In noiembrie-decembrie 2012 se va desfasura la Bucuresti evenimentul Zilele culturii ruse
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-noiembrie-decembrie-2012-se-va-desfasura-la-bucuresti-evenimentul-zilele-culturii-ruse/

In lunile noiembrie si decembrie 2012 se va desfasura la Bucuresti evenimentul “Zilele culturii ruse” , editia a 2-a. Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti cu suportul financiar al companiei Lukoil şi Petrotel Lukoil în colaborare cu Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, Biblioteca Metropolitana Bucureşti, Uniunea cineaştilor din România, Academia de Studii Economice şi Centrul cultural […]

Un articol de Andrada Văsii|23 octombrie 2012

In lunile noiembrie si decembrie 2012 se va desfasura la Bucuresti evenimentul “Zilele culturii ruse” , editia a 2-a.

Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti cu suportul financiar al companiei Lukoil şi Petrotel Lukoil în colaborare cu Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, Biblioteca Metropolitana Bucureşti, Uniunea cineaştilor din România, Academia de Studii Economice şi Centrul cultural rus „Russkiy mir”, Asociatia „Art-viva”, Fundaţia „Charta”, Asociaţia culturală „Orante” organizează „Zilele culturii ruse”, ediţia a 2-a, care se va desfăşura în Bucureşti în perioada noiembrie-decembrie 2012.

Program:

20 noiembrie 2012, in deschidere – Expoziţia de pictura organizată de centrul de arta rusesc „Heart of art”, Moscova (cu vânzare), sala de expoziţie ASE.
26-29 noiembrie2012. – Zilele filmului rus, Cinema Studio. Deschiderea va avea loc pe data de 26 noiembrie 2012, ora 19.00 în prezenţa marelui regizor rus Karen Shakhnazarov, directorul casei de producţie „Mosfilm”. Acesta va prezenta publicului romanesc ultimul sau film „Tigrul alb”.
Programul mai cuprinde următoarele titluri:

Armistiţiu – regizor Svetlana Proskurina
Nuvele – regizor Mikhail Segal
Ispăşire – regizor Evgeny Malkov
Doktor – regizor Vladimir Pankov
4-7 decembrie 2012 – Omagiu Andrei Tarkovski: 80 de ani de la naştere. In cadrul acestui eveniment se va organiza un simpozion, vor fi vizionate lung metraje regizate de Tarkovski, 3 documentare si va avea loc o lansare de carte. Invitaţi speciali ai evenimentului: Marina Tarkovskaya şi Andrei Gordon.

 

Sursa: JurnaldeBucuresti

12
/10
/17

Festivalul SoNoRo va avea loc anul acesta în perioada 27 octombrie – 13 noiembrie și recomandă pentru cea de-a XII-a ediție un joc de-a HIDE&SEEK, în care muzica de cameră va fi acompaniatăde poezie, video art, fashion design și un quest labirintic princare festivalul își propune să-și poarte publicul. Orașele în care se vor desfășura concertele FestivaluluiSoNoRo sunt București, Timișoara, Cluj și Brașov.

12
/10
/17

„Publicul vine la teatru cu dorinţa de a se lăsa ademenit. În întunericul sălii un grup de oameni vrea să intre în contact cu alt grup de oameni şi aşa teatrul devine viaţă. Fără teatru mai mulţi necunoscuţi care se întâlnesc pentru un moment n-ar realiza mare lucru.” - Catrinel Dumitrescu.

11
/10
/17

Un nou album de benzi desenate dedicat personajului Asterix, intitulat "Asterix et la Transitalique", va fi lansat în premieră mondială pe 19 octombrie. Albumul, tradus în 16 limbi, va beneficia de un tiraj total de 5 milioane de exemplare. De la înființarea seriei, în 1959, peste 370 de milioane de albume din seria "Asterix" au fost vândute pe plan mondial.

11
/10
/17

Spectacolul “Căpcăuni/Ogres” de Yann Verburgh, în regia lui Eugen Jebeleanu, producție realizată la Théâtre Ouvert din Paris, deschide joi, 12 octombrie 2017, ora 19:00, seria evenimentelor din cadrul Platformei Internaționale de Teatru București #4. Reprezentația va fi urmată de o discuție cu echipa artistică.

11
/10
/17

“Nu sunt o stâncă ce nu poate fi clintită, rece, lucidă, cum par. Nenorocirea este că nu sunt cum par şi că foarte repede omul îşi dă seama de asta. Aspectul exterior mi se trage, cred, din faptul că am fost şi am rămas o mare timidă. De aici, felul meu de a mă purta faţă de interlocutor, de aici senzaţia de inaccesibil.”. – Olga Tudorache. Spitalizată zilele trecute (pentru o suspiciune de atac vascular cerebral), „marea doamnă a teatrului românesc” împlinește astăzi 88 de ani.

10
/10
/17

INTERVIU Andi Vasluianu și-a petrecut copilăria în Teatrul Nottara, unde bunicul său era regizor. Astăzi îl vedem pe scena aceluiași teatru, dar mai ales ne-am obișnuit să-l vedem în filme. Cel mai nou dintre acestea este „Breaking News”, în regia Iuliei Rugină, film pe care îl găsiți în aceste zile în cinematografe și de la care pornește și discuția de față.

10
/10
/17

Teatrul de Comedie prezintă joi, 19 octombrie, de la ora 19.30, la Sala Studio, premiera oficială a spectacolului NUMITORUL COMUN de Alexandru Popa, regia Vlad Zamfirescu, scenografia și costumele Cristina Florea & Georgiana Stoica, asistent regie Oana Popescu

09
/10
/17

Cea de-a V-a ediție a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași - FILIT, desfășurată în perioada 4-8 octombrie 2017, s-a încheiat. Datele preliminare arată că la evenimentele din cadrul festivalului au fost peste 30.000 de participanți.

09
/10
/17

Doi muzicieni de excepție, Răzvan Suma și Daniel Goiți, și două instrumente magice, un violoncel și un pian, se aliniază la startul unei noi călătorii muzicale de neratat: turneul național Vă place Beethoven?, care se va desfășura între 11 și 30 octombrie 2017, în 8 orașe din România.

09
/10
/17

Joi, 19 octombrie, de la ora 19.00, la Radio România Cultural, Teatrul Naţional Radiofonic vă invită să ascultaţi în premieră Migraaaanţi sau Suntem prea mulţi pe nenorocita asta de barcă de Matei Vişniec, scenariul radiofonic şi regia artistică Mihai Lungeanu. Audiţia cu public în avanpremieră va avea loc luni, 16 octombrie, de la ora 11, la Teatrul Metropolis (str. Mihai Eminescu, nr.89). Intrarea e liberă.

09
/10
/17

Volumul O undiţă pentru bunicul meu, de Gao Xingjian – laureatul Premiului Nobel pentru Literatură în anul 2000 –, a apărut în colecția „Biblioteca Polirom”, traducere din limba chineză de Irina Ivaşcu. Autorul s-a aflat săptămîna trecută la Iași, ca invitat special al Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași.