La Teatrul de Sufragerie se joacă „Fără cap”
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-teatrul-de-sufragerie-se-joaca-fara-cap/

    La Teatrul de Sufragerie se joacă „Fără cap” Sambată, 10 noiembrie 2012, ora 20.30 FARA CAP, cu Razvan Ropotan & Trupa Late Summer după Truman Capote regia: Ioana Petre Un spectacol adaptat de Teatrul de Sufragerie, un concert de teatru experiment in care se canta live! synopsis: vincent van strauss? Nu.vincent van shakespeare? […]

Un articol de |8 noiembrie 2012

 

 

La Teatrul de Sufragerie se joacă „Fără cap”


Sambată, 10 noiembrie 2012, ora 20.30

FARA CAP, cu Razvan Ropotan & Trupa Late Summer

după Truman Capote
regia: Ioana Petre
Un spectacol adaptat de Teatrul de Sufragerie, un concert de teatru experiment in care se canta live!

synopsis:
vincent van strauss?
Nu.vincent van shakespeare?
Nu.Vincent van Love!
Nu. Se canta live..si se joaca teatru

2012 participare la Festivalul International de Teatru Gala Star
2011 „Premiul pentru Profesionalism” în festivalul Diagnoze-Existence din Tukums, Letonia

 

Intrare 35 lei de persoana. Rezervarile se fac in limita a 20 de locuri disponibile, la email [email protected] sau tel 0723.565.113 pana in ziua spectacolului.

 


„Fără cap” este un spectacol foarte bun, atât din punct de vedere regizoral câr şi actoricesc. Inspirat de Truman Capote, este povestea unui tânăr ce se îndrăgosteşte de o tânăr enigmatică, pe care o întâlneşte într-o zi ploioasă, pe una din străzile New York-ului. Combinaţia hibridă dintre realitatea trăită şi cea interioară care formează monologul lui Vincent poate fi urmărită ca un flux continuu al conştiinţei, cu o logică a sa proprie, trecerile între cele două registre fiind ingenios marcate prin elemente de scenografie şi costum. Spaţiul frontal, de tip confesiune, este folosit la maximum, explorând toate posibilităţile lui, prin elemente simple de decor. Dar cea mai mare reuşită a acestui spectacol este atmosfera de poezie urbană ce se instalează pe măsură ce Vincent îşi spune povestea. Monologul îi oferă posiblitatea lui Răzvan Ropotan de a-şi demonstra calităţile actoriceşti complexe, el jonglând cu uşurinţă între registrul realist şi cel metaforic. Este evidentă conlucrarea strânsă regizor-actor, care a dus la realizarea unui spectacol unitar, de substanţă.”

Anca Ioniţă, critic de teatru, pt revista SCENA.RO, nr.15\oct-nov 2011

 


Vii la Teatrul de Sufragerie, la noi acasă ca la tine acasă, te descalţi, iei un loc pe perna, bei un ceai cald cu ghimbir si scortisoara.Din partea casei. Şi te trezeşti că cineva îţi vorbeşte. Chiar ţie. O experienţă unică, intimă, personală. Este un transfer de emoţie ca într-o atingere. Iar tu faci parte din spectacol. Aşa că lasă-te purtat de poveste. Deja îi aparţii. Sau ea îţi aparţine ţie?


TEATRUL DE SUFRAGERIE, Str. Grigore Cobalcescu nr. 51, Sector 1, Bucuresti

11
/07
/17

Tarja, soprana și pianista finlandeză care a obținut faima internațională ca solistă a trupei Nightwish isi va prezenta noul album, în premieră în Transilvania, la cea de-a 12-a ediție a festivalului ARTmania.

11
/07
/17

Discuțiile privind viitorul actor care îi va da viață legendarului spion James Bond par să fi luat sfârșit, după ce cotidianul britanic The Mirror a relatat că producătoarea Barbara Broccoli l-a convins pe Daniel Craig să semneze pentru un al cincilea film al francizei.

11
/07
/17

... Vă amintiți de sâmbătă aceea cu 50 de grade, caniculă mare și avertisment pe măsură de stat sub ocrotirea aerului condiționat? Ei bine, în aceeași sâmbătă era programată penultima reprezentație din această stagiune a Soldatului de ciocolată, la Teatrul Odeon.

11
/07
/17

Filmul „Marița”, debutul în lungmetraj al regizorului Cristi Iftime, va fi proiectat în premieră în România la gala de închidere a celei de-a patra ediţii a festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc în perioada 20-23 iulie la Timişoara şi Gottlob.

11
/07
/17

“Prin moartea lui Augustin Buzura cultura română pierde un mare prozator, pierde și un caracter, un om de atitudine, un om moral”, spune academicianul Eugen Simion. La rândul său, criticul literar Daniel Cristea-Enache, director de imagine al Uniunii Scriitorilor din România, a precizat: “Prin romanele sale, Buzura a susținut adevăruri istorice și sociale într-o epocă a minciunii și falsității”. Scriitorul Augustin Buzura s-a stins din viață, ieri, la vârsta de 78 de ani.

10
/07
/17

Vara aceasta este una plină de aventuri pentru copii şi adolescenţi. Dacă luni, 3 iulie, ei au “ridicat ancora” goeletei Speranţa şi au pornit în lumea largă urmărind serialul “Toate pânzele sus!” (de luni până joi de la ora 20.00), din 8 iulie, la sfârşit de săptămână, aventura continuă cu “Cireşarii”.

10
/07
/17

"Breaking News", în regia Iuliei Rugină, a primit mențiunea specială a juriului pentru actrița Voica Oltean (aflată la primul rol într-un lung-metraj), la Festivalul de Film de la Karlovy Vary. "Breaking News" va intra în cinematografele din România pe 29 septembrie, distribuit de Transilvania Film.

10
/07
/17

Actrița Julianne Moore va primi pe 16 iulie premiul Francois Truffaut al Festivalului de film Giffoni. Printre cei care au mai fost onorați cu acest premiu se numără: Bud Spencer, Jeremy Irons, Michelangelo Antonioni, Abbas Kiarostami, Alberto Sordi, Ben Kingsley, Edward Norton, Jean Reno, Giancarlo Giannini și Alan Rickman.

09
/07
/17

Cea de-a doua ediție a festivalului de film european de la Buzău, BUZZ CEE, și-a desemnat aseară, 8 iulie, câștigătorii celor patru secțiuni de competiție: lungmetraj, scurtmetraj, scurtmetraj studențesc și documentar.

09
/07
/17

CRONICĂ DE FILM Deşi este de o artificialitate pe alocuri stridentă şi mizează pe un simbolism (vizual şi narativ) destul de simplificator, ultimul film al lui Andrzej Wajda, „Imaginea de apoi”, are capacitatea să emoţioneze, prin lecţia de demnitate şi solidaritate oferită de povestea pictorului avangardist Wladyslaw Strzeminski.

07
/07
/17

Astăzi (7 iulie), de la ora 18.30, Editura Polirom şi Cărtureşti Verona (str. Arthur Verona, nr. 13-15) vă invită în Grădina secretă la o întâlnire specială cu Nora Iuga şi Angela Baciu, cu prilejul apariţiei recente a volumului mai drăguţ decât dostoievski, cu ilustraţii de Ion Barbu, publicat la Polirom, disponibil şi în ediţie digitală. Actorul George Mihăiţă va citi un fragment din volum.