Ionuţ Niculae, actor : „Ştiu sigur că sunt talentat. Noroc să am!“
http://www.ziarulmetropolis.ro/ionut-niculae-actor-stiu-sigur-ca-sunt-talentat-noroc-sa-am/

NOUA GENERAȚIE DE ARTIȘTI. Ionuţ Niculae, supranumit, pe bună dreptate, Jean. Douăzeci şi patru de ani. Tânăr, în putere. Actor.

Un articol de Andrei Crăciun|25 August 2016

Absolvent de UNATC, master în teatru, joacă la Naționalul din București, dar și la Godot. La bază, un băiat din Rahova. Rom. Indiscutabil om de harfă. Jean, deci.

Jeane, ai luat și tu un premiu de când ești la școală sau în meserie?
Am primit puuuuține premii, nu mi-au dat mie nici în școală, nici…

N-ai avut și tu coroniță niciodată?
N-am avut, de ce să vă mint eu pe dumneavoastră?

Ai fost, pe rând, un elev de nota șapte…
De nota șapte am fost, recunosc. Cu teatrul ăsta am mai luat eu așa…

Ce premii ai luat, Jeane, cu teatrul?
Am câștigat și eu un festival – Audiția Națională. Au chemat acolo directori de teatre, regizori de film, ne-au promis roluri, ș.a.m.d..

Și nu le-ați primit?
Nu prea.

Când a avut loc treaba asta?
Ehe… Acum vreo trei ani.

Și ai fost printre cei care au triumfat la treaba asta?
Da, am fost printre triumfători, dar asta e. S-a lăsat fără spectacole.

JEAN A PRIMIT APRECIEREA BRESLEI ȘI SE BUCURĂ DE EA

Dar măcar ai primit aprecierea breslei?
Am primit aprecierea breselei, da, aprecierea o am și acum și e bine asta. Am primit o nominalizare la un premiu Gopo, pentru rolul din Rocker.

Alte premii, distincții?
Am mai primit eu alte premii? Am primit ceva acum la master…

Urmează și un doctorat?
Deocamdată nu mă bate gândul. Masterul l-am terminat anul trecut. Mi-au dat premiu pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Jeane, mi se pare mie sau viața ta artistică e marcată doar de roluri secundare? De unde tendinția asta a regizorilor de a te distribui în roluri secundare? Ai avut și tu un rol principal vreodată?
Da, am avut. Am avut rolul meu principal.

Care a fost rolul tău principal?
Vai de capul meu! Am avut Iaacovi, din piesa Iaacovi și Leidental. În facultate.

Și cum te-ai descurcat?
Excepțional! Mi-a plăcut foarte mult. E o provocare să ai mai multe pagini de text de învățat… Da’ până la urmă sunt bune și astea secundare. Sunt actori mari care s-au remarcat doar prin roluri secundare.

Marele nostru Jean Constantin? La dumnealui te gândești?
Exact la dumnealui. Ca să vorbim de-al nostru.

Am văzut că îi porți chipul și la cover-ul de facebook.
Da, e un tribute.

Te-a întristat vestea dispariției lui Jean Constantin?
Foarte mult m-a întristat. Eram în liceu, voiam să iau trenul și să mă duc la Constanța, la funeralii, dar mi-a fost jenă. Erau acolo prietenii, apropiații, familia, mergeam și eu aiurea. Și nu m-am mai dus.

Ai și tu fani, Jeane?
Cred că am și eu fanii mei, să știi.

Ai stalkerițe?
Am și stalkerițe.

După spectacole, aruncă ele în tine cu chiloții lor?
Doamne ajută! Să dea Dumnezeu.

Cum s-au radicalizat fanii tăi?
Acum, în 2016, e cu like-uri. Primești like-uri la postări, share-uri, cine știe? Dacă îți dă și share întrece un pic măsura. E cam mult. M-au oprit și pe stradă, după un spectacol la Green Hours.

Îl mai intepretezi – acel spectacol?
Nu. A avut viața lui de doi ani. Recitam poezie de Nichita Stănescu. Cu Huțuleac și cu Alex Bogdan. Era mai mult un performance decât o recitare din asta clasică. Era ceva frumos.

Cine v-a pus pe voi să faceți treaba asta?
Laura Vlădoiu, o regizoare tânără.

Ce recitai tu?
Un pământ numit România, dar și altele – mai multe. Și cântam.

Huțuleac e și poet, dumneata?
Eu nu sunt și poet.

JEAN A FOST OAIA NEAGRĂ A GENERAȚIEI SALE. GENERAȚIA DE AUR 2012

Cu cine ai fost tu coleg în generația ta?
Fac parte din generația de aur 2012 care i-a mai cuprins pe următorii: Anghel Damian, Ionuț Toader, Diana Roman, Carla Teaha, Mădălina Craiu și mulți alții…

Pe filiera Mădălinei ai ajuns în anturajul lui Matei Lucaci-Grunberg, marele nostru tânăr regizor?
Matei ne știa oricum pe toți, fiindcă el era prietenul Mădălinei din facultate și venea să o vadă pe ea la examene și ne știa pe toți, na. Era prieten cu noi, ăștia din generația de aur 2012. Bă, să știi, chiar am colegi care fac treabă. Angel se mișcă, face treabă, Ionuț, Diana, și ei. Cristi Bota…

Ești practic oaia neagră și a acestei generații?
Am fost oaia neagră peste tot de când eram eu mic. Am fost oaia neagră și la propriu, dar și la figurat.

Îndreaptă un mesaj către cititori. Dacă ai ieși Miss Univers, deși nu cred să fie cazul…
Dacă aș ieși Miss Univers, aș îndrepta lumea către globalizare.

11060468_971650146213701_2107221889473704960_n

Nu ești adeptul naționalismului?
Nu. Mi-aș dori să se facă filme în toate limbile posibile, să jucăm toți – englezi, italieni… Dacă ești bun și talentat, să joci, să nu conteze limba…

Ești talentat, Jeane?
Da, o spun sigur pe mine. Am talent! Știu că sunt talentat. Noroc să am!

De unde te-ai pomenit tu cu talentul ăsta, Jeane? Îl aveați în neam?
Talent! Hristionism, mai degrabă. Și știu de unde l-am moștenit: de la un unchi. Are tata un frate care e așa, mai hristion, mai clovn.

El nu este actor.
El este cizmar. Da. Așa, să jucăm toți, toate națiile, să nu mai existe bariere, să nu mai existe granițe.

Să ne împreunăm?
Să ne împreunăm. Să iubim viața, să iubim oamenii, să ne iubim pe noi, să nu mai existe atâtea răutăți.

Ce zodie ești, Jeane?
Sunt Pește. Cinșpe martie nouăjdoi. Pește ascendent Scorpion. Mă apropii de Scorpion, îmbătrânind. Ușor dictatorial, autoritar. Am tendințele astea, de ce să spun că nu le am? Feriți-vă de mine, că devin un Scorpion! Sper să nu mi se ducă melancolia asta specifică zodiei Pești. Am înțeles că Peștii… – asta e cea mai bună zodie pentru actori, pentru artiști!

Într-adevăr, Peștii sunt deosebiți.
Tu ce zodie ești?

Leu.
E bun și Leul, de ce să nu fie? Am și eu un prieten Leu – Edi Cârlan, actor. Un Leu blând, puiuț, prietenos, băiat bun.

Foto: Facebook Ionuţ Niculae

28
/03
/17

Inițial: politehnist, masterand în științe umaniste, inginer de telecomunicații, IT-stul din cei ”10 pentru România”. Apoi – ruptură de destin și devine dans-actor în trupa lui Dan Puric, colaborator al lui Gigi Căciuleanu, elev al lui Andrei Șerban, participant și premiant în festivaluri din țară și străinătate, bursier al celebrului Actors Studio din New York și mereu un work in progress.

21
/03
/17

INIȚIATIVĂ Teatrul Metropolis, condus de George Ivaşcu, propune, la zece ani de la înfiinţare, un spectacol aniversar, în care vor juca zece actori de până în 30 de ani, selectaţi de maeştri ai scenei româneşti de astăzi în cadrul Galei Metropolis 10 ani, eveniment care a avut loc pe 14 decembrie 2016.

19
/03
/17

Scurt interviu cu Paul Negoescu, regizorul comediei „Două lozuri”, nominalizat în acest an la Premiile Gopo, la categoriile „Cel mai bun film” și „Cel mai bun scenariu”.

17
/03
/17

Ambasadoare a campaniei „Artiștii pentru artiști”, inițiată de UNITER, Dorina Chiriac vă invită la teatru. Ea joacă rolul principal în “Micul Prinț”, la Teatrul de Comedie, în seara aceasta, de la ora 19.00. Cumpărând bilete la spectacol, contribuiți la fondul de ajutorare a artiștilor în vârstă și în dificultate.

15
/03
/17

Judith State este Sandra din filmul „Sieranevada”, în regia lui Cristi Puiu, fapt care îi aduce o nominalizare la Premiile Gopo pentru „Cea mai bună actriță într-un rol secundar”. Însă Judith State nu este actriță, ea vine din zona dansului. Cum se împacă, așadar, filmul și dansul contemporan?

15
/03
/17

Face parte din generaţia tânără de actori şi a absolvit Facultatea de Teatru de la Universitatea, Iaşi, la clasa profesorului Sergiu Tudose, în 2003. A debutat ca actor la Teatrul Național din Târgu Mureş. Colaborează permanent cu Teatrul "Tony Bulandra" din Targoviște, Teatrul “L.S. Bulandra” din București și urmează să joace la Teatrul Metropolis din București, în spectacolul “Histerical blindness”, în regia lui Cristi Juncu, spectacol care se află deja în repetiții și care va avea premiera în primăvara lui 2017.

13
/03
/17

Nominalizat la Premiile Gopo din acest an, la categoria „Cel mai bun actor într-un rol principal”, pentru rolul Hogaș din „Câini”, actorul Gheorghe Visu spune că cel mai mult în filmul lui Bogdan Mirică i-a plăcut să tragă cu pistolul, la final.

08
/03
/17

Ana a teminat recent filmările la primul ei lungmetraj american, „Induced Effect”, în care l-a avut ca partener pe Eric Roberts și a început repetițiile la „Upstart”, un show TV despre realizarea unui Start-Up YouTube Channel. Între filmări, a finalizat un pictorial care celebrează actrițe îndrăgite de publicul român.

07
/03
/17

INTERVIU. Mihai Călin (49 de ani) lucrează de peste două decenii la Naționalul bucureștean. E un actor apreciat (premiat de UNITER acum doi ani pentru rolul Caliban din „Furtuna”). L-am văzut de multe ori în ultimul timp și – comit o indiscreție – a fost singurul actor la care am avut permanent senzația că e din ce în ce mai bun.

07
/03
/17

Face parte din generația tânără de actori și este absolventă a Facultății de Teatru, secția actorie, a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”, București, precum și a masteratului, unde i-a avut profesori pe Ion Cojar, Adrian Titieni, Liviu Lucaci și Gelu Colceag.

02
/03
/17

„Pitch Perfect”, filmul despre o trupă a cappella de studenți, este comedia musical pe locul 2 ca încasări din istoria înregistrată a filmului. Filmul a adus în atenția publicului mondial un fenomen muzical vechi de câteva secole bune, care atrage numeroase tipuri de public modern: muzica a cappella.

Page 1 of 2412345...1020...Last »