Mersul la teatru sau cum să prinzi curaj să cauți “Drumul spre Frumos”
https://www.ziarulmetropolis.ro/mersul-la-teatru-sau-cum-sa-prinzi-curaj-sa-cauti-drumul-spre-frumos/

Marţi, 30 octombrie, am fost la „Omul Pescăruş” regizat de Chris Simion, unicul spectacol de teatru acrobatic din România, care a avut loc la Palatul Copiilor. Particularitatea pieselor lui Chris Simion este dramatizarea unor cărţi pe care o dată citite îţi doreşti să le vezi puse în scenă, iar printr-un soi de telepatie, regizoarea îţi […]

Un articol de Judy Florescu|2 noiembrie 2012

Marți, 30 octombrie, am fost la „Omul Pescăruș” regizat de Chris Simion, unicul spectacol de teatru acrobatic din România, care a avut loc la Palatul Copiilor.
Particularitatea pieselor lui Chris Simion este dramatizarea unor cărți pe care o dată citite îți dorești să le vezi puse în scenă, iar printr-un soi de telepatie, regizoarea îți îndeplinește această dorință.
„Omul Pescăruș” sau „Drumul spre Frumos” are scenariul inspirat din nuvela lui Richard Bach Pescărușul Jonathan Livingston, care este cea mai citită parabolă modernă după Micul Prinț.
“Natura ta ramâne adevărată indiferent de dimensiune și de timp.”
Împletirea perfectă dintre text, dans acrobatic, proiecție video și ilustrație muzicală din Omul Pescăruș te invită să urmărești fiecare secundă din mirajul artistic, iar vocile pescărușilor (Marius Manole, Cristi Iacob, Vitalie Bichir, Carla Maria Teaha, Dragos Olaru, Gabriela Iacob) îți dau senzația că vorbesc cu tine, despre tine și pentru tine.

23
/02
/24

Regizorul francez Nicolas Philibert, unul dintre marile nume ale filmului documentar la nivel internațional, semnează regia filmului Pe Adamant (Sur l’Adamant). Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2023, unde a câștigat Marele Premiu, Ursul de Aur.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

22
/02
/24

Pe 27 februarie se împlinesc 2 ani de la dispariţia regizorului Nicolae Corjos, autorul celebrelor filme Liceenii şi Declaraţie de dragoste. Mai multe televiziuni vor puncta momentul, cu totul excepţională fiind iniţiativa postul de televiziune prin cablu Cinemaraton care pe 27 februarie va difuza întreaga zi titluri din filmografia lui Nicolae Corjos, atât filme artistice, cât şi documentare şi interviuri cu acesta.