Întâlnire cu Horaţiu Mălăele şi volumul dedicat acestuia „O poveste cu Horaţiu“
https://www.ziarulmetropolis.ro/intalnire-cu-horatiu-malaele-si-volumul-spectacol-o-poveste-cu-horatiu/

Editura Allfa vă invită luni, 20 mai, de la ora 17.30, în cafeneaua Starbucks Bucureşti Mall (spaţiul de la etaj) la o întâlnire cu actorul Horaţiu Mălăele şi volumul „O poveste cu Horaţiu“, de Doina Papp.

Un articol de Andrada Văsii|14 mai 2013

Editura Allfa vă invită luni, 20 mai, de la ora 17.30, în cafeneaua Starbucks Bucureşti Mall (spaţiul de la etaj) la o întâlnire cu actorul Horaţiu Mălăele şi volumul „O poveste cu Horaţiu“, de Doina Papp.

Evenimentul va fi urmat de o sesiune de autografe.

Un artist complet

Horaţiu Mălăele este considerat de mulți un artist-spectacol, care are la îndemână toate mijloacele artei. Fenomenul e explicat de unii prin sintagma „geniu comic“. Iubim la acest mare actor fiinţa aleasă, saltimbancul de geniu născut dintr-o mirabilă sămânţă de creativitate care poate rodi în multe direcţii spre care e chemat talentul său dăruit celor din jur.

Şi asta datorită unei nevoi irepresibile de a comunica, pentru că atunci când nu joacă, Horaţiu se gândeşte la o pagină de desen, iar când a terminat o caricatură precis se pregăteşte să intre într-un nou rol sau trasează imaginar liniile unui nou spectacol. În teatru sau în film. Acelaşi şi mereu altul, Mălăele e într-o perpetuă căutare, de aceea între rolurile create la premieră şi succesivele reeditări nu e niciodată asemănarea unei copii la indigo“, spun organizatorii evenimentului.

 O carte cronologică

„O poveste cu Horaţiu“ încearcă să surprindă freamătul acestui artist complex, începând cu primele sale roluri, continuând incursiunea pe scenele teatrelor care l-au consacrat şi ajungând până astăzi, când a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor şi este atât actor cât şi regizor.

Foto credit: Media pro Distribution, Editura Allfa

22
/05
/22

„Se estimează că un procent cuprins între 62 și 70% din populația generală se îndoiește într-un moment sau altul din carieră de legitimitatea statutului sau succesului”, afirma psiholoaga cliniciană Pauline Rose Clance în prima parte a anilor `80, când a început să studieze sindromul impostorului.

19
/05
/22

Asociația Bloc Zero a lansat primul număr al revistei de bandă desenată documentară POC!

10
/05
/22

După doi ani (2020 şi 2021), în care Premiile au fost acordate online și transmise în direct pe pagina de Facebook a revistei (cu laureaţii şi membrii juriului intervenind doar în faţa camerelor video), după ce, din motive de pandemie, Premiile au fost amînate din primăvară în toamnă, anul acesta revista noastră va acorda, din nou, Premiile Observator cultural la Teatrul Odeon, marţi, 17 mai, de la ora 19.00.

10
/05
/22

Salonul Internațional de Carte Bookfest, cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă, revine în peisajul evenimentelor culturale din capitală după trei ani de absență pandemică. Peste 100.000 de vizitatori sunt așteptați la ediția din acest an a Bookfest, în perioada 1-5 iunie, în Pavilionul B2 al Complexului Expozițional Romexpo.

18
/04
/22

Cea mai recentă carte a scriitoarei Elena Ferrante, Invențiile ocazionale, a fost publicată recent în traducere la Editura Pandora M, în cadrul colecției Anansi. World Fiction. Este vorba despre un volum de eseuri care le oferă cititorilor o perspectivă asupra lumii interioare a autoarei și a identității sale de scriitoare, texte însoțite de o serie de ilustrații ingenioase semnate de Andrea Ucini – un tur de forță vizuală.