În jurul Bucureștiului, la WALK & SHOOT #6
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-jurul-bucurestiului-la-walk-shoot-6/

Pe 22 iulie, de la 08:00 la 20:00, găseşti în Bucureşti un workshop de fotografie şi explorare urbană, în care afli poveştile oraşului de la scriitorul Andrei Crăciun şi înveţi să faci fotografii de la un profesionist ca Adi Bulboacă.

Un articol de Liliana Matei|13 iulie 2017

WALK & SHOOT #6 îi invită pe urbanii pasionați de povești și de fotografie la o plimbare în jurul Bucureștiului, în care vor explora cultura romă, unul dintre forturile abandonate care străjuiesc orașul și singura rezervație naturală a Bucureștiului, Delta Văcărești.

Partea foto va fi asigurată de Adi Bulboacă, unul din cei mai aclamați fotografi de la noi, iar pe partea de explorare ghizi vor fi Andrei Crăciun, ziarist cu o bogată experiență și autorul unor cărți precum „Aleea Zorilor” (ed. Polirom) sau „Baricadele” (ed. Humanitas), dar și un expert în tehnică militară de la Tradiția Militară, sau copiii din Acasă :: the film.

Ce înseamnă WALK & SHOOT #6

➣ 12 ore / 12 participanți

➣ Băuturi + prânzul la Muzeul Culturii Romilor – Restaurant Zaiafet

➣ Deplasare cu microbuzul între cartiere

➣ Pasiunea e cea care contează, nu aparatura. Poți veni însoțit de un aparat foto profi sau de un telefon deștept

Prețul unui workshop este de 450 RON, iar înscrierile se pot face până vineri, 21 iulie, completând formularul de aici.

Din atracțiile workshop-ului WALK & SHOOT #6

✔︎The Experience

Traseul cu fir epic pornește din cartierul Giulești Sârbi și se continuă în locuri precum Fortul X Leordeni sau Delta Văcărești.

Descoperiți bucăți din oraș care completează puzzle-ul bucureștean și intrați în partea necunoscută a capitalei, în culisele comunității rome, în spații abandonate sau într-un muzeu care nu se află pe circuitele turistice clasice.

Mai mult, Walk & Shoot scoate spectacolele de pe scenă în plin câmp împreună cu un artist care va juca un rol pentru aparatele foto într-un spațiu nu tocmai convențional.

✔︎The Walk

Povești, istorii și anecdote de negăsit pe internet. Ghizii Walk & Shoot sunt:

– Andrei Crăciun (jurnalist / poet / scriitor și om cu harfă)

– Copiii din Acasă :: The Film, documentar realizat de Radu Ciorniciuc și Lina Vdovâi

– Experți în tehnică militară de la Tradiția Militară care vă vor introduce în istoria Fortului X Leurdeni, dar se vor și îmbrăca în uniforme militare replică 1:1 pentru o ședință foto memorabilă.

Foto: Andreea Leu

✔︎The Shoot

Workshop-ul începe cu o scurtă introducere în tainele fotografiei și se încheie cu o sesiune de feedback. În total va dura cam 12 ore.

Fotograful coordonator Adi Bulboacă vă va ajuta să vă îmbunătățiți abilitățile de fotograf, fiind sprijin permanent și îndrumător pentru participanți. Veți afla care-i treaba cu fotografia documentară, astfel că poate unii dintre voi veți face poate și niște foto-reportaje prin locurile vizitate.

✔︎The Feedback

După încheierea traseului În jurul Bucureștiului, prima oprire este la sediul Merg.În.România pentru o sesiune de feedback alături de Adi Bulboacă. Fotografiile realizate în cadrul workshop-ului vor fi alese, proiectate, discutate, iar astfel ziua se încheie cu o cultură mai bogată, cu mii de fotografii și cu prietenii noi, toate legate în jurul pasiunii comune: fotografia și orașul.

„Giuleștiul e o Sud-Americă a noastră. E vorba că vom fi mai bogați cu câțiva prieteni și vom afla lucruri surprinzătoare despre viață. O să vedeți – vom avea ce povesti toată vara despre ziua aceasta”, spune Andrei Crăciun (jurnalist, scriitor și ghid al Walk & Shoot #6)

„Aș vrea ca participanții să plece la sfârșitul zilei chiar numai cu 4-5 imagini bune, dar care să se lege între ele, fie ca stilistică, fie ca abordare de orice fel. Să aibă un element care curge dintr-una în alta, fie că e comun, fie că e comun și se transformă de la prima până la ultima fotografie. Aș mai vrea ca oamenii să învețe un pic să interacționeze cu subiecte delicate fără să fie intruzivi, să își aducă aportul pozitiv. Să se bucure de lucrul în echipă, să lucreze unul cu altul, să învețe unul de la altul, să fie deschiși, lucruri pozitive, în general”, este de părere Adi Bulboacă (fotograf coordonator al Walk & Shoot #6)

Mai multe detalii, aici.

● Parteneri: Atelierul Romano ButiQ | Traditia Militara | Acasă :: the film |Restaurant

Zaiafet | vitamin aqua

Walk & Shoot: Workshop de fotografie și explorare urbană

Aflat la intersecția dintre pasiunea pentru fotografie și cea pentru București, Walk & Shoot este mai mult decât un workshop. Walk & Shoot este o poveste de viață tâlcuită prin lentila aparatului fiecărui participant.

Traseele din cadrul Walk & Shoot au o poveste coerentă, cu un fir epic clar – descoperirea unei zone a Bucureștiului așa cum este ea, cu bune și cu rele: comunități, istorie, frumuseți, probleme și drame de zi cu zi.

Foto: Ștefan Trăsnea

Extrem de relevant este impactul social al fiecărui workshop:

➢ awareness pe probleme de discriminare etnică, de gen sau sexuală

➢ includerea meșteșugarilor și a persoanelor din comunități dezavantajate în cadrul

programului Walk & Shoot

Aproape jumătate din veniturile Walk & Shoot sunt redirecționate către diversele comunități implicate: comunitatea jurnaliștilor, a artiștilor sau cea romă.

Cum se diferențiază Walk & Shoot de alte workshop-uri de fotografie

› Narativul se îmbină cu fotografia.

Pe lângă un fotograf coordonator, traseul include ghizi care îi introduc pe participanți în istoria, dar și prezentul zonelor vizitate. Prin intermediul poveștilor, participanții pun mai ușor fotografiile realizate într-un context.

Ghizii Walk &Shoot sunt jurnaliști, istorici sau scriitori precum Andrei Crăciun / Alina Vîlcan / Diana Marcu / Emil Boboescu.

› Numărul maxim de participanți este limitat la 12.

Grupele fiind mici, fotograful coordonator devine și pedagog, facilitator și sprijin pentru fiecare participant în parte.

Printre fotografii profesioniști care au colaborat cu Walk & Shoot se numără Bogdan Botofei, Alex Axon, Adi Bulboacă.

› Ședințele foto au loc în locuri greu accesibile pe cont propriu: zone dezafectate, casele unor persoane din comunități defavorizate, frumuseți locale mai puțin populare, dar și locuri high-class, precum bucătăria unui restaurant de lux.

› Persoanele fotografiate sunt și artiști cunoscuți, precum Vasile Mureșan Murivale (pictor), Istvan Teglas (actor), Emil Luca & Aeon Blank (muzicieni).

› 90% din workshop este practică: participanții învață să fotografieze cu ajutorul luminii naturale, fie că e vorba de un aparat foto profesional sau un telefon deștept.

› Experiențe unice, precum demonstrații de meșteșuguri în centrul capitalei, discuții cu un supraviețuitor al Holocaustului, performance-uri one-time-only ale artiștilor implicați, shooting-uri foto profesioniste (cu model, make-up, hair, styling vestimentar).

[email protected]

www.merg.in/bucuresti

 Foto sus: Raluca Dobra

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Teatrul de Balet Sibiu prezintă sâmbătă, 2 martie, începând cu orele 19:00, spectacolul de teatru-dans „Despre noi/About Us”. Regia și scenariul poartă semnătura lui Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea, interpretează Teatrul de Balet Sibiu, cu participarea actorilor Naționalului bucureștean Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.

28
/02
/24

Asociația Tangent, în parteneriat cu Teatrul Excelsior, Teatrul Național „I.L. Caragiale”, Casa Kerim și LiterNet, a lansat miercuri, 21 februarie, un open call pentru actori și actrițe din București, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, pentru formarea distribuției spectacolului EMAUS, după romanul omonim al scriitorului italian Alessandro Baricco.

28
/02
/24

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, revine în acest weekend pe scena Sălii Palatului din București, având în rolurile principale pe balerinii Rin Okuno și Robert Enache, alături de ansamblul Operei Naționale București. Reprezentația de la începutul lunii decembrie a fost primită cu entuziasm de către publicul prezent, aceasta fiind sold-out.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.