Hamlet, cu Tudor Aaron Istodor şi… Maia Morgenstern
https://www.ziarulmetropolis.ro/hamlet-cu-tudor-aaron-istodor-si-maia-morgenstern/

Pe 3, 4 şi 10 februarie bucureştenii vor avea parte de o nouă provocare în peisajul teatral autohton. Hamlet, după William Shakespeare, în regia lui Marcel Ţop, aduce pe scenă o distribuţie de zile mari: Tudor Aaron Istodor, Maia Morgenstern, Marius Bodochi şi Laura Cosoi.

Un articol de Petre Ivan|23 ianuarie 2014

Pe 3, 4 şi 10 februarie bucureştenii vor avea parte de o nouă provocare în peisajul teatral autohton. Hamlet, după William Shakespeare, în regia lui Marcel Ţop, aduce pe scenă o distribuţie de zile mari: Tudor Aaron Istodor, Maia Morgenstern, Marius Bodochi şi Laura Cosoi.

Din distribuţie mai fac parte: Dorin Andone, Viorel Păunescu, Cristina Mihăilescu, Mihai Stănescu, Smaranda Caragea, Alexandra Murăruş şi Andrei Runcanu, iar costumele sunt realizate de Adina Buzatu şi Răzvan Ciobanu.

Marcel Ţop este regizorul şaman, cum se autointitulează, care a definit scena românească de underground din zilele noastre prin spectacolul Deformaţii, aşa cum spune criticul de teatru, Cristina Modreanu.

Hamlet

Marcel Ţop este “un nume care contează în teatrul tânăr românesc, în primul rând prin talent, apoi prin diversitatea mijloacelor şi a temelor abordate.

Când şocant şi virulent, ca în „Natural Born Fuckers”, „G.O.D.” sau „Edmond”, când languros, decadent şi voluptuos, ca în „Valmont”, când cinic, ironic şi baroc, ca în „Deformaţii”, Marcel Ţop nu se repetă niciodată.”, după cum spune Cristina Rusiecki.

Hamlet este în viziunea lui Marcel Ţop, un om la fel ca noi toţi, într-o lume condusă de minciună, ticăloşie şi escrocherie, el nefiind nici mincinos, nici ticălos şi nici escroc.

Hamlet e pătimaş, are sânge fierbinte de OM. Povestea lui Hamlet este povestea noastră.

Hamlet

“Dragul meu Horatio, rămăi în viaţă, şi spune-le oamenilor povestea mea… restul e tăcere.”

Spectacolul are loc pe 3, 4 şi 10 februarie, la Teatrul Nottara, sala Horia Lovinescu, de la orele 20.00.

Foto cu Hamlet , Tudor Aaron Istodor, Maia Morgenstern, Marius Bodochi si Alexandra Murarus – Tiberiu Dinescu, Cristian Oprescu, Cristina Tinta

28
/09
/17

Muzeul Județean de Istorie Brașov strânge obiecte cu valoare muzeală din fostele cartiere muncitorești și invită elevi să realizeze fotografii și să descopere amintirile generației bunicilor lor.

28
/09
/17

„Ouăle lui Tarzan”, de Alexandru Solomon, a fost selectat în competiţia Russian Open Documentary Film Festival „Artdocfest” 2017, care va avea loc la Moscova în perioada 6 - 12 decembrie. Producţia românească va concura cu şase documentare în festivalul din Rusia, care a fost fondat în 2007.

28
/09
/17

Leonardo DiCaprio și Martin Scorsese vor colabora din nou într-un film biografic despre viața fostului președinte al SUA Theodore Roosevel. DiCaprio îl va interpreta pe Roosevelt, a cărui președinție (1901-1909) a fost un element cheie în conservarea spațiilor naturale și faunei sălbatice prin promovarea de parcuri naționale.

27
/09
/17

INTERVIU Oana Răsuceanu și Asociația Culturală Control N invită liceenii să-și danseze poveștile, între 9 și 15 octombrie, în cadrul atelierului de dans contemporan pentru adolescenți Dance Yourself. Iată despre ce e vorba!

27
/09
/17

„Bacalaureat”, filmul pentru care Cristian Mungiu a câștigat premiul de regie la Cannes, „Ana, mon amour”, de Călin Peter Netzer, laureat cu un Urs de Argint la Berlin, „Fixeur”, de Adrian Sitaru, propunerea României la Oscar, dar și „6,9 pe scara Richter”, noua comedie muzicală a lui Nae Caranfil, vor putea fi văzute la cea de-a treia ediție a Zilelor Filmului Românesc (ZFR) la Chișinău.

27
/09
/17

După HABEMUS BEBE, Asociația Art No More revine în toamna aceasta cu un nou spectacol de teatru. Este vorba despre IDENTIC NATURAL, proiect teatral care exploatează una dintre cele mai discutate teme contemporane: ce mâncăm. Un spectacol despre lipsa de informare în domeniul alimentației, despre dificultatea de a alege dintre sute de produse de același tip și dificultatea de a discerne între miile de păreri contradictorii.

27
/09
/17

În urmă cu exact un secol, într-o zi de 27 septembrie (1917), se stingea din viață Edgar Degas, unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai impresionismului. Balerinele lui Degas – centrul universului creaţiei sale -, de o frumuseţe răvăşitoare, şi impresionează și astăzi prin graţie și limbaj gestual.

26
/09
/17

Sergiu Matiș, cunoscut artist român stabilit la Berlin, va prezenta publicului din București spectacolul NEVERENDINGS. Evenimentul va avea loc în cadrul eXplore festival #12, luni, 25 septembrie 2017, de la ora 19:00, la Sala Atelier a Teatrului Național “I.L Caragiale” București.

26
/09
/17

Filmul „Tulip Fever / Febra Lalelelor” urmăreşte povestea unui artist, Jan Van Loos (Dane DeHaan), care se îndrăgoseşte de o tânără măritată, Sophia Sandvoort (Alicia Vikander), când i se comandă pictarea portretului ei în timpul Tulip maniei din Amsterdamul secolului al XVII-lea. „Tulip Fever / Febra Lalelelor”, distribuit de Forum Film România, rulează în cinematografele din toată ţara.

26
/09
/17

Won Won Myeong și Yutaka Nakata – doi dintre renumiții dansatori și coregrafi colaboratori ai Companiei Carolyn Carlson – revin în România în cadrul Festivalului Național de Teatru pentru a susține un workshop de dans contemporan. Workshop-ul, 20 – 26 octombrie, este dedicat dansatorilor, coregrafilor și actorilor români, cu vârsta de peste 18 ani.

25
/09
/17

Remarcabila rezistenţă în timp (12 ani) a proiectului de audiţii radiofonice cu public, organizate de redacţia Teatrului National Radiofonic (proiect iniţiat şi promovat de regizorul Mihai Lungeanu) se datorează unei strădanii susţinute de a descoperi şi comenta realitatea din spatele „cortinei sonore” cu care genul teatrului radiofonic îşi atrage şi provoacă ascultătorii.

25
/09
/17

Regizorul Martin Scorsese va preda un curs pe internet ce va fi dedicat artelor cinematografice. Inițiativa reprezintă prima incursiune a renumitului cineast american în domeniul cursurilor difuzate online. Cineastul american, câștigător al unui premiu Oscar, va debuta în calitate de profesor de arte cinematografice la începutul anului 2018 prin intermediul unui curs online difuzat de platforma educațională MasterClass.