Ion Tuculescu, estimat între 25.000 şi 40.000 de euro, la Artmark
https://www.ziarulmetropolis.ro/ion-tuculescu-estimat-intre-25-000-si-40-000-de-euro-la-artmark/

Tabloul „Bordeiul turcoaicei Eminé”, de Ion Ţuculescu, cu o valoare estimată între 25.000 şi 40.000 de euro, va fi scos la vânzare pe 29 aprilie, la Licitaţia de Orientalism a casei Artmark.

Un articol de Petre Ivan|24 aprilie 2014

Un univers desprins din cufărul cu poveşti şi surprins cu măiestrie de Ion Tuculescu, Nicolae Dărăscu, Francisc Şirato, Samuel Mützner, Iosif Iser, Gheorghe Petraşcu, Nicolae Tonitza şi Constion (Constantin Ionescu), acest lucru a însemnat Orientul pentru pictura românească.

Noua expoziţie dedicată Licitaţiei de Orientalism aminteşte de importanţa Balcicului pentru imaginarul românesc, totodată punând în valoare arta decorativă orientală, notează Mediafax.

Ţărmul Mării Negre a atras mulţi artişti români, care s-au lăsat fermecaţi şi eliberaţi de atmosfera oraşelor de pe malul mării.

Un astfel de exemplu este Ion Ţuculescu prezent în licitaţie cu opera „Bordeiul turcoaicei Eminé” (valoare estimativă: 25.000 – 40.000 de euro), foarte elocventă pentru funcţia cromaticii în creaţia pictorului.

Secţiunea de artă decorativă orientală este în mare parte formată din obiecte care i-au aparţinut fostului ministru de Externe George Macovescu şi care au făcut parte din colecţia Iosif Dona.

Din colecţia Dona se remarcă un ibric din metal aurit din secolul al XIX-lea (preţ de pornire: 1.000 de euro) şi două piese de colecţie rare, vase persane de la sfârşitul secolului al XVIII-lea (fiecare cu preţul de pornire de 2.000 de euro), toate trei fiind clasate în categoria Tezaur.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 22 – 28 aprilie, la Palatul Cesianu-Racoviţă din Bucureşti. Licitaţia de Orientalism şi Licitaţia de Sculptură şi Mobilier de grădină vor avea loc pe 29 aprilie, de la ora 19.30, la Athénée Palace Hilton Bucureşti.

Foto cu Ion Tuculescu: Bordeiul turcoaicei Eminé – wikipedia

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".