În umbra lui Coré, spectacol francez de teatru-dans la Undercloud
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-umbra-lui-core-spectacol-francez-de-teatru-dans-la-undercloud/

,,În umbra lui Coré” este al doilea spectacol din Festivalul de teatru independent Undercloud care face parte din selecţia internaţională de spectacole.

Un articol de Ziarul Metropolis|7 septembrie 2014

Duminică, 7 septembrie, de la ora 21:00, spectacolul francez A l’ombre de Coré – În umbra lui Coré, al companiei franceze de dans „BAKHUS”, jonglează cu dualitatea aparentă-realitate, vorbind, în limbajul coregrafic, prin intermediul jocului de umbre și lumini, despre dificultatea de a discerne între iluzie și adevăr. Foarte modern, spectacolul, care a participat în sectiunea off a Festivalului de la Avignon (Theater Golovine, 2013 si 2014), este o provocare la nivel vizual, oferind exemple de maiestrie coregrafica clasică, îmbinată cu tehnici moderne, de tipul proiecțiilor video.

Producția a fost creată în 2011, în urma unei colaborari a coregrafului Mickaël Six cu dansatorul Sami Loviat-Tapie. Proiectul coregrafic explorează dimensiunile câmpului vizual – ceea ce vedem în realitate și ceea ce ni se pare că vedem. Hipnotizat, într-un univers poetic, publicul, fascinat deopotrivă de regatul umbrelor și de lumea înconjurătoare, se va găsi în imposibilitatea de a ști ce să privească mai întâi.

Pentru coregraful Mikael Six, aventura dansului a început în 2001, în zona underground hip hop. A descoperit, apoi, și a început să fie interesat de coregrafie. A colaborat cu mai multe companii de dans precum Artefakt (Céline Amato) sau Hervé Koubi. Dornic să descopere alte zone artistice, Mickael Six a lucrat și pentru spectacole de circ sau teatru. A creat spectacole de improvizaţie pe străzile marilor orașe: Avignon, Nisa, Barcelona, Roma. În ultimii zece ani, Mickael a început să-și împărtăşească propria viziune asupra dansului, realizând spectacole de autor.

Compania BAKHUS are drept obiectiv promovarea artelor spectacolului. În sfera dansului urban şi de stradă, trupa propune proiecte artistice în care toate formele de spectacol precum teatrul, muzica live, proiecţiile video se completeaza reciproc. Compania dezvoltă proiecte culturale şi educaţionale în parteneriat cu Centrul Cultural din Cannes, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Centrul de Artă Concret din Mouans-Sartoux.

INFO

Spectacolul A l’ombre de Coré – În umbra lui Coré  va avea loc în Sala de cinema Studio Horia Bernea, iar urata spectacolului este de 45 de minute.

Biletele se pot procura online prin www.bilete.ro sau de la info-point Undercloud situat in curtea Muzeului. Orar: 12:00-21:00. Costul unui bilet/spectacol este de 35 lei. Informatii suplimentare la numarul de telefon 0727.100.856 sau pe www.undercloud.ro

foto: http://www.theatre-golovine.com/

13
/06
/17

Tocmai a avut loc la Bulandra premiera spectacolului „Pe lacul auriu” (de Ernest Thompson), în regia maestrului Dinu Cernescu. E un spectacol de modă veche și bună.

13
/06
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Exilul românesc a cunoscut o paletă extrem de variată de persoane. La 1848, revoluționarii s-au refugiat în Franța sau în alte țări europene, preocupați de soarta Principatelor și ducând cu tenacitate o campanie de informare despre români și aspirațiile lor.

13
/06
/17

Compania spaniolă Tutais a adus la FITS 2017 un spectacol cu care publicul românesc cu siguranță a rezonat puternic. ”Dansul urșilor din Pirinei” valorifică o tradiție culturală extrem de veche în multe zone montane ale Europei și ale lumii, inclusiv în România, în centrul căreia se află urșii și lumea lor de munți și păduri. Încărcătura simbolică enormă a ursului este, toată, incorporată în acest spectacol: animal totemic, heraldic, călăuză a sufletelor după moarte, vestitor ritualic al primăverii, simbol regal înțelepciunii dar și al forței brute dezlănțuite, arhetip al vindecătorului șamanic, principiu dual al adormirii și reînvierii și multe altele.

13
/06
/17

Știți unde e Guadalupe? În largul coastei vestice a Mexicului. Știți ce legătură are cu România? (Desigur, dincolo de faptul că este cel mai populat teritoriu al Uniunii Europene -întrucât aparține de Franța, face parte și din UE- din America de Nord.) Una enormă, aceeași legătură pe care o poate stabili orice loc din lume cu un altul: conexiunea prin muzică, dans, ritm, culoare, zâmbet, bucurie.

13
/06
/17

Seria de concerte SoNoRo Conac din luna iunie se va încheia săptămâna aceasta, cu concertele de la Biserica Fortificată din Cincșor, Castelul Kalnoky din Micloșoara și Castelul Daniel din Tălișoara. Concertele SoNoRo Conac se vor relua în luna septembrie.

13
/06
/17

Luni, 19 iunie, de la ora 19.00, Serile Nautilus – evenimente lunare dedicate iubitorilor de science fiction & fantasy – continuă cu scriitorul Lev Grossman, invitat prin skype la o discuție cu Ana Nicolau, coordonatorul colecției. Evenimentul are loc la Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

13
/06
/17

Asasinarea lui Donald Trump sugerată într-o nouă versiune newyorkeză a spectacolului de teatru "Julius Caesar", inspirat din celebra tragedie omonimă scrisă de William Shakespeare, a generat un val de polemici în Statele Unite. Scena asasinării tiranului face trimitere la o dezbatere politică americană: Cezar (interpretat de un om de afaceri cu părul blond, care seamănă într-un mod bizar cu președintele american) este înjunghiat de o mulțime de femei și de reprezentanți ai grupurilor minorităților.

12
/06
/17

Avea 15 cărţi publicate când a fost dat afară de la catedra de logică și metafizică, din Universitatea București, pe motiv de pornografie în literatură. Mircea Eliade a plecat în străinătate ca diplomat, iar în 1945, când a fost exclus din diplomația română, numărul cărților publicate ajunsese la 25.

12
/06
/17

În deschiderea FITS, prima conferință de presă a adus la întâlnirea cu publicul pe directorul FITS, Constantin Chiriac (director al Teatrului ”Radu Stanca” din Sibiu și omul datorită căruia există și a tot crescut acest festival), criticul de teatru Octavian Saiu (moderatorul conferințelor FITS), precum și coregrafa Brenda Angiel, creatoarea spectacolului ”Tango la altitudine II”, prezentat în festival, și regizorul Alexandru Grecu (președintele UNITER din Republica Moldova).