În umbra lui Coré, spectacol francez de teatru-dans la Undercloud
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-umbra-lui-core-spectacol-francez-de-teatru-dans-la-undercloud/

,,În umbra lui Coré” este al doilea spectacol din Festivalul de teatru independent Undercloud care face parte din selecţia internaţională de spectacole.

Un articol de Ziarul Metropolis|7 septembrie 2014

Duminică, 7 septembrie, de la ora 21:00, spectacolul francez A l’ombre de Coré – În umbra lui Coré, al companiei franceze de dans „BAKHUS”, jonglează cu dualitatea aparentă-realitate, vorbind, în limbajul coregrafic, prin intermediul jocului de umbre și lumini, despre dificultatea de a discerne între iluzie și adevăr. Foarte modern, spectacolul, care a participat în sectiunea off a Festivalului de la Avignon (Theater Golovine, 2013 si 2014), este o provocare la nivel vizual, oferind exemple de maiestrie coregrafica clasică, îmbinată cu tehnici moderne, de tipul proiecțiilor video.

Producția a fost creată în 2011, în urma unei colaborari a coregrafului Mickaël Six cu dansatorul Sami Loviat-Tapie. Proiectul coregrafic explorează dimensiunile câmpului vizual – ceea ce vedem în realitate și ceea ce ni se pare că vedem. Hipnotizat, într-un univers poetic, publicul, fascinat deopotrivă de regatul umbrelor și de lumea înconjurătoare, se va găsi în imposibilitatea de a ști ce să privească mai întâi.

Pentru coregraful Mikael Six, aventura dansului a început în 2001, în zona underground hip hop. A descoperit, apoi, și a început să fie interesat de coregrafie. A colaborat cu mai multe companii de dans precum Artefakt (Céline Amato) sau Hervé Koubi. Dornic să descopere alte zone artistice, Mickael Six a lucrat și pentru spectacole de circ sau teatru. A creat spectacole de improvizaţie pe străzile marilor orașe: Avignon, Nisa, Barcelona, Roma. În ultimii zece ani, Mickael a început să-și împărtăşească propria viziune asupra dansului, realizând spectacole de autor.

Compania BAKHUS are drept obiectiv promovarea artelor spectacolului. În sfera dansului urban şi de stradă, trupa propune proiecte artistice în care toate formele de spectacol precum teatrul, muzica live, proiecţiile video se completeaza reciproc. Compania dezvoltă proiecte culturale şi educaţionale în parteneriat cu Centrul Cultural din Cannes, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Centrul de Artă Concret din Mouans-Sartoux.

INFO

Spectacolul A l’ombre de Coré – În umbra lui Coré  va avea loc în Sala de cinema Studio Horia Bernea, iar urata spectacolului este de 45 de minute.

Biletele se pot procura online prin www.bilete.ro sau de la info-point Undercloud situat in curtea Muzeului. Orar: 12:00-21:00. Costul unui bilet/spectacol este de 35 lei. Informatii suplimentare la numarul de telefon 0727.100.856 sau pe www.undercloud.ro

foto: http://www.theatre-golovine.com/

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

11
/03
/24

Grupul de Facebook „Mergem la teatru” numără 35.4K de membri la început de martie 2024 și adună, într-o comunitate surprinzător de activă și de entuziastă, paragrafe de opinii pe spectrul larg dintre gust conservator și deschidere față de experiment, underground și fețe noi.

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]