Halloween + Sfântul Dumitru la Teatrul Naţional pentru Copii
https://www.ziarulmetropolis.ro/halloween-sfantul-dumitru-la-teatrul-national-pentru-copii/

Două sărbători, una naţională – a Sfântului Dumitru şi una de import, Halloween-ul, îi aşteaptă pe cei mai mici dintre spectatorii Teatrului Naţional din Bucureşti, duminică, 26 octombrie 2014, la Sala Media, cu începere de la ora 11.00.

Un articol de Petre Ivan|24 octombrie 2014

Focurile de Sâmedru se vor întâlni cu această ocazie cu luminiţele Carnavalului de Halloween şi cu „Lampa lui Jack”, iar personajele centrale vor fi cele obişnuite pentru acest moment, fantomiţe, vrăjitoare, lilieci, monştri şi monstrişoare, un cadru cum nu se poate mai incitant pentru proiectul de la Teatrul Naţional pentru Copii unde, la fiecare spectacol, cei mici sunt invitaţi să se confrunte cu forţele răului şi ale întunericului şi, să le învingă.

Dovlecii ciopliţi vor aduce un plus de atractivitate în scenografia sărbătorii, iar costumele pregătite de acasă se vor întrece într-unul din concursurile îndrumate cu iscusinţă şi haz de Magicianul Poveştilor, actorul Marian Râlea.

Unul din cele mai plăcute momente ale sărbătorii se anunţă a fi şi «Dracula», concursul cu suc de roşii.

La Teatrul Naţional pentru Copii, fiecare duminică le oferă celor mici şi celor mari câte o premieră şi invitaţia de a le fi parteneri de joc actorilor. Iar participanţii, fie aceştia învinşi sau învingători, au parte de o mulţime de premii şi surprize păcute la finalul fiecărui spectacol.

Intrarea la Sala Media se face dinspre strada Batiştei, pe esplanada nou construită ce leagă Sala Studio de Sala Mare, lângă Casa de bilete a TNB.

Biletele au preţul unic de 20 de lei. Durata spectacolului: 1 oră şi jumătate.

Foto: Halloween, Teatrul Naţional pentru Copii – Teatrul Naţional pentru Copii

15
/01
/24

Scriem cuvinte în grabă, le rostim în grabă. Folosim adesea structuri gramaticale greşite, preluate multe dintre ele din mass-media şi propagate cu o viteză uimitoare. Pe Facebook, pe whatsApp, aruncăm cuvinte, propoziții, toate scrise rapid și cel mai adesea fără grijă. Corectitudinea exprimării nu prea mai interesează pe nimeni.

15
/01
/24

Teatrul Maghiar de Stat Cluj își ia cu tristețe rămas bun de la actorul András Csíky, laureat al premiilor Kossuth și Jászai Mari, distins cu Premiul UNITER pentru întreaga activitate, care s-a stins din viață în data de 13 ianuarie 2024, la vârsta de 94 de ani

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.