Înscrierile pentru Henkel Art.Award 2013 continuă timp de încă o lună
https://www.ziarulmetropolis.ro/inscrierile-pentru-henkel-art-award-2013-continua-timp-de-inca-o-luna/

Artiştii români sunt în continuare aşteptaţi să-şi trimită lucrările din domeniile pictură, desen, fotografie, video şi instalaţie la cea de-a douăsprezecea ediţie a Premiului Henkel CEE pentru Artă.

Un articol de Andrada Văsii|9 mai 2013

Artiștii români sunt în continuare așteptați să își trimită lucrările din domeniile pictură, desen, fotografie, video și instalație la cea de-a douăsprezecea ediție a Premiului Henkel CEE pentru Artă.

Câștigătorul va fi recompensat de Henkel Central Eastern Europe (Henkel CEE) cu un premiu în valoare de 7.000 de euro, dar și cu o expoziție în țara sa natală și o prezentare individuală la prestigiosul Museum der Modernen Kunst Stiftung Ludwig, Viena (MUMOK). Valoarea totală a premiului oferit în 2013 se va ridica astfel la 35.000 de euro.

 23 de țări participă la etapa finală

Premiul este acordat în colaborare cu asociația KulturKontakt Austria și cu Museum der Modernen Kunst Stiftung Ludwig, Viena (MUMOK) și se adreseaza artiștilor din 23 de țări din Europa Centrala și de Est. Ca și în anii trecuți, nu există o temă prestabilită pentru competiție, fiind recompensate operele exceptionale din domeniile pictură, desen, fotografie, video și instalație.

Un juriu international format din curatori și experți renumiți se va întâlni în vară pentru a alege cei 5 artiști finaliști rămași în cursa pentru marele premiu. Câștigătorul va fi anunțat în cadrul unei ceremonii de gală ce se va desfășura la Viena în decembrie 2013.

Viena via România. Proces de selecție

Și în 2013, artiştii români sunt invitați să se înscrie în competiție. În cazul în care există mai mult de cinci înscrieri în România, se va organiza o preselecție locală în luna iunie, jurizată de personalități importante ale mediului artistic local. Și anul acesta, juriul local va alege un singur artist ale cărui lucrări vor intra în procesul de selecție de la Viena. Câștigătorul local va primi și un premiu în valoare de 1.000 Euro, oferit de Henkel România.

Condiții de înscriere în concurs:

Pentru înscrierea la aceasta ediție a „Premiului Henkel CEE pentru Artă“ sunt necesare următoarele documente:

–          Curriculum Vitae și o descriere a activității artistice (în limba engleză sau germană);

–          Limita de vârstă: 40 de ani (artistul să nu fi împlinit încă vârsta de 40 de ani la momentul ceremoniei de premiere, care va avea loc în Austria în decembrie 2013)

–          Număr de lucrări care pot fi înscrise: 3-5 reproduceri. Nu se acceptă lucrări în original!

–           Pentru lucrările de artă din secțiunile pictură, desen, fotografie: reproduceri sub formă de fotografii, dosare și/sau cataloage (Format: max A3). Nu se acceptă diapozitive, CD-uri sau DVD-uri.

–           Pentru lucrările de artă din secțiunile video și instalație, lucrările vor fi trimise pe DVD-uri! (Durata maximă a materialelor de prezentare nu trebuie să depășească 10 minute)

–          Lucrările nu trebuie să fie anterioare anului 2010.

–          Se califică înscrierile din următoarele ţări: Albania, Bielorusia, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Kazakhstan, Kosovo, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia și Ucraina.

Alte precizări importante :

După sesiunea de jurizare, lucrările înscrise vor fi returnate artiștilor.

Nu se percepe taxă de participare la concurs.

Compania Henkel nu își asuma responsabilitatea pentru eventuala deteriorare sau pierdere a lucrărilor de artă.

Artiștii nu vor fi remunerați pentru participarea în competiție.

Info:

Pentru mai multe informații despre competiție și edițiile anterioare, puteți accesa pe:  http://www.henkel.ro/despre-henkel/henkel-art-award-1568.htm sau pagina de Facebook HenkelArtAward.

Data limită pentru trimiterea lucrărilor este 7 iunie (data poștei), expediate la adresa de mai jos:

HENKEL ROMANIA

Pentru Premiul Henkel CEE pentru Artă

Str. Ioniţă Vornicul 1-7, sector 2

Bucureşti

 Foto credit: Henkel Art.Award (Facebook)

28
/02
/24

Asociația Tangent, în parteneriat cu Teatrul Excelsior, Teatrul Național „I.L. Caragiale”, Casa Kerim și LiterNet, a lansat miercuri, 21 februarie, un open call pentru actori și actrițe din București, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, pentru formarea distribuției spectacolului EMAUS, după romanul omonim al scriitorului italian Alessandro Baricco.

28
/02
/24

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, revine în acest weekend pe scena Sălii Palatului din București, având în rolurile principale pe balerinii Rin Okuno și Robert Enache, alături de ansamblul Operei Naționale București. Reprezentația de la începutul lunii decembrie a fost primită cu entuziasm de către publicul prezent, aceasta fiind sold-out.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

19
/02
/24

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „...Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.

19
/02
/24

Ca în fiecare an, artistul vizual M.C. Donici propune EXPOZIȚIA DE O ORĂ: o întâlnire fără coroane, fasoane, discursuri sau festivisme, de ZIUA BRÂNCUȘI. Ajuns la a VIII-a ediție, evenimentul produs de Asociația Culturală Arte-Factum va avea loc luni, 19.02.2024, între orele 14:00- 15:00, în spațiul din fața  Bustului  Brâncuși  din proximitatea Facultății de Arte a Universității de Vest, Timișoara.

16
/02
/24

Anul acesta marcăm Ziua Națională Brâncuși printr-un eveniment cu totul deosebit. Avem bucuria să vă anunțăm că sosește în premieră în România și va putea fi vizitată în exclusivitate la Galeriile Artmark o lucrare realizată de sculptor în 1905-1906, „Bustul unui patron de restaurant (Portretul lui Achille Baldé)”. Este vorba despre „o operă care nu a fost niciodată văzută, (fiind) considerată pierdută sau distrusă”.