„Între acte“, de Radu Beligan – cel mai bine vândut titlu al Grupului Editorial ALL la Bookfest
https://www.ziarulmetropolis.ro/intre-acte-de-radu-beligan-cel-mai-bine-vandut-titlu-al-grupului-editorial-all-la-salonul-international-de-carte-bookfest/

Cartea de însemnări „Între acte“ a maestrului Radu Beligan s-a vândut în 1.500 de exemplare la Salonul Internaţional de Carte Bookfest, fiind cel mai bine vândut titlu al Grupului Editorial ALL la acest târg.

Un articol de Andrada Văsii|4 iunie 2013

Cartea de însemnări „Între acte“ a maestrului Radu Beligan s-a vândut în 1.500 de exemplare la Salonul Internaţional de Carte Bookfest, fiind cel mai bine vândut titlu al Grupului Editorial ALL la acest târg.

Doar în ziua lansării cărţii „Între acte“ în prezenţa autorului Radu Beligan s-au vândut 700 de exemplare.

Pe locul al doilea în topul vânzărilor se află „O poveste cu Horaţiu“, de Doina Papp, o carte despre viaţa unui alt actor foarte îndrăgit de public: Horaţiu Mălăele.  Ca valoare, după cartea maestrului Radu Beligan, locul al doilea este ocupat de „Agenda Medicală Merck. Medicul Casei“ – cel mai bun medic la tine acasă. Oricând.

Volumul vânzărilor a fost aproximativ acelaşi cu cel de anul trecut. Ne aşteptam ca „Între acte“, de Radu Beligan. să ocupe primul loc în top, este cartea cu care ne mândrim cel mai mult la acest târg. Este micul nostru semn de respect pe care, ca editură, îl aducem acestui colos al teatrului românesc.

Mario De Mezzo,
CEO Grupul Editorial ALL

Topul vânzărilor se continuă cu romanul „Dacă citeşti asta însemnă că am murit“, de Andrew Nicoll, publicat în colecţia Strada Ficțiunii Contemporan , „Convorbiri cu Alex. Ştefănescu“, de Ioana Revnic şi  „Garsoniera din pădurea de macarale“, de Dan Chişu.

Alte tiluri de success au fost: „Ali şi Nino“, de Kurban Said, „Istoria universală“, vol I –Preistoria şi Antichitatea şi vol II – Evul Mediu. America precolumbiană şi hispanică, „Frați de cruce“, de Ingvar Ambjørnsen şi seria de cărticele educative pentru copii „Pixi“.

După o pauză de opt ani, de când a avut premiera cu „Egoistul“, Radu Beligan va reveni pe scenă într-un nou rol, la Teatrul Metropolis din Bucureşti, în această toamnă, în 2013.

El va juca într-o piesă românească, modernă, scrisă de Mona Radu, „Lecţia de violoncel“. Felix Alexa va regiza un spectacol după această piesă, în care vor mai juca Lamia Beligan, fiica lui Radu Beligan, Marius Manole şi Rodica Ionescu.

Foto credit: Editura All (Facebook)

17
/07
/18

În ianuarie 1933, matematicianul belgian (și preot catolic) Georges Lemaitre călătorea împreună cu faimosul fizician Albert Einstein în California, pentru o serie de seminarii. După ce belgianul a detaliat teoria sa Big Bang, Einstein a aplaudat și a spus: "Aceasta este cea mai frumoasă și satisfăcătoare explicație a creației pe care am ascultat-o vreodată". Se împlinesc, astăzi, 124 de ani de la nașterea lui Georges Lemaître

13
/07
/18

„Antonei cel Mare* spunea că semnele după care se cunoaște un suflet rațional și virtuos sunt: privirea, mersul, glasul, râsul ocupațiile și întâlnirile cu oamenii (...)”, precizează vocea lui Constantin Noica, la începutul acest fragment video -  singura filmare existentă cu marele filozof român.

09
/07
/18

Cartea de eseuri „China în zece cuvinte”, de Yu Hua (traducere din chineză și note de Mugur Zlotea), a fost publicată de Editura Humanitas în anul 2018. Este una dintre cele mai puternice și mai interesante cărți care se află acum pe piață.

03
/07
/18

Se împlinesc, astăzi, 135 de ani de la naşterea scriitorului Franz Kafka, unul dintre cei mai importanţi scriitori ai secolului XX, prilej pentru un scurt popas (vizual) la Praga, unde turiștii pasionați de cultură pot admira o uriașă sculptură mișcătoare dedicată autorului nuvelei "Metamorfoza", realizată de celebrul artist David Černý.

29
/06
/18

CĂRȚI DE NEOCOLIT Renașterea italiană rămâne una din epocile minunate din istoria Europei. Efervescență culturală, viață tumultuoasă, primejdii la tot pasul, creații unice realizate în liniștea atelierelor, alternând cu asasinate, recluziuni, trădări – totul se desfășoară într-un ritm trepidant, halucinant.

26
/06
/18

Editura Humanitas Fiction și Institutul Francez din București vă așteaptă marți, 26 iunie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38), la o întâlnire cu scriitorul francez Antoine Laurain, prilejuită de lansarea romanului „Pălăria Președintelui”, câștigător al Premiilor Landerneau Découvertes și Relay des Voyageurs, recent apărut în limba română în traducerea lui Doru Mareș.

24
/06
/18

Teatrul Evreiesc de Stat  prezintă miercuri, 27 iunie, de la ora 19.00, spectacolul de lieduri și poezie „Glasuri evreiești în poezia lumii“, pe versuri de Benjamin Fondane, Nina Cassian, Magda Isanos, Charles-Pierre Baudelaire și Paul Celan, în lectura actorilor TES -  Maia Morgenstern, Darius Daradici, Viorica Bantaș și Mircea Dragoman.