Marius Bodochi, deranjat de lipsa de educaţie a tinerilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/marius-bodochi-deranjat-de-lipsa-de-educatie-a-tinerilor/

Marius Bodochi, actorul Teatrului Naţional din Bucureşti, a declarat pentru emisiunea Bonton, care va fi difuzată duminică 28 aprilie, de la ora 17.30 la Digi 24, că este mâhnit de atitudinea tinerei generaţii.

Un articol de |26 aprilie 2013

Marius Bodochi, actorul Teatrului Naţional din Bucureşti, a declarat pentru emisiunea Bonton, care va fi difuzată duminică 28 aprilie, de la ora 17.30 la Digi 24, că este mâhnit de atitudinea tinerei generaţii.

„Eram într-o zi cu doamna Olga Tudorache, o conduceam acasă după spectacolul cu «Regina Mamă» şi, la semafor, nişte tineri zic: «Uite-o p-aia cu ăla»… E deranjant“, povesteşte Marius Bodochi.

Actorul spune că i-ar plăcea să trăiască în Germania. „Nu ştiu dacă ar putea exista aşa ceva… o lume ideală. Dar o lume mai bună, cât decât civilizată, există, de exemplu, în Germania. Mie îmi place foarte mult modelul german, acolo oamenii îşi văd de treabă, nu se uită în curtea ta, nu aruncă gunoiul în spatele casei, totul e foarte ordonat. Dacă ai o problemă poţi să te duci la vecinul tău şi te ajută. Dar niciodată el nu va intra în curtea ta, în viaţa ta. Poate fi catalogat ca un model mai rece, e adevărat. Dar îl prefer modelului nostru unde nu doar că intri în curtea omului, în casa lui, dar intri cu bocancii şi în sufletul lui“, spune Marius Bodochi.

Sfaturi de la părinţi

„«Să nu minţi!» Asta mi-au zis ai mei. Şi o altă povaţă a fost legată de respect. «Dacă vrei să fii respectat, să respecţi şi tu!» Când eram mic, eu eram aşa… mai cu capul în nori şi nu că nu doream să salut, uitam să salut. Şi primeau părinţii mei reclamaţii din partea vecinilor, cunoscuţilor: «Marius nu salută». Şi am primit o corecţie şi mi-am dat seama că, într-adevăr, dacă vrei să fii respectat, trebuie măcar să saluţi.“

Despre modele

„Cel mai important model pentru mine a fost mama mea, care e o femeie simplă, dar cu frica lui Dumnezeu. E un om respectuos, niciodată nu s-a băgat în treburile altora, întotdeauna a încercat să ajute dacă a putut şi de la ea am învăţat un lucru foarte important: dacă poţi să faci bine, fă! Rău să nu faci!“.

Emisiunea Bonton, care este prezentată de Dana Gonţ, va fi difuzată duminică, 28 aprilie, de la ora 17.30, la Digi 24.

17
/11
/17

“Nu există lucru simplu. Simplu înseamnă dificil.” - Martin Scorsese. Cineast, cinefil, om de cinema, considerat alături de Steven Spielberg, liderul generației de regizori americani lansați la începutul anilor '70, Martin Scorsese împlinește, astăzi, 75 de ani!

16
/11
/17

Cartea „Spionul care a ieșit din joc” (traducere din limba engleză de Michaela Tache) a fost publicată în acest an la Editura Rao (tot în 2017, romanul, publicat inițial în 1963, a fost ecranizat de BBC).

16
/11
/17

Grupul Librarium anunță deschiderea unei noi librării în București în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național I.L. Caragiale. Evenimentul de lansare va avea loc joi, 16 noiembrie, începând cu ora 18:00. Vor fi prezenti la eveniment Ion Caramitru, directorul Teatrului Național, scriitorii Marius Chivu și Alex Tocilescu și Laura Câlțea, blogger cultural.

15
/11
/17

Intră din 17 noiembrie în cinematografe „Tărâmul binecuvântat” / „God's Own Country”, un film cu 11 nominalizări la British Independent Film Awards, cele mai importante premii din industria independentă de film din Marea Britanie. Regizat de Francis Lee, filmul este considerat de publicul și de presa internațională unul dintre succesele cinematografice ale lui 2017.

15
/11
/17

„Maestrul și Margareta” este una dintre cărțile mele de căpătâi, așadar am așteptat cu nerăbdare (și emoție) să văd spectacolul Bulgakov 17, oferit de Teatrul Național Târgu-Mureș – Compania „Liviu Rebreanu”.

15
/11
/17

Spectacolul de dans contemporan DORIANse întoarce la Teatrul Odeon, pentru încă o reprezentație, pe 19 noiembrie, de la ora19:30, la Sala Studio. După această reprezentație, DORIAN continuă turneul național pe scena Teatrului Național din Tîrgu-Mureș, unde spectacolul este programat pe 27 noiembrie.

15
/11
/17

„Tinerețe fără bătrânețe: artiști și producători culturali români contemporani între 30 și 100 de ani” este un proiect editorial online care prezintă creativi români, prin intermediul unor „portrete” video, foto sau audio. Proiectul se înscrie în seria „modernism art documentaries” lansată de platforma Modernism.ro în 2012, care cuprinde până în prezent 190 de episoade video-documentare.

15
/11
/17

Într-o comedie romantică și total anapoda, cinci personaje din Bucureștiul interbelic își caută perechea ideală. Cu un umor delicat, actorii Oana Pellea, Florina Gleznea, Cristina Casian, Richard Bovnoczki și Istvan Teglas revin în luna noiembrie, la ARCUB, într-o nouă reprezentație excepțională a spectacolului de teatru „Idolul și Ion Anapoda”, scrisă de George Mihail Zamfirescu și adaptată de regizoarea Mariana Cămărășan.

14
/11
/17

Anul 2018 începe cu o surpriză muzicală plină de magie, grație și energie debordantă. În 8 ianuarie, ora 19:00, Fundația Calea Victoriei organizează la Teatrul Național București Concertul Extraordinar de Anul Nou, avându-l de această dată invitat pe celebrul violonist elvețian Manrico Padovani.