Horia-Răzvan Gârbea şi Vladimir Simon au primit votul Senatului pentru a deveni vicepreşedinţi ai Institutului Cultural Român
https://www.ziarulmetropolis.ro/horia-razvan-garbea-si-vladimir-simon-au-primit-votul-senatului-pentru-a-deveni-vicepresedinti-ai-institutului-cultural-roman/

Horia-Răzvan Gârbea şi Vladimir Simon au fost votaţi, marţi, de plenul Senatului, pentru a deveni vicepreşedinţi ai Institutului Cultural Român. Horia Răzvan Gârbea a primit 73 de voturi „pentru”, două voturi „împotrivă” şi două abţineri, în timp ce Vladimir Simon a fost votat cu 72 de voturi „pentru”, patru împotrivă şi două abţineri. „Le urăm […]

Un articol de |18 septembrie 2012

Horia-Răzvan Gârbea şi Vladimir Simon au fost votaţi, marţi, de plenul Senatului, pentru a deveni vicepreşedinţi ai Institutului Cultural Român.

Horia Răzvan Gârbea a primit 73 de voturi „pentru”, două voturi „împotrivă” şi două abţineri, în timp ce Vladimir Simon a fost votat cu 72 de voturi „pentru”, patru împotrivă şi două abţineri.

„Le urăm succes”, a spus preşedintele Senatului, Crin Antonescu, după finalizarea votului din plen.

Horia Răzvan Gârbea a fost propus pentru acest post de către grupurile PSD şi PNL, iar Vladimir Simon a fost propunerea grupului PDL.

Horia-Răzvan Gârbea şi Vladimir Simon au fost avizaţi, marţi, de comisiile senatoriale pentru a deveni vicepreşedinţi ai ICR, la audieri vorbindu-se despre dezvoltarea de proiecte „nu cu foarte mulţi bani” şi promovarea publicaţiilor Uniunii Scritorilor.

În cadrul audierilor, senatorul Mircea Geoană a arătat că dorinţa Senatului este de a exercita „un control parlamentar asupra ICR, de o manieră strictă şi permanentă”.

Geoană a propus ca, în cel mai scurt timp, chiar săptămâna viitoare, comisiile de specialitate din Senat să stabilească o întâlnire cu preşedintele Institutului Cultural Român, Andrei Marga, şi cu ceilalţi membri ai conducerii instituţiei.

Senatorul PDL Radu F. Alexandu a salutat, ironic, faptul că se doreşte un dialog cu preşedintele ICR, Andrei Marga, după ce validarea acestuia la şefia Institutului s-a făcut fără o audiere prealabilă.

Potrivit senatorului PDL, ambii candidaţi pentru funcţiile de vicepreşedinte, Horia Gârbea, preşedinte al asociaţiei scriitorilor din Bucureşti, şi Vladimir Simon, director în cadrul Ministerului Culturii, sunt nişte profesionişti, fără influenţă politică.

Horia Gârbea şi-a manifestat la audieri dorinţa ca ICR să promoveze o bună imagine în exterior a României, dar şi să promoveze cultura pentru românii din străinătate.

El a pledat pentru „dezvoltarea de proiecte nu cu foarte mulţi bani”, prin ultilizarea parteneriatelor şi a resurselor existente şi a vorbit despre publicaţiile Uniunii scriitorilor, zece la număr, care pot fi puse în slujba scopurilor, pentru a primi vizibilitate în exterior.

La rândul său, Vladimir Simon a declarat în cadrul audierii din comisiile Senatului că, prin această funcţie, se întoarce într-un loc pe care îl cunoaşte foarte bine, şi a precizat că este director de relaţii internaţionale în Ministerul Cuturii, sub doi miniştri.

„Sunt un om de echilibru şi interesat să facă ceva”, a spus Simon, precizând că Institutul Cultural Român este instituţia care poate răspunde nevoilor de reprezentare în Europa. „Aşteptăm ca Europa să ne răspundă cu aceeaşi dragoste”, a adăugat el.

 

Sursa: Mediafax

27
/02
/24

Prima zi a primăverii aduce pe scena Sălii Radio un mărțișor muzical ! Vineri, 1 martie 2024 (de la 19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va interpreta Simfonia nr. 1 - Simfonia primăverii, semnată de ROBERT SCHUMANN, un tablou muzical al anotimpului revenirii la viață.

27
/02
/24

Admiratorii lui Nicolae Corjos vor putea vedea sau revedea la Cinemaraton pe 27 februarie filmele Ora zero, Pădurea nebună, Un studio în căutarea unei vedete, Declaraţie de dragoste, Liceenii, Extemporal la dirigenţie, Liceenii Rock’n Roll, Alo aterizează străbunica, documentarul Sergiu Celibidache.

27
/02
/24

Luna martie vine mereu cu provocarea de a găsi mărțișorul perfect și cadoul ideal pentru femeile din viața noastră. Pe lângă flori și darurile – simbol, Vanner Collective propune și cadoul – experiență, cu un program de cinci mărțișoare teatrale cu cinci perspective feminine, care vor putea fi văzute între 3 și 17 martie, în diferite spații din București: „Cassandra”, „Tot ce e minunat în lume”, „Komorebi. Lumina care se filtrează printre copaci”, „Lemons. Lemons. Lemons. Lemons. Lemons.” și „Lungs”.

27
/02
/24

SkyShowtime a confirmat astăzi că Ted va fi disponibil pentru vizionare în toate piețele în care serviciul este disponibil, începând din 22 februarie. Primele patru episoade vor fi disponibile pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 22 februarie, urmând ca celelalte episoade să fie disponibile din 11 aprilie.

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

27
/02
/24

Între 6 și 7 aprilie va avea loc Digital Nomad Summit, conferința dedicată celor care vor să lucreze și să trăiască oriunde în lume. Timp de două zile, 12 speakeri locali și internaționali vor oferi inspirație, povești și instrumente valabile pentru cei care vor să-și schimbe locuința și să lucreze din Asia sau Europa.

23
/02
/24

Regizorul francez Nicolas Philibert, unul dintre marile nume ale filmului documentar la nivel internațional, semnează regia filmului Pe Adamant (Sur l’Adamant). Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2023, unde a câștigat Marele Premiu, Ursul de Aur.