Inside Out – șapte zile în care designul aduce oamenii împreună
https://www.ziarulmetropolis.ro/inside-out-sapte-zile-in-care-designul-aduce-oamenii-impreuna/

Evenimentul Inside Out, din cadrul Romanian Design Week, se desfăşoară în perioada 17-23 mai, într-un loc inedit de pe bulevardul Carol, nr 53.

Un articol de Elena Simion|18 mai 2014

Poteca Studio, Arh. Alina Turdean, Arh. Daniela Gheorghiu în parteneriat cu Delahaze FM și-au propus ca timp de șapte zile să aducă împreună persoane creative, designeri, arhitecți și trupe de muzică ce pot face ca timpul liber petrecut în Carol nr. 53 să fie unul de calitate, în cadrul evenimentului Inside Out.

Poteca Studio este un grup de creație ce oferă o gamă largă de idei creative, soluții vizuale și design innovator, vizând mai multe direcții: arhitectură, arhitectură de peisaj, design de interior, design de obiect, dar și grafică și fotografie Poteca Studio, aduce în două camere ale galeriei, instalația senzorială „Dumbrava”- pentru un picnic urban.

Iarba va înlocui pardoseala, mobilierul va fi din beton , pereții vor oferi imagini cu plante ce cresc în cinci minute, iar totul poate fi privit printre picături de ploaie, pe marginea unei pardoseli acoperite cu apă.

În acest context, vor fi prezentate produse noi de design românesc: banca „Popas”, perne din beton și tablouri din licheni. 1c Arhitecta Alina Turdean și Flori de Mentă au venit în ziua deschiderii, 17 mai, cu experiența “Mixed feelings, food & thought”. Flori presate, vechi de 45 de ani, doi ani de învățat sentimente și șase feluri de mâncare pentru a le ilustra.

De asemenea, Alina Turdean testează și lansează o provocare a unor tacâmuri noi, pe data de 21 mai.

Ea va expune alături de „Marele Deget Mare” un obiect de inspirație tradițională, gulerul „Ielele”. Arhitecta Roxana Mitarcă, expune corpuri de iluminat – un design propriu, în care combină lâna cu lumina, iar „Cai verzi pe pereți” vine cu autocolant decorativ extins la obiect de design. „Creative Brick” vine cu instalație din piese lego, care ilustrează relația dintre spațiul de joacă și obiectul de design.

„Marele Deget Mare” aduce o instalație artistică, un joc între pisici și păsări. Coca Zaboloteanu, fashion designer, se alătură evenimentului, cu pantofi deosebiți și rochii în atmosfera creativă a spațiului. Ioana Joa, specializată în arta interacțiunii umane, aduce două lucrări pe hârtie în grafit, pe frotage pe lemn, care ilustrează oameni în diferite ipostaze cotidiene.

1j

Anca Miron expune o instalație de modă ce vorbește despre limitele noastre sau nelimitatele conversații cu haina. Crood grup (format din Lucia Elvira Butnariu, Nicoleta Chicu, Marius Hodea, Maria Miu, Oana Mocanu, Maria Pantur și Ovidiu Toader) propune o tranziție către interior și joc de lumină și umbră, într-o instalație din nuiele și material textil.

Mădălina Teler, designer de ceramică, prezintă vizitatorilor moduli ceramici pentru decorarea creativă a suprafețelor plane, iar Ioana Șopov expune în aer liber lucrări de graphic design pline de inspirație. Atmosferă de sărbătoare va fi asezonată mâncare aleasă, adusă de Frog, și mai ales cu muzică bună de la Delahaze FM .

PROGRAM INSIDE OUT

• 17 MAI – DESCHIDERE EVENIMENT, ora 21:00 – lansare instalație senzorială „Dumbrava” – Poteca Studio – mixed feelings food&thought Flori de Menta și arh. Alina Turdean – muzica: beat box – Dennis B; Miron Ghiu (1/2 Nava Spațială) • 20 MAI ora 20:00 – dans contemporan: Iulia Sima, Georgiana Dobre, Loredana Larionescu • 21 MAI ora 19:00 – lansare produse cai verzi pe pereți | testare de tacâmuri multifuncționale arh.Daniela Gheorghiu și Arh. Alina Turdean • 22 MAI ora 20:00 – concert Clu & Daniel și Sticks&Stones • 23 mai 21:00 – Noaptea Albă a Galeriilor – concert: RotoPerCutoR | Harlequin_Jack; Karpov Not Kasparov | Bald&Bold

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

19
/02
/24

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „...Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.

19
/02
/24

Ca în fiecare an, artistul vizual M.C. Donici propune EXPOZIȚIA DE O ORĂ: o întâlnire fără coroane, fasoane, discursuri sau festivisme, de ZIUA BRÂNCUȘI. Ajuns la a VIII-a ediție, evenimentul produs de Asociația Culturală Arte-Factum va avea loc luni, 19.02.2024, între orele 14:00- 15:00, în spațiul din fața  Bustului  Brâncuși  din proximitatea Facultății de Arte a Universității de Vest, Timișoara.

16
/02
/24

Anul acesta marcăm Ziua Națională Brâncuși printr-un eveniment cu totul deosebit. Avem bucuria să vă anunțăm că sosește în premieră în România și va putea fi vizitată în exclusivitate la Galeriile Artmark o lucrare realizată de sculptor în 1905-1906, „Bustul unui patron de restaurant (Portretul lui Achille Baldé)”. Este vorba despre „o operă care nu a fost niciodată văzută, (fiind) considerată pierdută sau distrusă”.

15
/02
/24

Pe 26 martie 2024, începând cu orele 18.30, Opera Națională București va găzdui o ediție specială din ciclul de conferințe SCENA GÂNDIRII. Evenimentul, desfășurat sub titlul „Universitate, societate, creativitate”, va aduce pe scenă trei rectori ai unora dintre cele mai reprezentative universități românești.