Horatiu Mălăele face show, la TV, de Ziua Mondială a Teatrului
https://www.ziarulmetropolis.ro/horatiu-malaele-face-show-la-tv-de-ziua-mondiala-a-teatrului/

În preajma Zilei Mondiale a Teatrului (27 martie), Televiziunea Română difuzează piesa „Cafeneaua”, pusă în scenă de Horatiu Mălăele. Spectacolul poate fi urmărit luni, 24 martie, de la ora 20.10, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVRplus.ro.

Un articol de Petre Ivan|21 martie 2014

În preajma Zilei Mondiale a Teatrului (27 martie), Televiziunea Română difuzează piesa „Cafeneaua”, pusă în scenă de Horatiu Mălăele. Spectacolul poate fi urmărit luni, 24 martie, de la ora 20.10, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVRplus.ro.

Regia artistică a acestei comedii spumoase este semnată de Horaţiu Mălăele, care şi interpretează unul dintre rolurile principale, alături de Dana Dogaru şi de Emilia Popescu. „Cafeneaua” surprinde povestea unei familii americane – Wally (interpretat de Horaţiu Mălăele) şi Louise Murdock (Dana Dogaru) – în trei tablouri succesive ale vieţii ei: la 30, la 50 şi la 70 de ani.

Horatiu

În viaţa celor doi îşi face apariţia Janet (Emilia Popescu), o tânără din Ohio, aflată în căutarea celebrităţii hollywoodiene.

„Wally nu uită, Wally se transformă…”

„M-am apropiat temător de textul acesta. Ca într-o imensă oglindă, fereastra morţii, cum o numeşte Borges, mai limpede ca orice, mi-am descoperit ambiţiile şi slăbiciunile, norocirile şi nenorocirile, viaţa mea, a voastră, a noastră şi toate la un loc, răsturnate în viaţa acestei familii imaginate – oglindă vie şi spăimântătoare a trecerii noastre pământene. Rezistenţa spectacolului pe piaţa teatrală reprezintă pentru mine  adevărul celor sus amintite şi al unei emoţii comune”, spune Horaţiu Mălăele, care a primit pentru rolul din această comedie Premiul UNITER în 1998 pentru cel mai bun actor.

Horatiu

Spectacolul „Cafeneaua” a avut premiera în anul 1997 şi a devenit cel mai longeviv spectacol din repertoriul Teatrului Bulandra (ultima reprezentaţie fiind în anul 2009), bucurându-se de aceeaşi distribuţie excepţională pe care o vor putea urmări luni telespectatorii TVR. Spectacolul „Cafeneaua” a fost preluat ulterior de Agenţia de Impresariat GEC Artistic, care îi organizează reprezentaţiile în formula care l-a consacrat.

INFO „Cafeneaua” – adaptare după „Wally’s Cafe” de Sam Bobrik & Ron Clark

Horatiu

Adaptarea şi regia artistică: Horaţiu Mălăele

Distribuţie: Dana Dogaru, Emilia Popescu, Horaţiu Mălăele

Montaj: Andrei Selejan

Décor: Mihai Mădescu şi Gheorghe Rasovszky;

Costume: Nina Brumuşilă

Producător: Diana Dumitru

Redactor: Florin Mihăilescu

Casa de Producţie TVR – Preluare 2013

Foto cu Horatiu Mălăele şi Cafeneaua – TVR

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

10
/04
/24

În perioada 12-14 aprilie 2024, România va participa la Festival du Livre de Paris, prestigios eveniment internațional dedicat cărții și literaturii, organizat la Grand Palais Éphémère și în alte câteva spaţii emblematice din Paris şi în librării partenere.

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.