Medeea Marinescu, Céline şi Isadora Duncan – ŞTIAŢI CĂ…
https://www.ziarulmetropolis.ro/medeea-marinescu-celine-si-isadora-duncan-stiati-ca/

ŞTIAŢI CĂ… astăzi, 27 mai, actriţa Medeea Marinescu împlineşte vârsta de 40 de ani?

Un articol de Petre Ivan|27 mai 2014

Mulţi dintre noi o ştim pe Medeea Marinescu de pe vremea când avea 6 ani, din filmul Maria Mirabela (1981) al regretatului Ion Popescu Gopo. Acela nu a fost însă primul film actriţei, aceasta debutând la vârsta de 3 ani în „Iarna bobocilor” de Mircea Moldovan.

Medee Marinescu provine dintr-o familie de cineaști: tatăl ei (Ion Marinescu) era operator de imagine la Studiourile cinematografice de la Buftea, iar mama ei era macheuză de cinema.  Înainte de începerea filmărilor, Ion Popescu Gopo le plimba pe fetițe ore în șir printre decoruri, le întreba dacă le plac și le spunea povești.

Filmul a fost lansat când Medeea era în clasa I. Medeea a mers cu școala la vizionarea filmului Maria Mirabela la cinematograful din cartier, iar la ieșire copiii s-au înghesuit să stea de vorbă cu ea. În scurt timp a devenit o mică vedetă, toți copiii din școală dorind să se joace cu ea, strigând-o numai Mirabela și chiar poreclind-o „Maria, Mirabela, cu ochii cât umbrela” (deoarece avea ochii mari și rotunzi).

Absolventă în 1996 a Academiei de Teatru și Film București, clasa profesorului Florin Zamfirescu, Medeea Marinescu a jucat până astăzi, în 18 filme şi în numeroase spectacole de teatru.

“Îmi place să cred că până la vârsta asta am făcut câteva lucruri importante, am făcut o familie şi mi-am făcut un nume, l-am construit, dar poate că, puteam să realizez mai multe până acum. Sunt la o vârstă la care mă gândesc din ce în ce mai des cât balast purtăm cu noi în viaţa de zi cu zi, cât de mult ne pierdem în lucruri utile, e adevărat, dar nu realmente importante pentru viaţa noastră. Trăim într-o societate de consum şi asta ne face să cheltuim timp, să ne pierdem în acţiuni, uneori mărunte, iar la sfârşitul vieţii ne dăm seama că nu au fost importante.” Medeea Marinescu

Tot într-o zi de 27 mai:

1600: Mihai Viteazul devine „domn al Țării Românești și al Ardealului și a toată Țara Moldovei”, realizând prima unire politică a celor trei țări române.

1703: Țarul Petru cel Mare a fondat orașul Sankt Petersburg.

"Three Little Pigs"

„Three Little Pigs”

1933: The Walt Disney Company lansează desenul animat „Three Little Pigs” cu hit-ul său, „Who’s Afraid of the Big Bad Wolf?”

1937: A fost inaugurat Podul Golden Gate, la acea vreme fiind podul suspendat cu cea mai mare distanță între stâlpii de susținere din lume.

1963: Bob Dylan lansează albumul The Freewheelin’ Bob Dylan..

1984: Inaugurarea oficială a Canalului Dunăre–Marea Neagră, considerat al treilea canal de navigație, ca importantă, după Suez și Canalul Panama; lucrările de construcție au început în 1973.

1994: Aleksandr Soljenițîn, scriitor, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, pe anul 1970, revine în Rusia natală, după un exil de 20 de ani.

1995: La Culpeper, Virginia, actorul american Christopher Reeve este paralizat de la gât în ​​jos după ce a căzut de pe cal la un concurs de echitație.

S-au născut:

1877: Isadora Duncan, dansatoare americană (d. 1927)

1894: Louis–Ferdinand Céline, scriitor francez (d. 1961)

celine

1923: Henry Kissinger, diplomat american, laureat al Premiului Nobel

1974: Medeea Marinescu, actriță româncă

S-au stins din viaţă:

1821: Tudor Vladimirescu, lider revoluționar român (n. 1780)

1840: Niccolo Paganini, violonist și compozitor italian (n. 1782)

1910: Robert Koch, biolog german, laureat al Premiului Nobel (n. 1843)

1939: Joseph Roth, scriitor austriac (n. 1894)

2005: Liviu Tudan, solist și basist român (n. 1947)

Foto cu: Medeea Marinescu, Céline şi Isadora Duncan – cinemagia şi wikipedia

27
/02
/24

Între 6 și 7 aprilie va avea loc Digital Nomad Summit, conferința dedicată celor care vor să lucreze și să trăiască oriunde în lume. Timp de două zile, 12 speakeri locali și internaționali vor oferi inspirație, povești și instrumente valabile pentru cei care vor să-și schimbe locuința și să lucreze din Asia sau Europa.

18
/11
/22

Începând cu anul 1999, pe data de 19 noiembrie se sărbătorește Ziua Internațională a Bărbatului. Obiectivele acestei zile includ concentrarea asupra sănătății bărbaților și băieților, îmbunătățirea relațiilor dintre sexe, promovarea egalității între sexe și prezentarea de modele masculine de urmat.

08
/04
/20

De la strângeri de fonduri pentru cei care au nevoie de sprijin în această perioadă, la diferite activități adaptate zilelor în care #stămacasă, români din toată țara continuă să creeze noi inițiative pe Facebook, cu scopul de a aduce un impact pozitiv în lupta cu epidemia de COVID-19. Indiferent de tema abordată, acestea reușesc să folosească instrumentele online pentru a aduce împreună comunități și a găsi soluții la dificultățile cu care se confruntă.