Juriul a desemnat câștigătorul concursului „Cea mai bună piesă românească a anului 2012”
http://www.ziarulmetropolis.ro/juriul-a-desemnat-castigatorul-concursului-cea-mai-buna-piesa-romaneasca-a-anului-2012/

Juriul concursului de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului 2012” a nominalizat marele câştigător: piesa ,,Nostalgicii călători” de Liviu Lucaci.

Un articol de Andrada Văsii|22 Aprilie 2013

Juriul concursului de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului 2012” a anunţat marele câștigător. Premiul merge către piesa ,,Nostalgicii călători” de Liviu Lucaci.

Juriul compus din Marina Constantinescu, Adriana Popescu şi  Marian Popescu a decis să reţină în Selecţia Finală următoarele piese: „Zăpadă” de Adriana Gurău, „Nostalgicii călători” de Liviu Lucaci și „Răpitor” de Radu Macrinici.

Programul UNITER, „Cea mai bună piesă românească a anului”, se desfăşoară sub egida şi cu sprijinul Casei Regale a României.

Premiul concursului de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului 2012” va fi oferit în seara Galei Premiilor UNITER din 13 mai a.c. iar Editura Unitext a UNITER va publica un volum cu piesa câştigătoare.

Foto credit: TNB

18
/08
/17

"Fereşte-te de succes; are o parte întunecată." - Robert Redford. Astăzi este ziua lui! A împlinit 81 de ani, iar bogata sa carieră sa se întinde pe mai bine de jumătate de secol, timp în care a fost distins cu două nominalizări la Oscar şi două trofee câştigate – unul pentru regie şi unul onorific, obţinut în 2002, pentru întreaga contribuţie adusă cinematografiei.

17
/08
/17

Zilnic, până în data de 2 septembrie, organizatorii Galei HOP 2017 vă invită să-i cunoaşteţi pe concurenții din acest an, urmărindu-le clipurile de prezentare, fişa profesională şi galeria foto realizată de Adi Bulboacă.

17
/08
/17

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, împreună cu Academia de Teatru şi Film „Athanor” din Passau – Germania prezintă proiectul pilot „Întâlniri Teatrale la Sulina”, care se va desfășura în perioada 31 august – 4 septembrie 2017.

16
/08
/17

Actrița Cristina Flutur joacă personajul Alice în lungmetrajul „Grain”, o coproducție Turcia-Germania-Franța-Suedia, selectat în competiția oficială la Festivalul de Film de la Sarajevo, cel mai important eveniment de gen din Europa de Sud-Est. Filmul „Grain” este regizat de regizorul turc Semih Kaplanoglu, câștigătorul Ursului de Aur la a 60-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

15
/08
/17

Într-o zi de 15 august (1769) se năştea, la Ajaccio, în Corsica, Napoleon Bonaparte, lider politic si militar al Franţei, unul dintre cei mai buni conducători militari din istorie. 55 de ani mai devreme, la Constantinopol, în ziua în care creştinii sărbătoreau “Adormirea Maicii Domnului”, Constantin Brâncoveanu, împreună cu cei patru fii şi ginerele său, Enache Văcărescu, erau decapitaţi. Trupurile lor au fost aruncate în apele Bosforului, iar capetele, înfipte în prăjini, au stat trei zile la poarta Seraiului.

14
/08
/17

Cartea „Țara Vinului” (traducere din chineză de Luminița Bălan) a fost publicată la editura Humanitas Fiction în anul 2014.

Page 1 of 64212345...102030...Last »