„Instruirea interactivă” în colecţia „Ghidul profesorului”, nou proiect editorial al Polirom
https://www.ziarulmetropolis.ro/instruirea-interactiva-in-colectia-ghidul-profesorului-nou-proiect-editorial-al-polirom/

Editura Polirom anunţă lansarea pe piaţă, săptămâna aceasta, a volumului „Instruirea interactivă”, de prof. univ. dr. Muşata-Dacia Bocoş, apărut şi în ediţie digitală, în colecţia „Ghidul profesorului”, un nou proiect editorial, dedicat cadrelor didactice care predau la toate nivelurile de învăţământ, studenţilor, formatorilor şi teoreticienilor din domeniul ştiinţelor educaţiei.   Potrivit unui comunicat transmis vineri […]

Un articol de Andrada Văsii|1 februarie 2013

Editura Polirom anunţă lansarea pe piaţă, săptămâna aceasta, a volumului „Instruirea interactivă”, de prof. univ. dr. Muşata-Dacia Bocoş, apărut şi în ediţie digitală, în colecţia „Ghidul profesorului”, un nou proiect editorial, dedicat cadrelor didactice care predau la toate nivelurile de învăţământ, studenţilor, formatorilor şi teoreticienilor din domeniul ştiinţelor educaţiei.

 

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Ana-Maria Tabarcă, redactor de promovare al Editurilor Polirom şi Cartea Românească, volumul oferă repere teoretice şi aplicative uşor de preluat, de adaptat şi de utilizat în practicile participative, prezentând elemente operaţionale de pedagogie activă şi interactivă, designuri curriculare activizante, comentarii şi sugestii didactice.

Noua colecţie „Ghidul profesorului”, coordonată de Ion-Ovidiu Pânişoară, le oferă cadrelor didactice o perspectivă nouă şi aplicativă asupra unor teme mai noi sau clasice din ştiinţele educaţiei: de la curriculum la managementul clasei, de la comunicarea educaţională la metodele de evaluare, de la principiile didactice la managementul conflictelor şi gestionarea violenţei şcolare, de la fundamentele pedagogiei la leadership educaţional şi inteligenţă emoţională în sala de clasă.

Muşata-Dacia Bocoş este profesor univ. dr. la Departamentul de Ştiinţe ale Educaţiei, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca şi coordonator de doctorat în domeniul ‘Ştiinţe ale educaţiei’.

Principalele domenii de activitate ştiinţifică ale prof. Bocoş sunt didactica generală, teoria curriculumului, managementul curricular, didactica disciplinelor pedagogice, cercetarea pedagogică.

Sursa: Agerpres

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.