‘Lincoln’ şi ‘Zero Dark Thirty’ intră în cursa pentru Oscar
https://www.ziarulmetropolis.ro/lincoln-si-zero-dark-thirty-intra-in-cursa-pentru-oscar/

Cursa pentru premiile Oscar începe oficial joi, cu nominalizarea filmelor şi artiştilor care candidează la câştigarea preţioaselor statuete, peliculele ‘Lincoln’ de Steven Spielberg şi ‘Zero Dark Thirty’ de Kathryn Bigelow fiind favorite, relatează AFP.  Lista aspiranţilor la Oscaruri va fi citită de actorii Emma Stone şi Seth MacFarlane la Beverly Hills, la sediul Academiei americane […]

Un articol de Andrada Văsii|10 ianuarie 2013

Cursa pentru premiile Oscar începe oficial joi, cu nominalizarea filmelor şi artiştilor care candidează la câştigarea preţioaselor statuete, peliculele ‘Lincoln’ de Steven Spielberg şi ‘Zero Dark Thirty’ de Kathryn Bigelow fiind favorite, relatează AFP.

 Lista aspiranţilor la Oscaruri va fi citită de actorii Emma Stone şi Seth MacFarlane la Beverly Hills, la sediul Academiei americane de Arte şi Ştiinţe ale Cinematografiei.

Niciun film nu s-a impus clar în ultimele luni, în timpul precampaniei Oscarurilor – contrar filmului francez ‘Artistul’, anul trecut -, dar se pare că cele două filme menţionate sunt bine plasate în cursă.

‘Lincoln’, care prezintă lupta celui mai respectat preşedinte american pentru abolirea sclavagiei, se află deja în fruntea nominalizărilor la Golden Globes – ce vor fi acordate în următorul weekend – şi ar trebui să nu aibă probleme în a figura la mai multe categorii, îndeosebi la cele pentru cel mai bun regizor – Steven Spielberg – şi cel mai bun actor – Daniel Day-Lewis.

‘Zero Dark Thirty’, care reconstituie urmărirea lui Bin Laden, ar trebui şi el să obţină câteva nominalizări, printre care pentru cel mai bun regizor – Kathryn Bigelow – şi cea mai bună actriţă – Jessica Chastain.

Celelalte filme care se aşteaptă la nominalizări la categoria cel mai bun film sunt ‘Happiness Therapy’ al regizorului David O. Russell, ‘Odiseea lui Pi’ de Ang Lee, ‘Mizerabilii’ de Tom Hooper, ‘Argo’ al lui Ben Affleck şi ‘Django Unchained’ de Quentin Tarantino.

La actori, alături de Daniel Day-Lewis şi Jessica Chastain ar putea apărea actorii principali din filmele favorite: Bradley Cooper, Hugh Jackman, Ben Affleck, Marion Cotillard (datorită prestaţiei apreciate din ‘De rouille et d’os’), Jennifer Lawrence şi Anne Hathaway.

La categoria cel mai bun film străin cel mai bine plasat este ‘Amour’ al lui Michael Haneke, dar şi pelicula franceză ‘Intouchables’.

Ceremonia decernării premiilor Oscar se va desfăşura pe 24 februarie la Dolby Theater din Hollywood.

Sursa: Agerpres

03
/07
/17

Universul piesei care prinde contur (și culoare) în jurul lui Molly Sweeney s-ar putea intitula despre văzute și nevăzute. Sau despre realitate și imaginație. Nu e vorba de dihotomii ci dimpotrivă, de complementarități providențiale. La fel cum, crescute din trunchiul aceleiași povești, monologurile actorilor prind rădăcină, înmuguresc, se intersectează, devin arborescente, dând profunzime uneia dintre cele mai emoționante felii de viață. Tranche de vie. Mihaela Trofimov, Constantin Cojocaru, Liviu Pintileasa. Pacienta, doctorul, soțul.

03
/07
/17

Actorul american Tom Cruise împlinește, astăzi, 55 de ani. Cruise a fost nominalizat la trei premii Oscar și a câștigat trei Premii Globul de Aur. În 2006, revista Forbes l-a desemnat cea mai puternică celebritate din lume. Tot într-o zi de 3 iulie se năștea scriitorul Franz Kafka și se stingea din viață Jim Morrison, solistul trupei The Doors.

02
/07
/17

Cehov avea un cocor care îl urma peste tot, Daniel Defoe a avut un fiu cu o vânzătoare de stridii, Joyce se temea de tunet, Dickens de lilieci și Freud de trenuri, Voltaire bea într-o singură zi 50 de cești de ceai și 20 de cafea, tatăl lui Molière a fost tapițer și al lui Baudelaire – zugrav, iar Rainer Maria Rilke a murit după ce s-a înțepat în spinul unui trandafir.

02
/07
/17

"La urma urmei, lumea e plină de rataţi. Câţi ar putea spune că şi-au văzut împlinite toate aşteptările? Poate, e chiar o lipsă de modestie să declari: sunt un ratat! Ca să devii "ratat" trebuie să fi avut nişte visuri înalte, nişte ambiţii mari." - Octavian Paler. Într-o zi de 2 iulie se năşteau scriitorii Octavian Paler şi Hermann Hesse. În aceeşai zi se stingeau din viaţă legendarul domnitor al Moldovei, Ștefan cel Mare, astrologul francez Nostradamus şi scriitorii Ernest Hemingway şi Vladimir Nabokov.

01
/07
/17

În cadrul Festivalului Internațional de Film BUZZ CEE, desfășurat la Buzău, în perioada 4 - 9 iulie 2017, publicul va avea posibilitatea de a viziona integrala Nae Caranfil, în prezența îndrăgitului regizor. Doritorii vor putea urmări pe marele ecran filmele regizate de acesta în perioada 1993 - 2016, în ordine cronologică.

30
/06
/17

La final de stagiune teatrală, m-am pregătit cum se cuvine pentru un spectacol pe care, deși l-am așteptat cu sufletul la gură, nu reușisem să-l văd până duminica trecută... În memoria mea afectivă, personajele feminine ale lui Ibsen poartă chipul Valeriei Seciu, vocea ei evocatoare de limpezimi și îndepărtate fiorduri norvegiene.

30
/06
/17

Pe 10 august, se împlinesc 60 de ani de la difuzarea primului spectacol de teatru produs de către Televiziunea Română - Seară Luminoasă, după piesa lui Noe Smirnov.

30
/06
/17

„Tu ai pus degetul pe rană şi, în plin comunism, ai îndrăznit să arăţi că orice formă de cenzură e dezgustătoare” – fragment dintr-o scrisoare deschisă pentru Lucian Pintilie pe care Andrei Şerban a citit-o la lansarea noii ediţii a volumului „Bricabrac” (Editura Nemira).

30
/06
/17

în urmă cu 81 de ani, într-o zi de 30 iunie, era publicat romanul Pe aripile vantului, care-i va aduce autoarei Margaret Mitchell premiul Pulitzer un an mai târziu. În România, cartea a fost publicată abia în 1970 de Editura Univers, în colecția Romanul secolului XX.

29
/06
/17

Vineri, 30 iunie, începînd cu ora 18.30, în Grădina Cărturești Verona din București (Strada Pictor Arthur Verona 13-15), va avea loc un eveniment dedicat prozei scurte, o seară de lectură și discuții, la care vor participa Ana Maria Sandu, Alex Tocilescu și Marius Chivu. Intrarea liberă

29
/06
/17

Poezia lui Walt Whitman pe muzică blues, jazzul cântat la gonguri, clopote sau la două chitare simultan, influențe electro, rock și world music, concurs de jazz și workshop-uri cu artiști de Grammy, iată ce promite Bucharest Jazz Festival pentru ediția din acest an.

29
/06
/17

Unul din cele mai aşteptate documentare româneşti ale anului, „Planeta Petrila”, regizat de Andrei Dăscălescu, va putea fi văzut în premieră la Timişoara în deschiderea celei de-a patra ediţii a festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc în perioada 20-23 iulie.