Magicieni din SUA, Italia și România, la Teatrul Gong din Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/magicieni-din-sua-italia-si-romania-la-teatrul-gong-din-sibiu/

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu aduce pe scenă patru artişti – magicieni din Italia, România şi Statele Unite ale Americii pentru a marca 65 de ani de la înfiinţarea teatrului pentru copii de la Sibiu.

Un articol de Liliana Matei|7 decembrie 2014

Tina Lenert și Mike Caveney (foto sus) sunt câștigătorii Premiului „Magicienii Anului / Stage Magicians of The Year” oferit de Magic Castle Hollywood. Talentul acestora i-a purtat pe cele mai importante scene, din Japonia până în Rusia, de la Monte Carlo în Borneo, China, Europa și SUA, iar acum pentru prima dată, artiștii americani se vor afla la noi în țară.

„Comedy Magic Show” va avea loc vineri, 12 decembrie, ora 18:00 și surprinde printr-un mixaj unic de comedie, numere de magie și mimă, ce vor fascina imaginația fiecărui spectator. Publicația Hollywood Reporter îi descrie pe cei doi artiști ca „..unii dintre cei mai amuzanți magicieni din America.”

abracadabra-magic-show-002Magicianul Christianis revine la Sibiu printr-o dublă reprezentație ce va avea loc vineri, 12 decembrie, de la orele 11:00 (sold out) şi 19:00.

„Fantastic Magic Show” cuprinde un program de magie și iluzionism incendiar cu apariții de papagali Ara, flori, porumbei, eșarfe, baghete, bastoane și mese zburătoare, dar și hipnoză, catalepsie și levitație, iluzii de apariție și transformare cu animale exotice.

Construit ca un spectacol interactiv, numărul Magicianului Christianis va include și un program de prestidigitație și iluzii comice.
Magicianul Goldman (Italia) și-a început activitatea artistică la începutul anilor ’80, reușind în timp să devină unul dintre cei mai apreciați magicieni din Italia pentru interpretarea și performanțele sale artistice.

Este specializat în manipularea diferitelor obiecte: cărți de joc, bile, eșarfe și lumânări, dar și trucuri magice cu porumbei, papagali și alte animale. Spectacolele sale sunt adaptate atât pentru copii, cât și pentru adulți și sunt prezentate într-un cadru muzical adecvat, cu coregrafii și efecte de lumini, pentru a crea un show cu adevarat magic. În cadrul Magic Show Fest, magicianul Goldman va prezenta un spectacol intitulat „Abracadabra”.

În prima parte a spectacolului, Magicianul va uimi cu spectaculoase apariții de porumbei și lumânări, iar în partea a doua puteți viziona momente de magie generală cu diferite obiecte, iluzionism și manipulații prezentate cu multă îndemânare şi eleganță. „Abracadabra Magic Show” va fi prezentat duminică, 14 decembrie, ora 18:00.

INFO

Accesul publicului se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului, de luni până vineri, între orele 10:00 – 16:00 sau online prin eventim.ro. Prețul unui bilet este de 7 lei, tarif unic, iar pentru biletele achiziționate online se percepe un comision de 10%.

 

09
/02
/17

E interesant cum karma pieselor și a spectacolelor de teatru se împletește uneori cu viața, în modalități pe care nici autorul piesei, nici cei care au pus în scenă spectacolul, nu au anticipat integral. Am văzut spectacolul Teatrului de Comedie, ”Suflete moarte” de Gogol (în dramatizarea unui alt rus genial, Bulgakov, și versiunea scenică și regia lui Vlad Cristache) în această perioadă cu profunde mișcări tectonice social-politice în România.

09
/02
/17

Biletele individuale pentru Festivalul Internațional "George Enescu" se pun în vânzare pe 16 februarie, de la ora 10,00, în rețeaua Eventim. Peste 3.000 de artiști din întreaga lume vor fi prezenți la București și în alte șapte orașe din țară, în cadrul a 80 de evenimente, la ediția 2017 a Festivalului Enescu (2 - 24 septembrie).

09
/02
/17

"Dansul este o sculptură cinetică, pentru că trupul balerinului adună în el toată tensiunea mişcării. Artistul coregraf este un compozitor al vieţii în mişcare ." - Maestrul Oleg Danovski. În urmă cu un secol, într-o zi de 9 februarie (1917) se năștea, în localitatea Vosnesensk din Ucraina, coregraful și balerinul Oleg Danovski.

09
/02
/17

Teatrul Naţional şi Ţăndărică sunt teatrele bucureştene care au vândut cele mai multe bilete în 2016, potrivit cifrelor obţinute de Agenţia de presă News.ro de la mai multe instituţii de profil din Bucureşti. TNB-ul a vândut, anul trecut, 160.000 de bilete, la care se adaugă alte câteva zeci de mii de invitaţii la spectacolele sale.

09
/02
/17

Astăzi începe cea de-a 67-a editie a Berlinalei. România participă în competiţia principală cu lungmetrajul „Ana, mon amour”, în regia lui Călin Peter Netzer, câștigătorul unui Urs de Aur, cu „Poziția copilului” (2013).

08
/02
/17

21 de lungmetraje de ficțiune, 15 documentare și 52 de scurtmetraje au intrat oficial în cursa pentru nominalizările la Premiile Gopo 2017. Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat industriei cinematografice din România, va avea loc pe 21 martie 2017, în București.

08
/02
/17

Luna februarie aduce o nouă premieră pe scena Operei Comice pentru Copii, musicalul Micuța Dorothy, de Marius Țeicu, în regia Antoanetei Cojocaru, pe libretul Silviei Kerim. Premiera are loc sâmbătă, 11 februarie, de la ora 17:00, și duminică, 12 februarie, de la ora 11:00, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii.

08
/02
/17

INIȚIATIVĂ Teatrul Metropolis, condus de George Ivașcu, propune, la zece ani de la înființare, un spectacol aniversar, în care vor juca zece actori de până în 30 de ani, selectați de maeștri ai scenei românești de astăzi în cadrul Galei Metropolis 10 ani, eveniment care a avut loc pe 14 decembrie 2016.

08
/02
/17

Ambasada Republicii Islamice Iran și Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” organizează vineri, 10 februarie, de la ora 14.30, la Sala de Sticlă din Șoseaua Kiseleff nr. 30, vernisajul expoziţiei de artă persană și artizanat organizată în cadrul programului Zilele Culturii Iraniene în România.

08
/02
/17

Editura Humanitas Fiction lansează, astăzi, de la ora 19.00, la Librăria din Cişmigiu, volumul de nuvele istorice Firmanul orb de Ismail Kadare, recent publicat în colecţia Raftul Denisei. La eveniment participă scriitorii Ana Barton şi Vlad Zografi, traducătorul Marius Dobrescu şi editorul Denisa Comănescu.

07
/02
/17

Corul „Preludiu” condus de maestru Voicu Enachescu concertează în proiectul Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica. Evenimentul va avea loc duminică, 19 Februarie 2017, între orele 11:00 – 13:00, la Sala Mare a Ateneului Român.

07
/02
/17

Când tradiţia îţi rămâne străină, când te crezi demiurg, în măsură să hotărăşti soarta a milioane de oameni, poţi desfigura un oraş. Consecinţe nebănuite se întind apoi pe zeci de ani. Aşa s-a întâmplat cu Bucureştiul nostru, supus unui experiment de „sistematizare” barbară care i-a adus o tristă faimă: oraşul cu cele mai cumplite distrugeri în vreme de pace.

07
/02
/17

Într-o zi de 7 februarie Charlie Chaplin debuta în rolul care îi va aduce celebritatea, micul Vagabond - Charlot. Tot într-o zi de 7 februaraie  faimosul cuplu Stroe şi Vasilache prezenta în premieră "Bing-bang", primul film sonor realizat la Bucureşti cu o aparatură construită de inginerul roman Argani.

06
/02
/17

Dublă aniversare pe TVR 2, în această seară (6 februarie), de la ora 21.10: "Insula", de Mihail Sebastian a avut premiera în 1947, an în care s-a născut Vladimir Găitan, actor în distribuţia spectacolului. "Insula" a avut premiera acum 70 de ani, în 1947, la Teatrul Municipal, în regia lui Mircea Șeptilici.