Ioan Holender îi răspunde lui Victor Ponta
https://www.ziarulmetropolis.ro/ioan-holender-ii-raspunde-lui-victor-ponta/

Ioan Holender îi răspunde lui Victor Ponta, în urma declaraţiei date referitoare la Festivalul Enescu.

Un articol de |5 septembrie 2013

Ioan Holender îi răspunde lui Victor Ponta, în urma declarației date referitoare la Festivalul Enescu.

Premierul Ponta a declarat că Guvernul va trebui să caute soluţii pentru desfăşurarea şi în 2015 a Festivalului Enescu, fiind vorba de un eveniment de mare succes şi mândrie pentru România, dar care se organizează cu eforturi mari, în condiţiile în care biletele sunt mai ieftine decât în alte ţări.

Ponta a promis, în context, că Guvernul va căuta soluţii ca ediţia viitoare, din 2015, a festivalului să aibă loc, reacție care a primit un răspuns din partea directorului artistic al festivalului, Ioan Holender.

Victor Ponta a declarat că trebuiesc să găsite pentru ediţia din 2015 toate soluţiile pentru ca să se desfăşoare în continuare, ţinând cont de toată situaţia.

Ioan Holender- declarația directorului artistic

Ioan Holender a salutat declarația primului-ministru Victor Ponta la scurt timp după ce aceasta a fost făcută. Ioan Holender a declarat: ,,mă bucur că iubitorii muzicii din România şi din străinătate vor avea parte în continuare de această manifestare.”

Pentru aceşti oameni este foarte important că Festivalul Enescu, simbol a tot ce a fost şi este mai bun în România, va avea loc în continuare.

Ioan Holender,

Director artistic Festivalul George Enescu

Pe de altă parte, pe 10 ianuarie, premierul Victor Ponta anunţa că Guvernul va sprijini în acest an organizarea Festivalului ,,George Enescu” şi va menţine bugetul stabilit pentru această manifestare, dar a adăugat că ar fi fost mai bine să fi fost asigurată şi ,,existenţa” banilor înainte de alocare.

Ioan Holender despre un festival aniversar

Festivalul Enescu se va desfăşura până pe 28 septembrie, în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară. Festivalul aduce pe scenele româneşti unii dintre cei mai mari artişti ai momentului, de la pianistul şi dirijorul Daniel Barenboim la pianista fenomen Yuja Wang, alături de orchestre de top, cap de afiş oriunde în lume – Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra, notează Mediafax.

Ioan Holender

Ioan Holender a subliniat importanța acestui eveniment prin declarația făcută, amintind misiunea acestuia și anticipând ediția viitoare. Acesta a declarat ,, cu atât mai mult cu cât în ediţia următoare, din 2015, comemorăm 60 de ani de la moartea celui care dă numele acestui Festival, marele George Enescu. Apreciez şi respect faptul că, în ciuda austerităţii, manifestarea va avea loc”.

Foto credit: Festivalul George Enescu, Ioan Holender

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook!

 

08
/09
/17

Artistul belgian Wim Vandekeybus va prezenta, alături de compania sa, Ultima Vez, miercuri, 27 septembrie, de la ora 20:00, la Sala Studio a Teatrului Național “I.L. Caragiale” Bucureşti, spectacolul “In Spite of Wishing and Wanting (Revival 2016)”, un eveniment ce readuce în atenția publicului român vocabularul inconfundabil al celebrului creator flamand, prezent în cadrul eXplore festival și în edițiile din 2010 cu Monkey Sandwich (Teatrul Odeon) și 2012 cu booting Looting (WASP-Working Art Space and Production).

07
/09
/17

„TragiComedy”, în regia și coregrafia lui Gigi Căciuleanu, un spectacol dedicat memoriei marii balerine Maya Plisețkaia, pe muzica lui Rodion Șcedrin, soțul artistei, va avea loc în cadrul Festivalului Internațional ,,George Enescu”, ediția a XXIII-a, vineri, 8 septembrie, ora 18:30, la Opera Națională București.

06
/09
/17

Soprana Kristine Opolais, recunoscută pentru rolurile sale de pe cele mai importante scene ale lumii, de la Metropolitan Opera New York, la Wiener Staatsoper, Teatro alla Scala şi Royal Opera House Covent Garden, va susține pe 22 septembrie un recital extraordinar pe scena Ateneului Român, în cadrul ediției 2017 a Festivalului Internațional George Enescu.

05
/09
/17

Și a venit a doua zi de festival. Și a venit Joshua Bell la București. Fostul copil-minune al viorii, ajuns acum la 50 de ani, devenit între timp și dirijor, și director muzical al Academy of St. Martin in the Fields (din 2011), e cunoscut nu doar pentru calitatea intepretărilor sale, ci și pentru apetența pentru joacă și pentru explorare.

02
/09
/17

Ediția 2017 a Festivalului Internațional George Enescu (2-24 septembrie, București, România) aduce lucruri inedite prin mai multe premiere: muzica clasică face pact cu tehnologia în trei opere cu proiecții multimedia live, muzica contemporană devine vedeta ediției și 30 dintre cei mai bine cotați compozitori contemporani ai momentului din lume vin la București pentru un dialog fără precedent între public, artiști români și artiști străini de anvergură, în timp ce un număr record de 37 de lucrări de George Enescu sunt interpretate în Festival, iar relația dintre matematică și muzică este prezentată într-o expoziție în premieră în România.

23
/08
/17

Primăria Capitalei prin ARCUB organizează în cadrul evenimentului aniversar Zilele Bucureștiului cel mai mare concert de muzică clasică, susținut de superstarul internațional soprana Angela Gheorghiu, pe 15 septembrie, de la ora 20:30, în Piața Constituției. Angela Gheorghiu superstar internațional, cea mai fascinantă și talentată artista de operă a timpurilor noastre, concertează la București sub bagheta maestrului Eugene Kohn, alături de Filarmonica George Enescu și tenorul Teodor Ilincăi.

21
/08
/17

Concertul de închidere al festivalului Vara Magică va avea loc miercuri, 23 august, de la ora 19.30, la Sala Mare a Ateneului Român și va avea în centru Orchestra de Tineret a Olandei (National Youth Orchestra (NJO), Netherland) care va cânta sub bagheta lui Mark Wigglesworth, solist Alexander Sitkovetsky (vioară) un program ce cuprinde Wagner - Uvertura şi Venusberg music din opera Tannhauser (Paris version), Korngold - Concertul pentru vioară şi orchestra, Stravinsky - Petrushka (versiunea 1911).

14
/08
/17

În urmă cu mai bine de două decenii, într-o zi de 14 august (1996), la reşedinţa sa din La Neuville-sur-Essonne, în apropiere de Paris, se stingea din viaţă Sergiu Celibidache, personalitate marcantă și controversată a secolului trecut, unul din cei mai de seamă dirijori ai lumii.

11
/08
/17

Romanian Sinfonietta Orchestra revine la Ateneul Român. Program integral Beethoven! Câteva dintre cele mai cunoscute capodopere ale titanului de la Bonn precum Uvertura „Egmont”, Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră, Simfonia nr. 5 în do minor vor prinde astfel din nou viață în fața publicului în versiuni de nivel internațional.

09
/08
/17

Cântăreața islandeză Bjork urmează să lanseze un nou album care explorează universul întâlnirilor amoroase. "Sunt foarte încântată să vă anunț că noul meu album va fi lansat foarte curând", a anunțat recent pe Twitter artista.

08
/08
/17

Pe 13 și 16 septembrie nu rata înregistrarea concertului David Gilmour - Live At Pompeii la Happy Cinema București, Focşani și Buzău. La 45 de ani după ce David Gilmour a filmat ‘Live At Pompeii’ în legendarul Amfiteatru Roman, s-a întors pentru două show-uri spectaculoase, parte din turneul său de promovare a albumului ‘Rattle That Lock’.