Începe Festivalul Strada Armeneasca
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-festivalul-strada-armeneasca/

Uniunea Armenilor din România, în parteneriat cu ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi Primăria Municipiului Bucureşti, organizează în perioada 1-3 august 2014 cea de-a doua ediţie a Festivalului Strada Armenească, care va avea loc în cadrul complexului armenesc (curtea interioară a Bisericii Armeneşti, sediul Uniunii Armenilor din România, Centrul Cultural Armean şi Strada Armenească).

Un articol de Petre Ivan|1 august 2014

Festivalul Strada Armeneasca este un proiect ce se adreseză tuturor bucureștenilor, cărora le oferă ocazia de a cunoaște o parte din cultura armeană. Pentru ediția de anul acesta, organizatorii au pregătit o varietate de momente artistice, printre care: concerte de muzică tradițională și modernă, spectacole de teatru, precum și dansuri tradiționale.

Pe parcursul celor trei zile, vizitatorii se vor putea delecta cu produse specifice bucătăriei armenești, cafea la nisip și multe alte delicatese orientale, totul într-o ambianță plăcută, pe vechea Stradă Armenească.

Bucureștenii vor putea cunoaște mai bine atât comunitatea armeană din România, prin intermediul expoziției Armeni în România. Poveștile oamenilor de lângă noi, a fotojurnalistei Andreea Tănase, cât și cele mai importante monumente din Armenia, prezentate în cadrul expoziției La umbra muntelui Ararat. De asemenea, vizitatorii vor putea vedea străzile din București prin ochii celebrului caricaturist Cik Damadian, în lucrările expuse sub titlul Bucureștiul lui Cik Damadian.

În Bazarul ce se va întinde de o parte şi de alta a străzii, participanții vor putea să achiziționeze bijuterii, obiecte de ceramică și handmade, dar şi cărţi, icoane sau ilustraţii cu motive armeneşti, descoperind astfel o mică parte din Armenia.

La eveniment sunt invitate să participe și alte minorități precum grecii, evreii, rromii și polonezii, care vor îmbogăți programul festivalului, prin spectacole de Festivalul Strada Armeneascamuzică și dansuri tradiționale.

Şi, pentru că evenimentul se adresează bucureştenilor de toate vârstele, copiii vor avea parte de un program numai al lor, ce cuprinde teatru şi ateliere de creație, precum şi de un spațiu special amenajat în care vor vedea cum o jucărie imaginată de ei poate deveni realitate prin imprimarea 3D.

În cele trei zile ale festivalului, cei prezenți la eveniment vor avea prilejul să viziteze Biserica Armeană şi să obțină informații interesante despre limba şi cultura armenilor. Sâmbătă, bucureștenii vor avea ocazia să cunoască orașul Armenopolis, printr-un documentar realizat de Florin Kevorkian, iar duminică vor putea viziona mediu metrajul Când moartea întârzie să apară.

Festivalul se va desfăşura vineri, 1 august, între orele 16:00 – 22:00, și sâmbătă și duminică, 2 -3 august, între orele 10:00 – 22:00.

Accesul la toate manifestările din cadrul festivalului este liber.

Mai multe detalii despre eveniment, precum și programul complet sunt disponibile pe: www.stradaarmeneasca.ro

Foto cu Festivalul Strada Armeneasca – facebook

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

10
/04
/24

În perioada 12-14 aprilie 2024, România va participa la Festival du Livre de Paris, prestigios eveniment internațional dedicat cărții și literaturii, organizat la Grand Palais Éphémère și în alte câteva spaţii emblematice din Paris şi în librării partenere.

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.