Margareta Paslaru: Iurie Darie emana frumusetea tineretii fara batranete
https://www.ziarulmetropolis.ro/margareta-paslaru-iurie-darie-emana-frumusetea-tineretii-fara-batranete/

Cântăreaţa Margareta Pâslaru a declarat  că actorul Iurie Darie – care a încetat din viaţă vineri – a fost un artist polivalent, dar şi un desenator inspirat, care „emana frumuseţea tinereţii fără bătrâneţe, distincţie, eleganţă înnăscută, fără ostentaţie”.   „Iurie Darie mi-a atras atenţia încă din 1958, în filmul «Alo, aţi greşit numărul». Elevă fiind, […]

Un articol de Andrada Văsii|10 noiembrie 2012

Cântăreaţa Margareta Pâslaru a declarat  că actorul Iurie Darie – care a încetat din viaţă vineri – a fost un artist polivalent, dar şi un desenator inspirat, care „emana frumuseţea tinereţii fără bătrâneţe, distincţie, eleganţă înnăscută, fără ostentaţie”.

 

„Iurie Darie mi-a atras atenţia încă din 1958, în filmul «Alo, aţi greşit numărul». Elevă fiind, l-am vizionat săptămâni în şir împreună cu colegele. Juca alături de Rodica Tapalagă, Ştefan Tapalagă şi Stela Popescu. Talentul, dublat de farmec şi fotogenie, a fost remarcat de regretatul regizor Valeriu Lazarov, care l-a invitat şi pe micul ecran. Artist polivalent, actor de teatru şi film, prezent la radio şi televiziune, Iurie Darie era şi un desenator inspirat, schiţând în direct imagini pentru cei mici, ceea ce i-a sporit popularitatea”, a spus Margareta Pâslaru.

„L-am cunoscut personal în 1960, apoi ne-am revăzut în cadrul numeroaselor emisiuni de varietăţi la care eram invitată, la Festivalul Internaţional Cerbul de Aur, la galele UNITER. Iurie Darie emana frumuseţea tinereţii fără bătrâneţe, distincţie, eleganţă înnăscută, fără ostentaţie”, a povestit cântăreaţa.

„Va rămâne în memoria publicului prin arta sa, un mare profesionist pe care Dumnezeu l-a iubit, scurtându-i suferinţa”, a mai spus Margareta Pâslaru.

 

Sursa: Mediafax

30
/01
/17

Tipătescu (terminând de citit o frază din jurnal): "... Ruşine pentru oraşul nostru să tremure în faţa unui om!... Ruşine pentru guvernul vitreg, care dă unul din cele mai frumoase judeţe ale României pradă în ghearele unui vampir!..." (indignat) "Eu vampir, 'ai?... Caraghioz!” - O scrisoare pierdută (1883), Ion Luca Caragiale. Astăzi se împlinesc 165 de ani de la nașterea celui mai important dramaturg român.

30
/01
/17

Pe 25 ianuarie 2017, la Teatrul de Comedie din Bucureşti a avut loc premiera spectacolului ''Micul prinţ''. Povestea scrisă de Antoine de Saint-Exupéry (traducere Ileana Cantuniari) a fost pusă în scenă de regizorul Alexandru Dabija, cu semnătura scenografică a lui Mircea Cantor și muzica Adei Milea, micul prinţ fiind interpretat de Dorina Chiriac.

30
/01
/17

La un an de la moartea lui George Alexandru (1957-2016), Televiziunea Română şi Teatrul Nottara îi aduc un omagiu celui care, între copertele primelor și ultimelor sale spectacole, a interpretat zeci de roluri în teatru și film. Astfel, iubitorii teatrului pot vedea în această seară, de la ora 21.20, pe TVR 2, spectacolul IN MEMORIAM George Alexandru.

30
/01
/17

Expoziţia itinerantă "Lumea turcică din Munţii Altai până în Balcani", ce aduce in fata publicului 33 de picturi în ulei semnate de tot atâţia artişti din 17 ţări, se va deschide pe 1 februarie, de la ora 18.30, la Galeria Artelor din cadrul Cercului Militar Naţional.

30
/01
/17

Seară romantică la Sala Radio pentru iubitorii muzicii pe data de 3 februarie (vineri, de la ora 19.00). Orchestra Națională Radio dirijată de Gheorghe Costin și având-o ca solistă pe Cristina Anghelescu va interpreta un program ce va cuprinde lucrări celebre ale repertoriului romantic: C. M. von Weber - Uvertura operei Oberon, P. I. Ceaikovski - Concertul în re major pentru vioară şi orchestră, op. 35 și J. Brahms - Simfonia nr. 1 în do minor, op. 68.

29
/01
/17

În anii ’60, muzica The Beatles era pe cât de respectată, pe atât de populară. În timp ce The Fab Four împingeau granițele muzicii rock și stabileau standardele pentru decadele ce aveau să urmeze, fiecare membru în parte își juca propriul rol revoluționar.

29
/01
/17

A cucerit internetul cu poveştile despre munca lui de agent la Rutieră. Marian Godină este, poate, cel mai popular poliţist din România. Duminică, 29 ianuarie, Cătălin Ştefănescu l-a invitat la o şuetă Garantat 100%. De la 22.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

28
/01
/17

Trei regizori - Gabriel Achim, Ruxandra Ghiţescu şi Andreea Păduraru. Trei poveşti speciale. Trei scurtmetraje româneşti simpatice - "Carne de iepure", "Nina" şi "Bricostory", disponibile pe platforma gratuită Cinepub.

28
/01
/17

Peste 150 de persoane au vizionat, în avanpremieră, la Cinema City din AFI Palace Cotroceni, filmul „Fondatorul”. Acesta prezintă povestea reală a originalului antreprenor american Ray Kroc – un agent de vânzări care a transformat McDonald’s-ul într-un imperiu global şi un brand cunoscut de toată lumea.

28
/01
/17

Seria de concerte Jazz Nouveau, organizată de Club Control în parteneriat cu Twin Arts, continuă și în 2017. Pe 30 ianuarie, la Jazz Nouveau concertează grupul american Erik Friedlander’s Oscalypso, o premieră pentru România.

28
/01
/17

Peste 2.000 de copii provenind din medii defavorizate au văzut, până în prezent, spectacolele Operei Comice pentru Copii (OCC), prin campania „Bilet în așteptare”.

27
/01
/17

Vreți să știți cum iubeau Mozart, George Bush, Frida Kahlo sau Napoleon Bonaparte? Poveștile de dragoste au aprins dintotdeauna inimi și condeie în aceeași măsură și multe pagini din literatura lumii s-au născut din iubiri fericite sau triste, din inimi frânte, din îndepărtări sau trădări.

27
/01
/17

Peter Gate, compozitor și muzician experimentalist prin proiectul lui muzical unic, dorește introducerea conceptului de cultură experimentală bazat pe creativitate și valoare. Sursa inspirațională pentru proiectul The Deep Sound of Maramureș constă în colectarea și revalorificarea sunetelor vechi din zona Maramureșului, proiectul fiind de asemenea un proiect de turism cultural.

27
/01
/17

La Sala Radio, pe 1 februarie 2017, de la ora 19.00, Orchestra de Cameră Radio va susține un concert dirijat de RALF SOCHACZEWSKY care îl va avea ca solist pe violoncelistul OCTAVIAN ALIN LUP. Programul va cuprinde F. Mendelssohn-Bartholdy, Simfonia pentru coarde în sol minor, MWV nr. 12, J. Haydn, Concertul în re major pentru violoncel şi orchestră, Hob. VIIb/2 si W. A. Mozart, Simfonia nr. 39 în Mi bemol major, KV 543.