Horatiu Mălăele face show, la TV, de Ziua Mondială a Teatrului
https://www.ziarulmetropolis.ro/horatiu-malaele-face-show-la-tv-de-ziua-mondiala-a-teatrului/

În preajma Zilei Mondiale a Teatrului (27 martie), Televiziunea Română difuzează piesa „Cafeneaua”, pusă în scenă de Horatiu Mălăele. Spectacolul poate fi urmărit luni, 24 martie, de la ora 20.10, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVRplus.ro.

Un articol de Petre Ivan|21 martie 2014

În preajma Zilei Mondiale a Teatrului (27 martie), Televiziunea Română difuzează piesa „Cafeneaua”, pusă în scenă de Horatiu Mălăele. Spectacolul poate fi urmărit luni, 24 martie, de la ora 20.10, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVRplus.ro.

Regia artistică a acestei comedii spumoase este semnată de Horaţiu Mălăele, care şi interpretează unul dintre rolurile principale, alături de Dana Dogaru şi de Emilia Popescu. „Cafeneaua” surprinde povestea unei familii americane – Wally (interpretat de Horaţiu Mălăele) şi Louise Murdock (Dana Dogaru) – în trei tablouri succesive ale vieţii ei: la 30, la 50 şi la 70 de ani.

Horatiu

În viaţa celor doi îşi face apariţia Janet (Emilia Popescu), o tânără din Ohio, aflată în căutarea celebrităţii hollywoodiene.

„Wally nu uită, Wally se transformă…”

„M-am apropiat temător de textul acesta. Ca într-o imensă oglindă, fereastra morţii, cum o numeşte Borges, mai limpede ca orice, mi-am descoperit ambiţiile şi slăbiciunile, norocirile şi nenorocirile, viaţa mea, a voastră, a noastră şi toate la un loc, răsturnate în viaţa acestei familii imaginate – oglindă vie şi spăimântătoare a trecerii noastre pământene. Rezistenţa spectacolului pe piaţa teatrală reprezintă pentru mine  adevărul celor sus amintite şi al unei emoţii comune”, spune Horaţiu Mălăele, care a primit pentru rolul din această comedie Premiul UNITER în 1998 pentru cel mai bun actor.

Horatiu

Spectacolul „Cafeneaua” a avut premiera în anul 1997 şi a devenit cel mai longeviv spectacol din repertoriul Teatrului Bulandra (ultima reprezentaţie fiind în anul 2009), bucurându-se de aceeaşi distribuţie excepţională pe care o vor putea urmări luni telespectatorii TVR. Spectacolul „Cafeneaua” a fost preluat ulterior de Agenţia de Impresariat GEC Artistic, care îi organizează reprezentaţiile în formula care l-a consacrat.

INFO „Cafeneaua” – adaptare după „Wally’s Cafe” de Sam Bobrik & Ron Clark

Horatiu

Adaptarea şi regia artistică: Horaţiu Mălăele

Distribuţie: Dana Dogaru, Emilia Popescu, Horaţiu Mălăele

Montaj: Andrei Selejan

Décor: Mihai Mădescu şi Gheorghe Rasovszky;

Costume: Nina Brumuşilă

Producător: Diana Dumitru

Redactor: Florin Mihăilescu

Casa de Producţie TVR – Preluare 2013

Foto cu Horatiu Mălăele şi Cafeneaua – TVR

09
/05
/24

Cu ocazia Centenarului Giacomo Puccini, de la a cărui trecere în eternitate se omagiază 100 de ani, Institutul Italian de Cultură, alături de Artexim, organizează la Ateneul Român luni, 13 mai 2024, ora 19:00, Gala Puccini.

08
/05
/24

Echipa Asociației „Albert și zâmbete” este încântată să anunțe „Galeria terapiilor, ediția a treia”, un eveniment unic și inovator dedicat conectării, cunoașterii și inspirației, din credința în șansa copiilor cu nevoi speciale.

30
/04
/24

Violoncelistul de talie internațională Andrei Ioniță va cânta la Iași în cadrul seriei concertelor organizate de Fundația Culturală Gaudium Animae. Recitalul va avea loc joi, 9 mai 2024, ora 19.00, în sala Henri Coandă de la Palatul Culturii Iași.

30
/04
/24

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, prin Departamentul de Cercetare, Dezvoltare, Inovare, și Centrul de Teatru Educațional Replika desfășoarpă, în perioada 27 mai-1 iunie 2024, evenimentul care încheie proiectul european TabThePAST. Taboo History. Fill the Past to Sense the Present (Istoria Tabu. Umple golurile din trecut pentru a percepe prezentul).

30
/04
/24

Luni, pe 29 aprilie, la Teatrului Național ,,I. L. Caragiale’’ din București, a avut loc cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo, în cadrul căreia au fost celebrate performanțele înregistrate de cinematografia română în ultimii ani.

30
/04
/24

În pofida starturilor false, primăvara pare a se fi împământenit. Asta mai ales dacă te iei după lumina care se filtrează printre copaci. Pare greu de crezut, iar oamenii de la meteo sunt fiecare un soi de Cassandra care a tot strigat „lup” până a rămas fără voce. Dar e suficient să tragem adânc aer în plămâni și, printre moleculele de îndoială își va face loc și aerul proaspăt. În întâmpinarea căldurii, acum că am trecut de cea mai crudă dintre luni, Vanner Collective invită publicul la trei spectacole dezghețate.

30
/04
/24

Galeria Jecza din Timișoara alături de Fundația Interart Triade magnetizează publicul din Veneția cu o expoziție în premieră în orașul celebrei Bienale de Artă, redeschizând vizitatorilor, după un deceniu un spațiu vechi de peste 900 de ani, cu o expoziție intens apreciată de critici, colecționari și iubitori de artă.

29
/04
/24

După „MANual”, spectacolul care a umplut sala la fiecare reprezentație de la Centrul Național al Dansului București (CNDB), Sergiu Diță, un coregraf în plină ascensiune, revine cu o nouă premieră. Publicul este invitat la „Memetics”, un spectacol de dans contemporan inspirat din cultura digitală, în 11 și 12 mai. Un spectacol care va ajunge viral, însă nu pe Internet, ci pe scenă.