Marcel Iureș și cea mai mare dovadă de respect față de spectatori
https://www.ziarulmetropolis.ro/marcel-iures-si-cea-mai-mare-dovada-de-respect-fata-de-spectatori/

Tatăl actorului Marcel Iureş, Dumitru Iureş, a murit pe 13 iunie, la vârsta de 88 de ani, fiind înmormântat pe 15 iunie, la Craiova, au declarat, marţi, pentru Mediafax, surse apropiate familiei artistului.

Un articol de Petre Ivan|17 iunie 2014

Actorul Marcel Iureş se afla în turneu naţional cu piesa „Păi…despre ce vorbim noi aici, domnule?” când a aflat că tatăl său a încetat din viaţă.

Cu toate acestea, spectacole programate pentru 13 şi 14 iunie, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (6-15 iunie) au fost jucate, din respect pentru spectatori, iar reprezentaţia care trebuia să aibă loc la Braşov, pe 15 iunie, a fost anulată, întrucât Marcel Iureş a mers la Craiova, pentru a participa la înmormântarea tatălui său.

marcel iures foto Alex Iures

Actorul Marcel Iureş va reveni pe scenă pe 23 iunie, începând cu ora 19.00, la Sala Patria din Braşov, când va putea fi admirat în spectacolul „Păi…despre ce vorbim noi aici, domnule?”, interpretând rolul lui Moromete, celebrul personaj din opera scriitorului Marin Preda, alături de actorul George Mihăiţă, pe care spectatorii îl vor putea regăsi în rolul lui Cocoşilă.

Foto: Alex Iureș

26
/08
/17

Nicio altă societate nu a primit atât de mulţi imigranţi ca Statele Unite ale Americii, iar fiecare grup a contribuit cu ceva diferit şi unic la ceea ce reprezintă astăzi această naţiune. Poveştile celor care au creat America au fost reunite într-un nou serial difuzat de HISTORY®, începând de astazi, 26 august, de la ora 21:00.

25
/08
/17

Un necaz nu vine niciodată singur. La mine au obiceiul să se așeze la coadă, asta e pretenția mea, să fie ordonate și să-și aștepte rândul, ar fi păcat să vină necazul peste mine și eu din cauza îmbulzelii să nu-l observ.

24
/08
/17

CRONICĂ DE FILM Marele cineast chilian Pablo Larrain oferă în „Neruda” un portret extravagant, într-un stil inventiv, al uriaşului scriitor şi controversatului om politic comunist Pablo Neruda, pornind de la un moment decisiv al vieţii acestuia – prigonirea sa în 1948-1949.

24
/08
/17

Driblând pe cât îmi permite talentul balonul de săpun al misoginismului, la ceas de dimineaţă răcoroasă am ajuns la concluzia că între bărbați și femei este o diferență uriașă, primii fiind adevărați campioni în materie de bun gust, cel puțin la nivel de teorie, atunci când vor să-și aleagă partenera pentru o viață, o noapte, o oră, două minute…

24
/08
/17

„O seară cu Marcel Iureș”este un eveniment live – prezentat în Premieră la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City în București, în data de 16 septembrie 2017, ora 18.00 - care oferă publicului român ocazia de a-l cunoaște mai bine pe marele nostru actor.

23
/08
/17

Coadă la supermarket, o domnă îşi închipuie că dacă se urcă în spinarea mea va plăti mai repede. În mână are o pungă de ficăţei de pasăre, din ei se scurge un lichid dubios și rece direct pe piciorul meu, mă feresc, o privesc, se face că nu mă vede.

23
/08
/17

Primăria Capitalei prin ARCUB organizează în cadrul evenimentului aniversar Zilele Bucureștiului cel mai mare concert de muzică clasică, susținut de superstarul internațional soprana Angela Gheorghiu, pe 15 septembrie, de la ora 20:30, în Piața Constituției. Angela Gheorghiu superstar internațional, cea mai fascinantă și talentată artista de operă a timpurilor noastre, concertează la București sub bagheta maestrului Eugene Kohn, alături de Filarmonica George Enescu și tenorul Teodor Ilincăi.

23
/08
/17

Filme nominalizate la Oscar, pelicule premiate cu Ursul de Aur și de Argint la Berlinale 2017 sau nominalizate la Festivalul de Film de Cannes vor putea fi văzute, până pe 17 septembrie, pe Insula Artelor din Parcul Titan, în cadrul celei de a V-a ediții a evenimentului "Cinema în aer liber".

22
/08
/17

CRONICĂ DE FILM În noul său film, „Loveless”, câştigător al Premiului Juriului la Cannes, Andrei Zviaghinţev sugerează falimentul moral al societăţii ruse a momentului, prin povestea unei familii în descompunere. Deşi lipsit de subtilităţi şi bogat în metafore, filmul impresionează prin forţa evocatoare a imaginii şi a muzicii.