„Mai români decât românii?“, de Sandra Pralong, bestsellerul Polirom la Bookfest 2013, va fi lansat la Humanitas Cişmigiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/mai-romani-decat-romanii-de-sandra-pralong-bestsellerul-polirom-la-bookfest-2013-va-fi-lansat-la-humanitas-cismigiu/

Volumul „Mai români decât românii? De ce se îndrăgostesc străinii de România“, coordonat de Sandra Pralong, va fi lansat la Librăria Humanitas de la Cişmigiu joi, 20 iunie, de la ora 18.00.

Un articol de Andrada Văsii|6 iunie 2013

Volumul „Mai români decât românii? De ce se îndrăgostesc străinii de România“, coordonat de Sandra Pralong, cel mai vândut titlu Polirom la recent încheiatul Salon de Carte Bookfest, va fi lansat la Librăria Humanitas de la Cişmigiu joi, 20 iunie, de la ora 18.00. Titlul este disponibil şi în ediţie digitală.

De ce se îndrăgostesc străinii de România, ce-i motivează şi ce experienţe au avut aici? Mulţi vin la studii, cu afaceri, din motive personale sau umanitare şi, deşi sunt convinşi că vor rămâne doar un timp, la un moment dat îşi dau seama că nu mai vor să plece acasă. În pofida inconvenientelor şi a obstacolelor întâlnite (de la infrastructură la fiscalitate, de la sistemul sanitar la cel educaţional şi multe altele), ei descoperă oportunităţi şi frumuseţi pe care nu le găsesc în ţările natale.

Propun o carte despre România scrisă de străini, pentru că îmi doresc o altă perspectivă.

O ţară trăieşte prin oamenii ei şi devine ceea ce aceştia gândesc şi spun despre ea – „ţara“ rezultă din suma tuturor acţiunilor individuale. Vă place cum arată ţara gândurilor şi a vorbelor noastre, ce spun gesturile noastre despre ea ? Mie nu.

De ce se îndrăgostesc străinii de România şi românii, nu ? Oare ce văd alţii în noi – şi în ţara noastră –, iar noi nu ştim să dibuim; care este „acel ceva“ în faţa căruia noi suntem orbi, dar pe care ceilalţi îl percep şi‑l apreciază ?

În esenţă, despre acest lucru simplu este cartea: despre motivele pentru care putem iubi România.

Sandra Pralong,

coordonator

Volumul unor povești de succes

În „Mai români decât românii?“, străini celebri pentru realizările lor sau alţii, mai puţin cunoscuţi publicului larg, povestesc cum au ajuns în România şi de ce nu mai vor să o părăsească. Veţi descoperi poveştile unor oameni care, având lumea la picioare, au decis să se stabilească aici şi veţi afla cum ne privesc pe noi.

Volumul cuprinde texte semnate de Raed Arafat, Steven van Groningen, Graham Perolls, Jakob Hausmann, Alison Mutler, Alexandre Eram, Alessandro Amato, Peter Hurley, Jean Valvis, Walid Abboud, Mbela Nzuzi, Wajiha Haris şi mulţi alţii, prezentaţi în carte în ordinea stabilirii lor în România.

Foto credit: Polirom

22
/05
/22

„Se estimează că un procent cuprins între 62 și 70% din populația generală se îndoiește într-un moment sau altul din carieră de legitimitatea statutului sau succesului”, afirma psiholoaga cliniciană Pauline Rose Clance în prima parte a anilor `80, când a început să studieze sindromul impostorului.

19
/05
/22

Asociația Bloc Zero a lansat primul număr al revistei de bandă desenată documentară POC!

10
/05
/22

După doi ani (2020 şi 2021), în care Premiile au fost acordate online și transmise în direct pe pagina de Facebook a revistei (cu laureaţii şi membrii juriului intervenind doar în faţa camerelor video), după ce, din motive de pandemie, Premiile au fost amînate din primăvară în toamnă, anul acesta revista noastră va acorda, din nou, Premiile Observator cultural la Teatrul Odeon, marţi, 17 mai, de la ora 19.00.

10
/05
/22

Salonul Internațional de Carte Bookfest, cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă, revine în peisajul evenimentelor culturale din capitală după trei ani de absență pandemică. Peste 100.000 de vizitatori sunt așteptați la ediția din acest an a Bookfest, în perioada 1-5 iunie, în Pavilionul B2 al Complexului Expozițional Romexpo.

18
/04
/22

Cea mai recentă carte a scriitoarei Elena Ferrante, Invențiile ocazionale, a fost publicată recent în traducere la Editura Pandora M, în cadrul colecției Anansi. World Fiction. Este vorba despre un volum de eseuri care le oferă cititorilor o perspectivă asupra lumii interioare a autoarei și a identității sale de scriitoare, texte însoțite de o serie de ilustrații ingenioase semnate de Andrea Ucini – un tur de forță vizuală.