Lucia Muntean lansează două noi volume într-un turneu prin ţară
https://www.ziarulmetropolis.ro/lucia-muntean-lanseaza-doua-noi-volume-intr-un-turneu-prin-tara/

„Povestea prietenilor din pădure” şi „Rime pentru cei mai mici“ (vol.2) sunt două noi titluri apărute în colecţia de cărţi educative pentru copii „Cărţile Lucia Muntean”, la Editura Genesis.

Un articol de Corina Vladov|1 octombrie 2013

„Povestea prietenilor din pădure” și „Rime pentru cei mai mici“ (vol.2) sunt două noi titluri apărute în colecția de cărți educative pentru copii „Cărțile Lucia Muntean”, la Editura Genesis.

În această toamnă, „Cărțile Lucia Muntean” adaugă două noi volume colecției deja existente, ajungând astfel la 17 titluri pentru copiii preșcolari între doi şi șapte ani. Proiect editorial românesc lansat în 2008, „Cărțile Lucia Muntean” contribuie cu o componentă puternic educativă în dezvoltarea carierei de cititor a „piticilor”, dar şi cu sfaturi practice adresate tinerilor părinți.

Fiecare titlu are o secțiune dedicată unde autoarea inițiază un dialog cu părinții, le povestește rolul pedagogic al cărții, ideea ce a stat în spatele ei și le împărtășește metode prin care părintele poate folosi cartea în relația cu cei mici.

„Cărțile Lucia Muntean” devin astfel prietenii cei mai buni ai copiilor și trădează vasta experiență de educator iubit a autoarei.

„Atunci când copiii mei m-au întrebat ce anume mă ține încă în priză ca educator, după aproape 40 de ani de activitate, m-au pus puțin pe gânduri. Am realizat că răspunsul la această întrebare s-a schimbat de-a lungul timpului, odată cu vârsta. Le-am răspuns, dupa un timp că, acum, ceea ce mă ține în priză e privilegiul de a fi martora, în fiecare zi, a firescului cu care copiii abordează situațiile de viață și relațiile dintre ei.

Așa am ajuns să scriu «Povestea prietenilor din pădure», o carte despre firescul şi naturalețea formării unei prietenii, dincolo de caracteristicile individuale ale fiecărui copil. Am continuat cu volumul 2 al «Rimelor pentru cei mai mici» pentru că este unul din cele mai apreciate titluri ale colecției și pentru că toți copiii s-au atașat spontan de ea și deja îi cunosc, pe de rost, toate poeziile“ declară autoarea, Lucia Muntean.

Copiii, ţinta poveştilor din „Cărţile Lucia Muntean“

„Povestea prietenilor din pădure” este o carte despre prietenie, așa cum este ea descoperită spontan de către copii. Deși sunt diferite unele de celelalte ca obiceiuri și preferințe de joacă, personajele adorabile ilustrate de Oana Ispir se întrec în propuneri năstrușnice și fapte bune până când, la finalul unei zile pline de aventuri, realizează că a fi împreună e mult mai interesant decât a fi la fel.

Volumul 2 din „Rime pentru cei mai mici” continuă seria titlurilor gândite special pentru a-i captiva pe copii, de la prima lor întâlnire cu cartea. Cititorii vor descoperi între paginile acestei cărți versuri instructive și amuzante despre familie, frați mai mici, jucării, anotimpuri, animale și personaje de poveste care își dau mâna cu cititorii și cu desenele încântătoare realizate de Livia Coloji pentru o experiență care se termină invariabil cu rugămintea: „Mami, hai s-o mai citim o dată!”. Cele două volume sunt ediții broșate (paperback), au apărut la editura Genesis, au 40 pagini și se adresează copiilor de peste trei, respectiv doi ani.

lucia muntean

„Cărţile Lucia Muntean“ – coperta volumului „Povestea prietenilor din pădure”

Luna aceasta, Lucia Muntean va avea o întâlnire cu micii cititorii, mămici, bunici sau tătici din Timișoara şi București, după ce în septembrie a fost la Cluj-Napoca. Evenimentele se vor desfășura în Librăriile Librarium, în zilele de 5 octombrie la Timişoara, respectiv 12 octombrie la Bucureşti şi urmează astfel, primului eveniment din acest turneu, desfășurat recent la Iaşi.

Cărțile Lucia Muntean se găsesc în rețelele de specialitate și magazinele online sau se pot comanda direct de pe www.luciamuntean.ro.

Cartea „Ghici, Ghici, Ghici, ce voi desena aici?”, ce pregătește copiii pentru scris și citit, într-o forma prietenoasă lor, beneficiază și de aplicație de iPhone si iPad, disponibilă în AppStore.

Credit foto: Cărţile Lucia Muntean, Facebook

06
/10
/18

Nadia Murad, autoarea volumului „Eu voi fi ultima. Povestea captivităţii mele şi lupta mea împotriva Statului Islamic” (Polirom, 2018) – scris în colaborare cu jurnalista Jenna Krajeski, cuvânt-înainte de Amal Clooney – , este unul dintre cei doi laureați ai Premiului Nobel pentru Pace 2018. Cel de-al doilea laureat este medicul congolez Denis Mukwege.

05
/10
/18

Zilele trecut, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, s-a discutat despre "Cartea Filocaliilor. Cele mai frumoase pagini", volum recent apărut la Editura Humanitas, o selecție realizată de Georgeta-Anca Ionescu din ediția tradusă din grecește de pr. prof. dr. Dumitru Stăniloae, membru al Academiei Române.

03
/10
/18

Mircea Cărtărescu, într-un inedit "tablou" surprins de soția sa, scriitoarea Ioana Nicolaie, în Palma de Mallorca, unde autorul romanului "Solenoid" a primit, zilele trecute, Premiul Formentor de las Letras 2018

02
/10
/18

Cartea „Către un zeu necunoscut” (traducere din limba engleză și note de Ioana Oprica) a fost publicată la editura Polirom, în anul 2018.

01
/10
/18

A apărut o necesară carte-album, „CineBucurești. 100 de ani de modernitate - Sala de cinema”, coordonată de arhitectul Mihaela Pelteacu și cineastul Laurențiu Damian. Un volum despre istoria glorioasă a sălilor de cinema din București, care trezește nostalgii dar induce și tristețe din cauza stării actuale de degradare a cinematografelor.

29
/09
/18

Campioana olimpică şi mondială la scrimă Ana-Maria Brânză lansează cartea pentru copii „En Garde! Fetiţa cu masca tricoloră” la editura Curtea Veche, „o poveste de suflet despre pasiune, ambiţie, sport şi vise îndrăzneţe care devin realitate”, arată un comunicat remis

26
/09
/18

DANS PRINTRE CUVINTE Deschizi televizorul și ești bombardat cu o limbă română de multe ori aproximativă, citești ce-a mai rămas din presa scrisă și se întâmplă același lucru. Iar pe rețelele de socializare e jale. Cui îi mai pasă azi, în secolul vitezei, de gramatică? Ziarul Metropolis îți propune un joc nou de gramatică, fără să te scoată la tablă…

25
/09
/18

TURISM CULTURAL Am participat la începutul lunii septembrie la al treilea congres internațional dedicat lecturii, desfășurat la Astana, în Kazahstan, prilej de rodnice întâlniri cu stepa Asiei Centrale. Iată ce am aflat – așadar, o dare de seamă.

25
/09
/18

Organizatorii Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT au anunțat numele unui alt invitat de marcă, ce va fi prezent la Iași în perioada 3-7 octombrie 2018. Este vorba despre Veronica Roth, numărul 1 în topul „New York Times” al celor mai bine vânduți autori, pentru seria „Divergent” („Divergent”, „Insurgent”, „Experiment”).

24
/09
/18

Cartea „Djamilia” (traducere din limba rusă și note de Antoaneta Olteanu) a fost publicată în anul 2017 la Editura Allfa, parte a grupului editorial All, în colecția Strada Ficțiunii.