Marius Manole, în „O noapte furtunoasă”, la TVR2
https://www.ziarulmetropolis.ro/marius-manole-in-o-noapte-furtunoasa-la-tvr2/

Luni, 30 decembrie, de la ora 20.10, în premieră la TVR 2, TVR HD şi online pe TVRplus.ro, va fi difuzat spectacolul „O noapte furtunoasă”, cu Florin Zamfirescu, Marius Manole şi Vlad Zamfirescu.

Un articol de Petre Ivan|27 decembrie 2013

Luni, 30 decembrie, de la ora 20.10, în premieră la TVR 2, TVR HD şi online pe TVRplus.ro, va fi difuzat spectacolul „O noapte furtunoasă”, cu Florin Zamfirescu, Marius Manole și Vlad Zamfirescu.

„O noapte furtunoasă” aduce în faţa camerelor, printr-o distribuţie de excepţie, textul piesei care împlineşte la începutul anului viitor 135 de ani de la premieră. „Toată lumea ştie cum decurge acţiunea din piesa lui I.L.Caragiale. Singure, personajele nu au dreptul să ştie. Şi nici realizatorii spectacolului. Şi nici spectatorii.

Marius Manole

Pentru că dacă ar şti, nu ar mai urmări spectacolul. Bine, dar vorbele sunt aceleaşi! Da, dar contextul poate schimba sensul vorbelor! A ştiut cineva vreodată ce înseamnă onoarea de familist?

Există şi o onoare de ne-familist sau „becherii” se ghidează după un alt cod?”, spune regizorul Mihai Manolescu.

Marius Manole

Cum scapă neatinsă „onoarea de familist” a Jupânului Dumitrache? Prin ce aventuri trece „amploiatul” judiciar Rică Venturiano, „nebun de amor” după Ziţa lui? Cine are şi cine nu are „rezon” în piesa lui Caragiale?

Marius Manole, într-una dintre cele mai cunoscute comedii de moravuri

Franţuzisme şi vorbe de mahala, încurcături comice şi situaţii neaşteptate, personaje tipice cu nume predestinate… Intră în jocul uneia dintre cele mai cunoscute comedii de moravuri caragialeşti Florin Zamfirescu (Jupân Dumitrache), Demeter Andras (Nae Ipingescu), Marius Manole (Rică Venturiano), Vlad Zamfirescu (Chiriac), Sorin Şaguna (Spiridon), Ioana Anastasia Anton (Veta) şi Ştefana Samfira (Ziţa).

Marius Manole

Producţia tv „O noapte furtunoasă” a putut fi vizionată, în avanpremieră, la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC), proiecţia făcând parte din seria de evenimente pe care Televiziunea Română le organizează pentru promovarea teatrului de televiziune.

Povestea acestei noi producţii TVR este relatată de către regizorul Mihai Manolescu într-un scurt interviu acordat Televiziunii Române, pe site-ul TVR – „Regizorul Mihai Manolescu, despre piesa O noapte furtunoasă”.

Marius Manole

Foto: „O noapte furtunoasă”, cu Florin Zamfirescu, Marius Manole și Vlad Zamfirescu – TVR

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.