Michael Jackson, Farrah Fawcett & George Orwell – ŞTIAŢI CĂ… ?
https://www.ziarulmetropolis.ro/michael-jackson-farrah-fawcett-george-orwell-stiati-ca/

Dincolo de a fi „The King of Pop”, un excentric şi un controversat personaj, Michael Jackson a fost un artist îndrăgit şi admirat de întreaga planetă. Iata 10 lucruri ciudate şi mai puţin ştiute despre Michael Jackson.

Un articol de Petre Ivan|25 iunie 2014

Michael Jackson, Farrah Fawcett & George Orwell – ŞTIAŢI CĂ… ?

1. Patul cu oxigen

M. J. obişnuia să doarmă într-o capsulă cu oxigen. Mai târziu a donat patul unui centru medical din California, pentru a ajuta în terapia de recuperare a victimelor cu arsuri.

2. Pantofii anti-gravitaţie

A inventat şi a patentat o pereche de cizme speciale care îi permiteau celui ce le purta să se aplece atât de mult în faţă părând astfel că sfidează gravitaţia. A folosit aceste cizme pentru faimoasa aplecare din videoclipul „Smooth Criminal”.

3. Jocul video Michael Jackson’s Moonwalker

Pe vremea cand Michael Jackson era doar un star semi-excentric, Saga a creat un joc pentru el, numit Michael Jackson’s Moonwalker. Jocul este neintenţionat ironic deoarece Michael trebuie să salveze copiii, lipsiţi de apărare, în faţa unui criminal numit Mr. Big.

4. Cimpanzeul Bubbles, cel mai bun prieten al lui Michael

În 1985, cimpanzeul de 3 ani Bubbles a fost salvat de la un centru de cercetare a cancerului de către Michael. Din acel moment, Bubbles mergea peste tot cu stăpânul său, inclusiv în turneul Bad, adesea îmbrăcat la fel ca Michael.

5. Suferea de o boală rară genetică

M. J. suferea de o boală genetică rară, numită „deficit de alpha-1 antitripsina” – o afecţiune ereditară cauzată de lipsa unei proteine hepatice-alfa-1 antitripsina, care blochează funcţia destructivă a unor enzime determinând emfizem pulmonar, afectare hepatică şi tegumentară.

6. Billie Jean, primul videoclip MTV cu un artist de culoare

În 1983, MTV a difuzat primul videoclip al unui artist de culoare – „Billie Jean” al lui Michael Jackson .

7. Sculptura egipteană

Această sculptură a unei femei egiptene se găseşte la Field Museum din Chicago.

8. Figurina Zombie din Thriller

Figurina Zombie din Thriller a fost importată din Japonia!  Figurina era din vinil, avea 2.10 m şi îl înfăţisează pe Michael.

9. Cel mai mare dans Thriller

Evenimentul „Thrill of the World” a avut loc în 2008 când peste 4000 de oameni din întreaga lume au celebrat Thriller-ul lui Michael Jackson punând în scenă dansul Thriller pentru caritate.

10. Michael Jackson în Punch-Out

Michael Jackson în Punch Out este unul din cele mai bune jocuri NES. Acesta se luptă cu Macaulay Culkin pentru a supravieţui. În amuzanta parodie Nintendo sunt prezente şi mişcările lui M.J., pantofii şi maimuţa.

Tot într-o zi de 25 iunie:

1910: A avut loc, la Paris, premiera baletului „Pasărea de foc” al compozitorului Igor Fiodorovici Stravinski.

1955: A fost înființată, la București, Bibioteca Centrală de Stat, azi Biblioteca Națională

1984: Inaugurarea oficială a lucrărilor de construcție a Casei Republicii și a Bulevardului „Victoria Socialismului” din București

S-au născut:

1894: Hermann Oberth, fizician și inventator german născut la Sibiu (d. 1989)

1903: George Orwell, jurnalist, eseist și romancier britanic (d. 1950)

1940: A. J. Quinnell, scriitor britanic (d. 2005)

1950: Doru Stănculescu, interpret și compozitor român de muzică folk

1952: Radka Toneff, cântăreață de muzică jazz norvegiană (d. 1982)

1963: Yann Martel, scriitor canadian

Jacques-Yves Cousteau, oceanograf francez

Jacques-Yves Cousteau, oceanograf francez

1963: George Michael, cântăreț englez de origine greacă

S-au stins din viaţă:

1767: Georg Philipp Telemann, compozitor și organist (n. 1681)

1929: Georges Courteline, autor dramatic

1988: Șerban Cioculescu, critic și istoric literar român, membru al Academiei Române (n. 1902)

1997: Jacques-Yves Cousteau, oceanograf francez (n. 1910)

2009: Farrah Fawcett, actriță americană (n. 1947)

2009: Michael Jackson, interpret și compozitor american de muzică pop (n. 1958)

Foto cu Michael Jackson , Farrah Fawcett & George Orwell – wikipedia, cinemagia

14
/01
/20

Născut pe 14 martie 1879, la Ulm, în Germania, Albert Einstein murea pe 18 aprilie 1955, în New Jersey. Deținător al Premiului Nobel în fizică (1921), savantul a dus o viață care continuă să capteze interesul.

30
/08
/19

Pentru cei pasionați de tenis, amintim că, la New York, în ultimul turneu de Grand Slam al anului, a mai rămas în competiție un singur reprezentant al României. E vorba despre Sorana Cîrstea, care o va întâlni în turul 3 al US Open pe această domnișoară, Taylor Townsend, 23 de ani, reprezentanta gazdelor și, pentru următoarele luni, coșmarul Simonei Halep.

28
/05
/19

În calitate de broadcaster oficial - producător exclusiv al conţinutului audio-video al tuturor evenimentelor şi ceremoniilor prilejuite de vizita în România a Sanctităţii Sale Papa Francisc - TVR oferă cea mai amplă transmisie în direct din istoria televiziunii în România, urmărind îndeaproape toate cele 12 locuri ale vizitei Suveranului Pontif.  

24
/05
/19

S-au împlinit, zlele trecute, 27 de ani de la premiera filmului (cu un succes fenomenal) „Basic Instinct“, una dintre cele mai controversate pelicule din istoria cinematografiei din cauza violenţei groteşti şi a sexualităţii explicite.

14
/05
/19

Michael Caine a vazut-o pentru prima dată pe Shakira Baksh (fotomodel și actriță, Miss Guyana & locul 3 Miss World) în anul 1971, în pauza de cafea a unei emisiuni TV. Actorul britanic a devenit atunci obsedat de această femeie pe care a considerat-o "the most beautiful... he had ever seen.".

06
/05
/19

Să primești prima ta pereche de cizme abia la 6 ani, nu poate fi un lucru pe care să-l uiți ușor. Chiar dacă aceste cizme au fost purtate anterior de fratele tău mai mare. Bucuria de a fi și tu încălțat corespunzător pentru mediu sărăcăcios în care trăiești îți rămâne în suflet pentru totdeauna. Cel puțin așa s-a întâmplat cu Samuel Bistrian, omul care acum încalță copii săraci ai lumii.

24
/04
/19

Pierce Brosnan, în rolul lui Robinson Crusoe, în ecranizarea din 1997 a romanului omonim al scriitorului Daniel Defoe, publicat în urmă cu 300 de ani (25 aprilie 1719) și considerat primul roman scris vreodată în limba engleză. Daniel Defoe a murit într-o zi 24 aprilie (1931).

23
/04
/19

Sean Connery, fotografiat înainatea unei partide de golf, în 1962, anul în care actorul scoțian dădea viață agentului 007 în „Dr. No”, primul film din seria James Bond.

18
/04
/19

Într-o zi de 18 aprilie (1506) începea construcția bazilicii Sfântul Petru. Bazilica Sfantul Petru se găsește în monumentala Piață Sfantul Petru, în Vatican, fiind unul dintre locașurile sacre ale creștinismului și în special ale catolicismului

05
/04
/19

"Ei râd de mine pentru că sunt diferit. Eu râd de ei pentru că sunt toţi la fel."- Kurt Cobain, de la a cărui moarte se împlinesc, astăzi, 25 de ani.  Deși a trăit dor 27 de ani, Cobain a rămas în istoria muzicii drept unul dintre cei mai reprezentativi creatori, vocalişti şi chitarişti ai rockului alternativ.