Încep înscrierile la Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti“
https://www.ziarulmetropolis.ro/incep-inscrierile-la-festivalul-international-de-teatru-pentru-copii-100-1-000-1-000-000-de-povesti/

Teatrul Ion Creangă anunţă înscrierile pentru cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti“, care va avea loc în perioada 28 septembrie – 5 octombrie a.c.

Un articol de Andrada Văsii|29 aprilie 2013

Teatrul Ion Creangă anunţă înscrierile pentru cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti“, care va avea loc în perioada 28 septembrie – 5 octombrie a.c.  

Iniţiat în anul 2005, de către Cornel Todea, Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti“ îşi propune să fie un program complex de educaţie teatrală, culturalizare şi formare a gustului estetic al celor mai mici spectatori, prin intermediul unui fapt de teatru: spectacole pentru copii, colocvii despre arta spectacolului, dezbateri şi ateliere de teatru pentru copii.

Ca recunoaştere a valorii sale, festivalul a primit titulatura de Festival ASSITEJ –Asociaţia Internaţională a Teatrelor pentru Copii şi Tineret – cea mai prestigioasă organizaţie mondială de profil.

Un festival pentru toți

Festivalul se adresează, într-o foarte mare măsură, şi creatorilor profesionişti ai spectacolelor pentru copii – actori, regizori, scenografi – , cadrelor didactice şi părinţilor, specialiştilor din diverse domenii de activitate, implicaţi în educarea tinerei generaţii, precum şi tuturor acelora care recunosc rolul teatrului şi al artei, în formarea personalităţii umane.

Festival necompetitiv

Anul acesta, Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti“, va avea loc în perioada 28 septembrie – 5 octombrie şi nu are caracter competitiv. Toate trupele profesioniste de spectacole pentru copii, din ţară şi din străinătate, pot solicita prezenţa lor în cadrul evenimentului, iar înscrierea se va face pe baza expedierii, la adresa organizatorilor Festivalului, a formularului de aplicaţie descărcat de pe www.fitc.ro şi a unui dvd/link cu înregistrarea spectacolului propus, a fişei tehnice.

În urma vizionării înregistrării spectacolelor, un juriu alcătuit din profesionişti ai teatrului pentru copii va stabili spectacolele care vor participa la cea de a IX-a ediţie a Festivalului.

Termenul limită de trimitere a aplicaţiilor este 15 mai 2013.

Info:

Mai multe informaţii despre ediţia de anul acesta a Festivalului şi modalitatea de înscriere găsiţi pe site-ul www.fitc.ro sau www.teatrulioncreanga.ro, secţiunea ,,Noutăţi”.

Coorganizatori şi finanţatori sunt Primăria Municipiului Bucureşti, Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi UNITER.

Foto credit: Teatrul Ion Creangă (Facebook)

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.