Luminiţa Gheorghiu şi Marian Râlea, pentru prima dată împreună pe marile ecrane, în filmul „Sunt o babă comunistă“
https://www.ziarulmetropolis.ro/luminita-gheorghiu-si-marian-ralea-pentru-prima-data-impreuna-pe-marile-ecrane-in-filmul-sunt-o-baba-comunista/

Două nume consacrate ale scenei romanesti, cu o carieră cinematografică de impresionat, Luminiţa Gheorghiu şi Marian Râlea formează pentru prima dată un cuplu, în ecranizarea românească „Sunt o babă comunistă“, un film care va avea premiera pe marile ecrane vineri, 23 august.

Un articol de Laura Iancu|19 august 2013

Două nume consacrate ale scenei romanesti, cu o carieră cinematografică de impresionat, Luminița Gheorghiu și Marian Râlea formează pentru prima dată un cuplu, în ecranizarea românească „Sunt o babă comunistă“, un film care va avea premiera pe marile ecrane vineri, 23 august.

„Este teribil de bine când ai lângă tine actori foarte buni. Munca e deja făcută, în mare măsură. Este extraordinar ca în teatru şi în film să ai parteneri foarte buni, care parcă îți întind un pod peste un drum plin de obstacol“, declară actrița Luminița Gheorghiu despre importanța unei distribuții reușite.

Marian Râlea, soțul ei din film, spune că actorii din distribuţie s-au simţit foarte bine la filmări. Râlea mărturiseşte că „îşi dă jos pălăria“ în faţa unor colegi precum Valeria Seciu, Coca Bloos sau Mircea Andreescu, care au creat fiecare câte un personaj remarcabil şi „au fost absolut fantastici în tot ce au făcut“.

Citiţi şi: INTERVIU Luminiţa Gheorghiu: „Dacă deschizi televizorul, te îngrozeşti de câtă ură colcăie“

Filmul regizat de Stere Gulea are o distribuție excepțională. Alături de Luminița Gheorghiu și Marian Râlea mai joacă Ana Ularu, Collin Blair, Anca Sigartău, Valeria Seciu, Tania Popa, Coca Bloos, Mircea Andreescu, Mihai Gruia Sandu și Alexandru Potocean.

Viaţa liniştită de provincie a soţilor Emilia şi Ţucu este dată peste cap atunci când fiica lor se întoarce din Statele Unite, împreună cu logodnicul ei american. Ce ar fi trebuit să fie o întâlnire fericită se transformă repede într-o situaţie complicată şi în acelaşi timp amuzantă. Părinţii fetei află că tânărul cuplu trece prin probleme financiare grave, aşa că sunt dispuşi la orice sacrificiu pentru ca viitoare familie a fiicei lor să nu ducă lipsă de nimic.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.

19
/10
/22

Unsul magilor, Black Adam (pseudonimul modern al lui Teth-Adam), spune povestea anti-eroului forțat de împrejurări să ajute câțiva pământeni. Mânat de răzbunare și ură, Black Adam este extrem de eficient în lupta cu opresorii Kahndaq-ului, spre disperarea super-eroilor din Justice Society.

19
/10
/22

După succesul ediţiei precedente cu 88 de minute cu Victor Rebengiuc, o gală care-şi propunea să aniverseze un artist legendar printr-o discuţie intimă şi pasionantă despre ale vieţii şi ale artei, acum spectatorii vor avea ocazia să o întâlnească pe actrița Tora Vasilescu.