Între 2-10 noiembrie: a opta ediţie a Festivalului Filmului Polonez
https://www.ziarulmetropolis.ro/intre-2-10-noiembrie-a-opta-editie-a-festivalului-filmului-polonez/

Cinefilii bucureşteni sunt invitaţi în perioada 2-10 noiembrie la cea de-a opta ediţie a Festivalul Filmului Polonez, la Cinema Studio şi la Studioul „Horia Bernea” din incinta Muzeului Naţional al Ţăranului Român.   Evenimentul este organizat de Institutul Polonez din Bucureşti în parteneriat cu Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi cu sprijinul Institutului Polonez de […]

Un articol de |25 octombrie 2012

Cinefilii bucureşteni sunt invitaţi în perioada 2-10 noiembrie la cea de-a opta ediţie a Festivalul Filmului Polonez, la Cinema Studio şi la Studioul „Horia Bernea” din incinta Muzeului Naţional al Ţăranului Român.
 
Evenimentul este organizat de Institutul Polonez din Bucureşti în parteneriat cu Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi cu sprijinul Institutului Polonez de Artă Cinematografică din Varşovia, informează un comunicat.

În acest an festivalul va avea o formulă inedită – vor fi prezentate şapte dintre cele mai interesante filme poloneze ale anului trecut împreună cu alte şapte pelicule reprezentative pentru cinematografia poloneză. În fiecare zi de festival, spectatorii vor avea ocazia să descopere legăturile dintre clasic şi modern în cinematografia poloneză.

Programul include, printre altele, filmul „În beznă”, regia Agnieszka Holland, care a candidat la premiul Oscar 2012, filmul „Roza” în regia lui Wojtek Smarzowski, laureat al premiului „Vulturul de Aur” 2012 pentru cel mai bun film polonez şi al marelui premiu la Festivalul Filmului Central-European de la Mediaş, ediţia 2012, precum şi „Camera sinucigaşilor” de Jan Komasa, peliculă extrem de apreciată de critici şi public.

Cinefilii bucureşteni vor avea ocazia să cunoască imaginea actuală a Poloniei şi prin ochii unor debutanţi. Printre aceştia se numără tânărul regizor Leszek Dawid („Ki”), cineastul polono-francez Rafael Lewandowski („Cârtiţa”) şi Greg Zglinski („Curajul”), crescut şi educat în Elveţia.

Biletele pot fi achiziţionate de la casa de bilete a cinematografelor la preţul de 10 lei pentru un bilet întreg sau 7 lei pentru unul redus.

 

Sursa: Agerpres

25
/11
/17

Țin minte exact ziua în care mi-am dat seama că nu am văzut-o niciodată pe Stela Popescu. M-a surprins foarte tare această constatare, fiindcă trăiam convins că o știu dintotdeauna. Poți cunoaște un om pe care nu l-ai văzut niciodată?

24
/11
/17

Making Waves: New Romanian Cinema, cel mai longeviv și important eveniment dedicat promovării filmului românesc peste Ocean, revine în New York pentru cea de-a 12-a ediție, în perioada 30 noiembrie – 7 decembrie.

24
/11
/17

„Nu voi fi un rock star, voi fi o legendă.” - Freddie Mercury. În urmă cu 26 de ani se stingea din viață legendarul lider al grupului Queen.

23
/11
/17

Lumea artistică este în stare de șoc după moartea subita a actriței Stela Popescu. "A fost ca o soră pentru mine, o prietenă extraordinară. Era bună, generoasă, nu putea spune NU nimănui", a declarat actorul Florin Piersic, la aflarea veștii că Stela Popescu s-a stins din viață.

23
/11
/17

Sâmbătă, 25 noiembrie, de la orele 13.30, Editura Humanitas lansează, în cadrul Gaudeamus 2017, romanul „Ruta Subterană”, de Colson Whitehead, distins cu Premiul Pulitzer 2017. La evenimentul găzduit de standul editurii vor participa Radu Paraschivescu, Cristian Pătrășconiu și Denisa Comănescu. Nu ratați, așadar, una dintre cele mai de succes cărți ale anului, din care am extras aici câteva fragmente.

23
/11
/17

Actrița Stela Popescu a fost găsita fără suflare, joi după-amiază, în locuința sa, echipajul SMURD sosit la fața locului constatând decesul. Stela Popescu, una dintre cele mai cunoscute actrițe ale României, ar fi împlinit luna viitoare 82 de ani. De-a lungul celor peste 60 de ani de carieră, a jucat în peste 30 de filme si in sute de piese de teatru.

23
/11
/17

Ultimul tablou pictat înainte de moarte de fostul premier britanic Winston Churchill, The Goldfish Pool at Chartwell, a fost vândut la licitație la Londra cu suma de 357.000 de lire (402.160 de euro). Churchill, laureat al premiului Nobel pentru Literatură si pasionat de pictură a realizat zeci de tablouri pe care însă nu le vindea niciodată...

23
/11
/17

Cea de-a 71-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes se va desfășura în perioada 8-19 mai 2018 și va începe cu o zi mai devreme față de debutul tradițional al evenimentului, ce avea loc de regulă într-o zi de miercuri. Evenimentul din 2018 va avea însă o durată identică cu aceea din anii precedenți, au anunțat miercuri organizatorii francezi

23
/11
/17

Vineri, 24 noiembrie și sâmbătă, 25 noiembrie 2017, de la ora 19.00, la Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”, va avea loc premiera spectacolului „Soțul tău rămâne-al meu”, adaptare scenică după textul “Nu-nțeleg ce se-ntâmplă” de Mihai Ignat.

22
/11
/17

Târgul de Carte Gaudeamus 2017 se află în plină desfășurare la Pavilionul Central de la Romexpo, până duminică, 26 noiembrie. Din sutele de cărți expuse – și unele reduse – am ales zece pe care merită să le luați acasă. Într-un peisaj editorial mai degrabă sărac, zece volume care vă vor face iarna mai frumoasă…

22
/11
/17

Cartea „Sub semnul lui Dylan” (traducere din limba spaniolă și note de Adina-Ioana T. Vladu) a fost publicată la Editura Allfa, în colecția „Pe Strada Ficțiunii”, în anul 2015.

22
/11
/17

Sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 18.00, la librăria Humanitas Cișmigiu va avea loc o întâlnire deschisă cu actorul și profesorul Miklós Bács, cu tema „Este actoria o artă?”, în cadrul Întâlnirilor Yorick.