Horatiu Mălăele face show, la TV, de Ziua Mondială a Teatrului
https://www.ziarulmetropolis.ro/horatiu-malaele-face-show-la-tv-de-ziua-mondiala-a-teatrului/

În preajma Zilei Mondiale a Teatrului (27 martie), Televiziunea Română difuzează piesa „Cafeneaua”, pusă în scenă de Horatiu Mălăele. Spectacolul poate fi urmărit luni, 24 martie, de la ora 20.10, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVRplus.ro.

Un articol de Petre Ivan|21 martie 2014

În preajma Zilei Mondiale a Teatrului (27 martie), Televiziunea Română difuzează piesa „Cafeneaua”, pusă în scenă de Horatiu Mălăele. Spectacolul poate fi urmărit luni, 24 martie, de la ora 20.10, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVRplus.ro.

Regia artistică a acestei comedii spumoase este semnată de Horaţiu Mălăele, care şi interpretează unul dintre rolurile principale, alături de Dana Dogaru şi de Emilia Popescu. „Cafeneaua” surprinde povestea unei familii americane – Wally (interpretat de Horaţiu Mălăele) şi Louise Murdock (Dana Dogaru) – în trei tablouri succesive ale vieţii ei: la 30, la 50 şi la 70 de ani.

Horatiu

În viaţa celor doi îşi face apariţia Janet (Emilia Popescu), o tânără din Ohio, aflată în căutarea celebrităţii hollywoodiene.

„Wally nu uită, Wally se transformă…”

„M-am apropiat temător de textul acesta. Ca într-o imensă oglindă, fereastra morţii, cum o numeşte Borges, mai limpede ca orice, mi-am descoperit ambiţiile şi slăbiciunile, norocirile şi nenorocirile, viaţa mea, a voastră, a noastră şi toate la un loc, răsturnate în viaţa acestei familii imaginate – oglindă vie şi spăimântătoare a trecerii noastre pământene. Rezistenţa spectacolului pe piaţa teatrală reprezintă pentru mine  adevărul celor sus amintite şi al unei emoţii comune”, spune Horaţiu Mălăele, care a primit pentru rolul din această comedie Premiul UNITER în 1998 pentru cel mai bun actor.

Horatiu

Spectacolul „Cafeneaua” a avut premiera în anul 1997 şi a devenit cel mai longeviv spectacol din repertoriul Teatrului Bulandra (ultima reprezentaţie fiind în anul 2009), bucurându-se de aceeaşi distribuţie excepţională pe care o vor putea urmări luni telespectatorii TVR. Spectacolul „Cafeneaua” a fost preluat ulterior de Agenţia de Impresariat GEC Artistic, care îi organizează reprezentaţiile în formula care l-a consacrat.

INFO „Cafeneaua” – adaptare după „Wally’s Cafe” de Sam Bobrik & Ron Clark

Horatiu

Adaptarea şi regia artistică: Horaţiu Mălăele

Distribuţie: Dana Dogaru, Emilia Popescu, Horaţiu Mălăele

Montaj: Andrei Selejan

Décor: Mihai Mădescu şi Gheorghe Rasovszky;

Costume: Nina Brumuşilă

Producător: Diana Dumitru

Redactor: Florin Mihăilescu

Casa de Producţie TVR – Preluare 2013

Foto cu Horatiu Mălăele şi Cafeneaua – TVR

04
/10
/17

Mâine, 5 octombrie, de la ora 20:30, la Teatrul Național “I.L. Caragiale” București, Sala Media, va fi prezentat, în cadrul eXplore festival #12, spectacolul de teatru documentar RADIO LIVE. Timp de 6 ani, Aurélie Charon, Caroline Gillet și Amélie Bonnin au călătorit în Alger, Teheran, Moscova, Beirut, Tel Aviv, Gaza, Sarajevo, Istanbul, pentru a întâlni tineri inspirați și a le face portrete pentru Radio France, iar în performance-ul RADIO LIVE, tinerii din aceste locuri, implicați în societatea civilă, își spun poveștile în direct, în fața publicului.

04
/10
/17

„Să nu mă întrebați de ce îl iubesc! Talentul lui îl depășește pe al meu. Cred cu tărie că Marius Manole reprezintă pentru teatrul românesc și pentru generația lui unul dintre acei actori extraordinari, care se nasc o dată la o sută de ani” - Radu Beligan. Cel mai răsfățat (de critici) și adorat (de public) actor român împlinește, astăzi, 39 de ani

04
/10
/17

Filarmonica „George Enescu“ anunță joi, 5 octombrie, de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, deschiderea stagiunii 2017-2018. Programul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „George Enescu“, condusă de dirijorul Kah Chun Wong, va fi alcătuit din Suita Mihai Viteazul (fragmente) de Tiberiu Olah, Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră de Franz Liszt şi Simfonia nr. 9 de Antonin Dvorak. Solist va fi pianistul Daniel Goiţi.

03
/10
/17

Luni, 9 octombrie 2017, de la ora 11.00, Teatrul Naţional Radiofonic – Radio Romania o omagiază pe marea actriţă OLGA TUDORACHE, la împlinirea vârstei de 88 de ani, organizând (la Teatrul Metropolis din Bucureşti, strada Mihai Eminescu, nr. 89) audiţia cu public a spectacolului Victoria şi Crocodilul de Ion Costin Manoliu. Ne auzim la… Metropolis! Intrarea liberă.

03
/10
/17

Cine va lua Nobelul pentru literatură după Bob Dylan? Aceasta este marea întrebare care generează polemici serioase în saloanele literare, în contextul în care membrii Academiei suedeze ar putea să facă o alegere mai puțin controversată, lăsându-se tentați în acest an de propriul lor spirit academic, notează AFP.

02
/10
/17

Săptămâna trecută, „Soldaţii. Poveste din Ferentari”, debutul în lungmetraj al regizoarei Ivana Mladenovic, a primit o menţiune specială din partea juriului celei de 18-a ediţii a Premios Sebastiane, secţiune a Festivalului de Film de la San Sebastián, care este dedicată filmelor LGBTI. La același festival, actorul român Bogdan Dumitrache a fost desemnat Cel mai bun actor la Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastian pentru rolul din “Pororoca”, cel mai recent film semnat de regizorul Constantin Popescu.

02
/10
/17

Regizorul filmelor ,,Ocean’s 11”, ,,Traffic”, ,,Erin Brockovich” şi ,,Magic Mike”, Steven Soderbergh a revenit pe marile ecrane, după o pauză de 4 ani, cu „Logan Lucky: Cursa norocului”. Comedia lui Soderbergh, câştigător al Premiului Oscar, mizează pe o distribuţie de excepţie şi îi aduce pe marile ecrane: Channing Tatum, Daniel Craig, Seth MacFarlane, Katie Holmes, Sebastian Stan, Adam Driver şi Riley Keough.

02
/10
/17

În această seară, de la ora 21.10, pe TVR 2, cei care l-au prețuit pe Florian Pittiș au ocazia să vadă un documentar cu imagini spectaculoase din arhiva TVR despre îndrăgitul nostru actor, regizor, traducător, cântăreț, textier, realizator de emisiuni radio.

01
/10
/17

REPORTAJ „Linişte! Motor! Se filmează!” – o după-amiază pe platoul de filmare la „Moromeţii 2”, pe care regizorul Stere Gulea îl realizează în aceste zile chiar în satul Talpa şi în legendara casă folosită în clasicul film de acum trei decenii.

01
/10
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Istoria noastră e destul de plină de lucruri întunecate. Printre ele, sistemul concentraționar – unul dintre cele mai cumplite din lagărul socialist. Fără a căuta explicații de ce a fost așa, numeroasele mărturii publicate după revoluție dau măsura acestei cumplite experiențe îndurate de zeci de mii de români. Ele nu pot fi clasificate, nici stabili o ordine a valorii, a interesului lor. Fiecare trăire îngrozitoare de acest fel rămâne unică.