Marius Bodochi, deranjat de lipsa de educaţie a tinerilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/marius-bodochi-deranjat-de-lipsa-de-educatie-a-tinerilor/

Marius Bodochi, actorul Teatrului Naţional din Bucureşti, a declarat pentru emisiunea Bonton, care va fi difuzată duminică 28 aprilie, de la ora 17.30 la Digi 24, că este mâhnit de atitudinea tinerei generaţii.

Un articol de |26 aprilie 2013

Marius Bodochi, actorul Teatrului Naţional din Bucureşti, a declarat pentru emisiunea Bonton, care va fi difuzată duminică 28 aprilie, de la ora 17.30 la Digi 24, că este mâhnit de atitudinea tinerei generaţii.

„Eram într-o zi cu doamna Olga Tudorache, o conduceam acasă după spectacolul cu «Regina Mamă» şi, la semafor, nişte tineri zic: «Uite-o p-aia cu ăla»… E deranjant“, povesteşte Marius Bodochi.

Actorul spune că i-ar plăcea să trăiască în Germania. „Nu ştiu dacă ar putea exista aşa ceva… o lume ideală. Dar o lume mai bună, cât decât civilizată, există, de exemplu, în Germania. Mie îmi place foarte mult modelul german, acolo oamenii îşi văd de treabă, nu se uită în curtea ta, nu aruncă gunoiul în spatele casei, totul e foarte ordonat. Dacă ai o problemă poţi să te duci la vecinul tău şi te ajută. Dar niciodată el nu va intra în curtea ta, în viaţa ta. Poate fi catalogat ca un model mai rece, e adevărat. Dar îl prefer modelului nostru unde nu doar că intri în curtea omului, în casa lui, dar intri cu bocancii şi în sufletul lui“, spune Marius Bodochi.

Sfaturi de la părinţi

„«Să nu minţi!» Asta mi-au zis ai mei. Şi o altă povaţă a fost legată de respect. «Dacă vrei să fii respectat, să respecţi şi tu!» Când eram mic, eu eram aşa… mai cu capul în nori şi nu că nu doream să salut, uitam să salut. Şi primeau părinţii mei reclamaţii din partea vecinilor, cunoscuţilor: «Marius nu salută». Şi am primit o corecţie şi mi-am dat seama că, într-adevăr, dacă vrei să fii respectat, trebuie măcar să saluţi.“

Despre modele

„Cel mai important model pentru mine a fost mama mea, care e o femeie simplă, dar cu frica lui Dumnezeu. E un om respectuos, niciodată nu s-a băgat în treburile altora, întotdeauna a încercat să ajute dacă a putut şi de la ea am învăţat un lucru foarte important: dacă poţi să faci bine, fă! Rău să nu faci!“.

Emisiunea Bonton, care este prezentată de Dana Gonţ, va fi difuzată duminică, 28 aprilie, de la ora 17.30, la Digi 24.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.