HALLOWEEN 2014: Teatru, muzică, filme, dar şi strigoi, vrăjitoare şi fantome, în Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/halloween-2014-teatru-muzica-filme-dar-si-strigoi-vrajitoare-si-fantome-in-bucuresti/

Noaptea de Halloween se anunţă a fi „de groază” în Capitală, unde bucureştenii se pot distra alături de strigoi, vrăjitoare şi fantome, în săli de teatru, de cinema şi în cluburi. Totodată, sărbătoarea din 31 octombrie nu-i uită nici pe copii, care vor putea participa la activităţi „înfricoşătoare”.

Un articol de Petre Ivan|31 octombrie 2014

HALLOWEEN 2014 / Strigoi, vrăjitoare, fantome şi alte personaje înfricoşătoare îşi dau întâlnire cu publicul bucureştean, vineri, prin muzeele, centrele comerciale, cinematografele şi cluburile din Capitală, pentru a petrece o noapte de Halloween „de groază”.

Activităţile pregătite îi vizează atât pe copii, cât şi pe adulţi, fiecare dintre aceştia având dreptul la distracţie.

Astfel, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” organizează, vineri, de la ora 17.30 Atelierul de sculptat dovleci, unde copiii cu vârsta între 8 şi 14 ani sunt invitaţi să-şi folosească iscusinţa, fantezia şi inventivitatea.

Cei care doresc să petreacă noaptea de Halloween la teatru pot mege să vadă piesa „Midnight chat with Sylvia Plath”, la Teatrul Mignon. Din distribuţia HALLOWEEN 2014spectacolului, regizat de Iris Spiridon, fac parte actorii Vanessa Gadei, Letiţia Vlădescu, Ioana Anastasia Anton şi Ioana Marchidan.

Un performance teatral care explorează universul scriitoarei Sylvia Plath, transportându-l în lumea artei contemporane prin teatru, dans, muzică, video. Spectacolul este construit sub forma unei şedinţe de spiritism bazată pe jurnalul intim al autoarei, în timpul căreia lucrurile iau o întorsătură neaşteptată, lumea spiritelor deschizându-se pentru a dezvălui secrete îngropate şi intimităţi neîmpărtăşite.

Spectacolul cuprinde fragmente din opera ei (nuvele, roman, poezii) reinterpretate astfel încât să devină valabile în prezent. Este o încercare de a-i accesa „spiritul” prin intermediul operei.

Foto: HALLOWEEN 2014, Midnight chat with Sylvia Plath – wikipedia, Dani Ioniţă

18
/07
/17

Concursul "Cea mai frumoasă IE" va avea loc în cadrul celei de-a XIII-a ediții a Festivalului "Valea Mureșului" cu tema "Tradiția continuă!", care se va desfășura la Răstolița, în perioada 29-30 iulie. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Mureș, Muzeul de Etnografie și Artă Populară Târgu Mureș și Centrul Creației Populare Mureș, în scopul promovării modelelor autentice.

17
/07
/17

Caravana Filmelor TIFF revine în această vară, pentru a opta ediție, cu un program de filme noi, premiate, proiectate în aer liber pentru publicul din peste 15 orașe. Ecranul uriaș al Caravanei va fi amplasat în parcuri, piețe publice, amfiteatre și grădini de vară, de la mijlocul lunii iulie, până în septembrie. Spectatorilor li se pregătesc comedii, drame, thrillere animații, filme premiate în marile festivaluri și succese de casă. Intrarea este liberă.

17
/07
/17

O discuţie cu cineastul Alexandru Solomon despre ultimul său documentar, „Ouăle lui Tarzan”, şi vernisajul unei expoziţii cu fotografii din Petrila realizate de regizorul Andrei Dăscălescu se numără printre evenimentele conexe proiecţiilor la cea de-a patra ediţie a festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc în perioada 20-23 iulie la Timişoara şi Gottlob.

17
/07
/17

Universul din "Un veac de singurătate", capodopera lui Gabriel Garcia Marquez publicată în urmă cu 50 de ani, s-a transformat în sursă de inspirație pentru doi artiști urbani, care au pictat pe zidurile Bibliotecii naționale din Columbia lupte de cocoși, capete de morți și un cuplu înlănțuit.

16
/07
/17

CRONICĂ DE FILM Despre o spectaculoasă docuficţiune poloneză cu viaţa de noapte a tinerilor din Varşovia. Şi despre un thriller elveţian care are ca protagonist un detectiv particular cu o minte tulburată. Acum, în iulie, în (unele) cinematografe.

15
/07
/17

O expoziție In Memoriam Augustin Buzura, organizată de Institutul Cultural Român, prin Centrul Național al Cărții, în parteneriat cu Biblioteca Națională a României, va fi deschisă în perioada 14-31 iulie la sediul ICR din Aleea Alexandru, nr. 38.

15
/07
/17

Una dintre cele mai valoroase compoziții jazz imaginate vreodată în umbra Mariei Tănase, un proiect de excelenţă, aplaudat pe scene prestigioase şi inclus pe coloana sonoră a unui film internaţional aspirant la Oscar, „Pân’la rai” va fi prezentat, în ediţie excepţională, la Grădina Green Hours din Bucureşti, marți, 18 iulie, de la ora 19.30.

15
/07
/17

Caravana Filmelor TIFF revine în această vară, pentru a opta ediție, cu un program de filme noi, premiate, proiectate în aer liber pentru publicul din peste 15 orașe. Ecranul uriaș al Caravanei va fi amplasat în parcuri, piețe publice, amfiteatre și grădini de vară, de la mijlocul lunii iulie, până în septembrie.

15
/07
/17

UNTEATRU sărbătorește șapte ani de existență și organizează cu acest prilej zilele UNTEATRU – „un micro-festival de teatru, concerte și prietenie”, care va avea loc între 19-23 iulie.

14
/07
/17

Un documentar regizat de Susan Lacy despre regizorul laureat al premiului Oscar Steven Spielberg va avea premiera la HBO pe 7 octombrie. Documentarul va examina în profunzime filmografia lui Spielberg, relevând modul în care experiențele sale i-au influențat munca și au transformat-o în timp.

13
/07
/17

Taifas nocturn, cu amintiri, tutun, cafea și voie bună, între doi scriitori ce-au nimerit pe același palier, în prima și ultima vacanță, pe care au petrecut-o împreună, la Techirghiol. În 2017 se împlinesc 50 de ani de la moartea lui Tudor Arghezi despre care se spunea că era arțăgos cu prietenii și „spurcat la gură” cu străinii.

13
/07
/17

În perioada 4-18 iulie 2017 se desfășoară cea de-a XXXIV-a ediţie a Festivalului Internațional de Teatru din Almada, cea mai importantă manifestare de acest gen din Portugalia. La eveniment va fi prezentat și spectacolul „Oameni obișnuiți”, de Gianina Cărbunariu, în interpretarea actorilor de la Teatrul Național „Radu Stanca“ Sibiu (TNRS). Spectacolul va avea loc, duminică, 16 iulie, ora 22:00, pe Scena Mare a Școlii D. Antonio da Costa din Almada unde sunt așteptați 600 de spectatori.