Maraton de spectacole, în luna aprilie, la Opera Comică pentru Copii
https://www.ziarulmetropolis.ro/maraton-de-spectacole-in-luna-aprilie-la-opera-comica-pentru-copii/

Pentru a veni în întâmpinarea instituţiilor de învăţământ care derulează, în săptămâna 7-11 aprilie, programul numit „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!” (dedicat activităţilor extracurriculare şi extraşcolare), Opera Comică pentru Copii a programat baletul „Mirandolina” în fiecare zi între 7 şi 11 aprilie.

Un articol de Ziarul Metropolis|28 martie 2014

Calendarul lunii aprilie este unul atipic pentru Opera Comică pentru Copii. Pentru a veni în întâmpinarea instituţiilor de învăţământ care derulează, în săptămâna 7-11 aprilie, programul numit „Şcoala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!” (dedicat activităților extracurriculare și extrașcolare), Opera Comică pentru Copii a programat baletul „Mirandolina” în fiecare zi între 7 şi 11 aprilie (de la orele 11.00 şi 13.00). În plus, „Mirandolina” e programată și marţi, 1 aprilie (de la orele 11.00 şi 13.00).

Copiii vor călători aşadar pe tărâm italian, cu baletul „Mirandolina”, inspirat de celebra piesă de teatru „Hangița”, creaţie a dramaturgului Carlo Goldoni.

„Mirandolina” înseamnă o poveste veselă şi plină de farmec a tinerei carismatice care moşteneşte de la tatăl său un han la Florenţa. Numeroşii călători ce trec pragul hanului îi fac curte frumoasei Mirandolina, care trebuie să facă faţă cu isteţime avansurilor celor din jurul ei, pretext pentru crearea multor situaţii comice.

Coregrafia spectacolului este semnată de Mihai Babuşka, scenografia este realizată de Viorica Petrovici, asistent de coregrafie este Cătălin Caracaş; din distribuţie fac parte artiştii Operei Comice pentru Copii: Theodora Munteanu, Alis Gheorghe, Andreea Soare, Alexandra Corneanu, Claudia Iagăr, Sabina Chirilă, Andy Ardeleanu, Mihai Pricope, Daniel Manea, Ionuţ Birjovanu, Octavian Iuga, Andrei Dogaru şi Roberta Enişor.

După-amiaza zilelor de vineri (4 şi 11 aprilie), de la 17.00, este dedicată spectacolului „Don Pasquale” (foto jos), versiune adaptată pentru micii spectatori a operei semnate de unul dintre marii compozitori italieni – Gaetano Donizetti.

Don Pasquale OCC_foto Oana Georgescu_M

Despre acest spectacol – a cărui premieră, în 10 martie, a avut un mare succes de public – Cristian Mihăilescu, regizorul producţiei, a declarat: “Don Pasquale reprezintă una dintre cele mai frumoase opere din toate timpurile. Nu există teatru liric important din lume să nu fi montat acest titlu. Este cea mai melodioasă operă a lui Donizetti. Montarea mea poate fi plasată în orice epocă, tocmai pentru a sublinia faptul că subiectul poate fi valabil oricând. Îmi doresc ca după ce văd acestă premieră, toţii copiii să plece de la Opera Comică Pentru Copii îndrăgostiţi de spectacolul de operă.”

Scenografia îi aparţine Vioricăi Petrovici, conducerea muzicală îi revine dirijorului Ciprian Teodoraşcu, iar, in distribuție, fac parte Ştefan Schuller, Feng Shuang, Andrei Lazăr, Raluca Oprea, Oana Şerban, Roberta Enişor, Lucia Racoveanu, Jennifer Dumitraşcu, Bogdan Şerban. Îşi va da concursul Ansamblul „Serioso”.

 INFO

Mai multe detalii găsiți aici: operacomica.ro.  Sediul istituției este situat în Calea Giuleşti, nr. 16, sector 6, Bucureşti.

Pentru rezervarea biletelor, puteți suna la 021/319.28.19, de luni până vineri între orele 9.00 – 16.00. Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete, pe baza rezervării anterioare sau în limita locurilor disponibile, cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Foto Don Pasquale (interior articol): Oana Georgescu

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.