort. „Şi când te gândeşti că aproape te-am omorât”, îi spunea lui Gérard Depardieu mama acestuia.

Familia lui Gérard Depardieu era atât de săracă, în copilărie, încât el însuşi a fost nevoit să îşi ajute mama la naşterea fraţilor săi, pentru că nu îşi permiteau o moaşă.

Depardieu a început să petreacă mult timp pe străzi când avea doar zece ani, deşi cei mai mulţi i-ar fi dat cu uşurinţă 15 ani, şi şi-a dat seama foarte repede că

Gerard Depardieu

Gerard Depardieu

bărbaţii îl găseau atrăgător. „Ştiu de când eram foarte tânăr că le plac homosexualilor”, a spus Depardieu, care a adăugat că, atunci când bărbaţii îl abordau şi-i cereau să întreţină relaţii sexuale cu ei, le cerea bani.

Totodată, actorul francez a recunoscut că în tinereţe a ajutat de câteva ori la dezgroparea unor morţi pentru a-i jefui, luându-le bijuteriile şi pantofii din picioarele cadavrelor abia îngropate.

La 16 ani, actorul a executat trei săptămâni de închisoare pentru că a furat o maşină, iar apoi şi-a continuat „cariera” în domeniul serviciilor sexuale, după ce s-a mutat din orăşelul natal, Châteauroux, din centrul Franţei, la Paris, unde, ocazional îşi jefuia clienţii. „La 20 de ani, tâlharul din mine era viu şi activ. Pe unii îi jecmăneam. Uneori îl mai băteam pe câte unul şi plecam cu toţi banii lui”, a scris Depardieu.

Actorul a povestit şi cum fura ceasurile de mână şi banii studenţilor care participau la protestele antiguvernamentale din mai 1968, scotocindu-le prin buzunare, în timp ce tinerii dormeau pe străzi.

El a spus şi cum a intrat într-o bază a NATO, de unde a cumpărat ţigări pe care le-a vândut apoi la un preţ de două ori mai mare.

Depardieu, care se descrie drept un „ţăran necioplit”, s-a căsătorit cu actriţa Élisabeth Guignot, dintr-o familie pariziană bună, şi a avut doi copii cu aceasta, Guillaume şi Julie. Actorul mai are alţi doi copii, cu alte două femei, dar viaţa de familie şi rolul de tată nu-l prind pe starul francez de cinema.

Când copiii s-au plâns de faptul că sunt asociaţi cu el, Depardieu le-a spus: „Ce vreţi? Schimbaţi-vă denumirile, dacă vă deranjează, pentru numele lui Dumnezeu!”.

Confesiunile actorului ating şi subiectul morţii fiului său Guillaume, care a fost de asemenea, actor. Guillaume a declarat în trecut că şi el a făcut sex pe bani atunci când nu mai avea din ce trăi şi a făcut şi închisoare de două ori pentru furt şi posesie de droguri. Guillaume a murit din cauza unei pneumonii virale în 2008, la vârsta de 37 de ani.

Relaţia lui Gérard Depardieu cu copiii săi, cărora nu le poate spune că îi iubeşte, este influenţată de relaţia pe care actorul a avut-o cu tatăl său, Dédé, un metalurgist şi pompier voluntar care vorbea foarte puţin. „Nu mi-am putut găsi niciodată cuvintele. Ştiu cum să spun cuvintele altora, dar când este vorba despre ale mele, sunt fiul lui Dédé”, a spus Depardieu.

Gerard Depardieu

Gerard Depardieu

Actorul, un gurmand recunoscut şi un mare consumator de alcool, este faimos pentru comportamentul său violent şi exuberant: a făcut un accident cu scuterul în timp ce era beat, a atacat fotografii care îl urmăreau şi a urinat pe culoarul dintre scaunele unui avion, de faţă cu ceilalţi pasageri.

Depardieu vorbeşte în cartea sa şi despre prietenia cu preşedintele rus Vladimir Putin. Cei doi s-au întâlnit prima dată în 2008 şi s-au înţeles foarte bine, potrivit lui Depardieu.

„Amândoi am fi putut ajunge nişte huligani. Cred că (lui Putin, n.r.) i-a plăcut imediat latura mea de huligan… faptul că am fost uneori ridicat de pe trotuarul unde căzusem mort de beat. Ca şi în cazul meu, nimeni nu ar fi dat doi bani pe el (Putin, n.r.) când avea 15 ani”, a scris Depardieu.

„E foarte simplu. Eu vorbesc, este cineva care scrie ce spun în franceză, apoi traduce în rusă şi apoi scrisoarea ajunge pe biroul lui Putin. Îi trimit scrisori în care îi vorbesc despre toate. E ca un prieten vechi. Îl amuză şi îmi răspunde”, a descris Depardieu modul în care corespondează cu preşedintele Rusiei.

Deşi starul francez a declarat de curând că nu mai este pasionat de actorie, Gérard Depardieu are în derulare mai multe proiecte şi va putea fi văzut pe afişele a şapte filme care vor fi lansate în 2014.

Cel mai important dintre ele este „Welcome to New York”, de Abel Ferrara, în care Depardieu îl interpretează pe Dominique Strauss-Kahn, fostul director al FMI, căzut în dizgraţie după ce a fost acuzat de viol.

Gérard Depardieu este unul dintre cei mai cunoscuţi actori francezi pe plan internaţional şi are la activ peste 100 de filme în care a jucat, inclusiv cele din seria „Asterix”.

Actorul a câştigat numeroase premii de-a lungul prestigioasei lui cariere în cinematografie, inclusiv o nominalizare la Oscar, pentru memorabilul rol din „Cyrano de Bergerac”, şi un premiu Globul de Aur, pentru rolul său din filmul „Cartea verde”.

Foto: Gerard Depardieu – Cinemagia

28
/02
/24

Asociația Tangent, în parteneriat cu Teatrul Excelsior, Teatrul Național „I.L. Caragiale”, Casa Kerim și LiterNet, a lansat miercuri, 21 februarie, un open call pentru actori și actrițe din București, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, pentru formarea distribuției spectacolului EMAUS, după romanul omonim al scriitorului italian Alessandro Baricco.

28
/02
/24

Primăvara sosește la Sala Radio cu abonamente și bilete pentru ultimele 3 luni ale stagiunii cu numărul 95 pe scena Radio România! Abonamentele pentru perioada aprilie - iunie 2024 vor fi disponibile la vânzare în perioada 28 februarie – 5 martie 2024. Biletele individuale vor fi puse în vânzare începând din data de miercuri, 6 martie 2024.

28
/02
/24

Luna martie aduce un nou spectacol în repertoriul Teatrului Ion Creangă. „Amintiri din copilărie“ are avanpremiera și premiera vineri, 1 martie, de la ora 10:00, respectiv 18:00, la Sala Mare din Piața Amzei nr. 13. Spectacolul marchează, în același timp, începutul celei de-a doua ediții a evenimentului „Luna lui Ion Creangă – Povești și Amintiri din copilărie“.

28
/02
/24

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, revine în acest weekend pe scena Sălii Palatului din București, având în rolurile principale pe balerinii Rin Okuno și Robert Enache, alături de ansamblul Operei Naționale București. Reprezentația de la începutul lunii decembrie a fost primită cu entuziasm de către publicul prezent, aceasta fiind sold-out.

28
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 28 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Numărul 2 de David Foenkinos – recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Iulianei Glăvan – ce aduce în prim-plan povestea unui destin atipic, a celui care a pierdut rolul lui Harry Potter în una dintre cele mai celebre ecranizări din toate timpurile. Este posibil ca un eșec să devină o sursă de putere? Romanul scriitorului francez oferă în locul unui răspuns o minunată parabolă despre virtuțile reconstruirii sinelui.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

27
/02
/24

Scriitorul francez Édouard Louis, autor al cărții „Cine l-a ucis pe tata?”, a fost spectator al producției cu același nume, pusă în scenă de Andrei Măjeri la Teatrul Metropolis, în seara de vineri, 23 februarie 2024. În urma vizionării, publicul și oamenii de teatru prezenți în sală s-au bucurat de o conferință cu acesta, moderată de Mihaela Michailov, autoarea dramatizării.

27
/02
/24

Prima zi a primăverii aduce pe scena Sălii Radio un mărțișor muzical ! Vineri, 1 martie 2024 (de la 19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va interpreta Simfonia nr. 1 - Simfonia primăverii, semnată de ROBERT SCHUMANN, un tablou muzical al anotimpului revenirii la viață.

27
/02
/24

Admiratorii lui Nicolae Corjos vor putea vedea sau revedea la Cinemaraton pe 27 februarie filmele Ora zero, Pădurea nebună, Un studio în căutarea unei vedete, Declaraţie de dragoste, Liceenii, Extemporal la dirigenţie, Liceenii Rock’n Roll, Alo aterizează străbunica, documentarul Sergiu Celibidache.

27
/02
/24

Luna martie vine mereu cu provocarea de a găsi mărțișorul perfect și cadoul ideal pentru femeile din viața noastră. Pe lângă flori și darurile – simbol, Vanner Collective propune și cadoul – experiență, cu un program de cinci mărțișoare teatrale cu cinci perspective feminine, care vor putea fi văzute între 3 și 17 martie, în diferite spații din București: „Cassandra”, „Tot ce e minunat în lume”, „Komorebi. Lumina care se filtrează printre copaci”, „Lemons. Lemons. Lemons. Lemons. Lemons.” și „Lungs”.