Michael Jackson, Farrah Fawcett & George Orwell – ŞTIAŢI CĂ… ?
https://www.ziarulmetropolis.ro/michael-jackson-farrah-fawcett-george-orwell-stiati-ca/

Dincolo de a fi „The King of Pop”, un excentric şi un controversat personaj, Michael Jackson a fost un artist îndrăgit şi admirat de întreaga planetă. Iata 10 lucruri ciudate şi mai puţin ştiute despre Michael Jackson.

Un articol de Petre Ivan|25 iunie 2014

Michael Jackson, Farrah Fawcett & George Orwell – ŞTIAŢI CĂ… ?

1. Patul cu oxigen

M. J. obişnuia să doarmă într-o capsulă cu oxigen. Mai târziu a donat patul unui centru medical din California, pentru a ajuta în terapia de recuperare a victimelor cu arsuri.

2. Pantofii anti-gravitaţie

A inventat şi a patentat o pereche de cizme speciale care îi permiteau celui ce le purta să se aplece atât de mult în faţă părând astfel că sfidează gravitaţia. A folosit aceste cizme pentru faimoasa aplecare din videoclipul „Smooth Criminal”.

3. Jocul video Michael Jackson’s Moonwalker

Pe vremea cand Michael Jackson era doar un star semi-excentric, Saga a creat un joc pentru el, numit Michael Jackson’s Moonwalker. Jocul este neintenţionat ironic deoarece Michael trebuie să salveze copiii, lipsiţi de apărare, în faţa unui criminal numit Mr. Big.

4. Cimpanzeul Bubbles, cel mai bun prieten al lui Michael

În 1985, cimpanzeul de 3 ani Bubbles a fost salvat de la un centru de cercetare a cancerului de către Michael. Din acel moment, Bubbles mergea peste tot cu stăpânul său, inclusiv în turneul Bad, adesea îmbrăcat la fel ca Michael.

5. Suferea de o boală rară genetică

M. J. suferea de o boală genetică rară, numită „deficit de alpha-1 antitripsina” – o afecţiune ereditară cauzată de lipsa unei proteine hepatice-alfa-1 antitripsina, care blochează funcţia destructivă a unor enzime determinând emfizem pulmonar, afectare hepatică şi tegumentară.

6. Billie Jean, primul videoclip MTV cu un artist de culoare

În 1983, MTV a difuzat primul videoclip al unui artist de culoare – „Billie Jean” al lui Michael Jackson .

7. Sculptura egipteană

Această sculptură a unei femei egiptene se găseşte la Field Museum din Chicago.

8. Figurina Zombie din Thriller

Figurina Zombie din Thriller a fost importată din Japonia!  Figurina era din vinil, avea 2.10 m şi îl înfăţisează pe Michael.

9. Cel mai mare dans Thriller

Evenimentul „Thrill of the World” a avut loc în 2008 când peste 4000 de oameni din întreaga lume au celebrat Thriller-ul lui Michael Jackson punând în scenă dansul Thriller pentru caritate.

10. Michael Jackson în Punch-Out

Michael Jackson în Punch Out este unul din cele mai bune jocuri NES. Acesta se luptă cu Macaulay Culkin pentru a supravieţui. În amuzanta parodie Nintendo sunt prezente şi mişcările lui M.J., pantofii şi maimuţa.

Tot într-o zi de 25 iunie:

1910: A avut loc, la Paris, premiera baletului „Pasărea de foc” al compozitorului Igor Fiodorovici Stravinski.

1955: A fost înființată, la București, Bibioteca Centrală de Stat, azi Biblioteca Națională

1984: Inaugurarea oficială a lucrărilor de construcție a Casei Republicii și a Bulevardului „Victoria Socialismului” din București

S-au născut:

1894: Hermann Oberth, fizician și inventator german născut la Sibiu (d. 1989)

1903: George Orwell, jurnalist, eseist și romancier britanic (d. 1950)

1940: A. J. Quinnell, scriitor britanic (d. 2005)

1950: Doru Stănculescu, interpret și compozitor român de muzică folk

1952: Radka Toneff, cântăreață de muzică jazz norvegiană (d. 1982)

1963: Yann Martel, scriitor canadian

Jacques-Yves Cousteau, oceanograf francez

Jacques-Yves Cousteau, oceanograf francez

1963: George Michael, cântăreț englez de origine greacă

S-au stins din viaţă:

1767: Georg Philipp Telemann, compozitor și organist (n. 1681)

1929: Georges Courteline, autor dramatic

1988: Șerban Cioculescu, critic și istoric literar român, membru al Academiei Române (n. 1902)

1997: Jacques-Yves Cousteau, oceanograf francez (n. 1910)

2009: Farrah Fawcett, actriță americană (n. 1947)

2009: Michael Jackson, interpret și compozitor american de muzică pop (n. 1958)

Foto cu Michael Jackson , Farrah Fawcett & George Orwell – wikipedia, cinemagia

30
/10
/18

Diego Armando Maradona, care-și serbează, astăzi, cea de-a 58-a anaiversare, fâcând schimb de tricouri cu Freddy Mercury, în anul 1981. Pe atunci, promițătorul Maradona, care juca la Boca Juniors, nu debutase încă la Cupa Mondială, în timp ce membrii trupei Queen lucrau la cel de-al zecelea album, "Hot Space".

28
/09
/18

Brigitte Bardot și Alain Delon, doi actori legendari ai cinematografiei franceze și mondiale, fotografiați de Sam Levin, în anul 1957. Delon și Bardot au jucat împreună în două filme: "Les Amours Célèbres" (1961) și "Histoires Extraordinaires" (1968).

18
/09
/18

Marlon Brando (Stanley Kowalski) și Vivien Leigh (Blanche DuBois), în anul 1951, în filmul „Un tramvai numit dorință” / „A Streetcar Named Desire”, realizat după piesa omonimă a dramaturgului american Tennessee Williams. Filmul regizat de Elia Kazan a avut premiera în urmă cu 67 de ani, într-o zi de 18 septembrie.

14
/09
/18

Patrick Swayze și soția sa dansând în 1994, la "World Music Awards", pe piesa  lui  Whitney Houston "All the man that I need".  Cei doi s-au cunoscut în 1970, Houston Ballet Dance Company, pe când Lisa Niemi avea 14 ani. Patrick, fiul proprietarului și directorului companiei de dans, avea 18 ani.

03
/09
/18

Născută pe 3 septembrie, în Chilimodion, Corint, Grecia, Irene Papas, una dintre cele mai mari actriţe din istoria filmului, împlineşte, astăzi, 92 de ani! (Foto: Irene Papas și Anthony Quinn, în anul 1976, în timpul fimării peliculei "The Message")

17
/08
/18

Robert de Niro, actorul care i-a intruchipat pe Vito Corleone (la tinerețe) in Nașul, Travis Bickle în Taxi Driver, Jake La Motta, în Raging Bull, Rupert Pupkin în The King of Comedy, Al Capone în The Untouchables, Noodles în Once Upon a Time in America, James Conway în Goodfellas, Max Cady în Cape Fear, Sam 'Ace' Rothstein în Casino (și așa mai departe), a împlinit 75 de ani!

13
/08
/18

“Bătălia de la Călugăreni face parte dintr‑o mare campanie otomană, îndreptată împotriva Ţării Româneşti, campanie desfăşurată între august şi octombrie 1595. Scopul său a fost înlocuirea lui Mihai Viteazul de la conducerea ţării şi ocuparea directă a ţării şi includerea sa între provinciile Imperiului Otoman. Scopurile mari ale campaniei nu s‑au realizat, fiindcă nici domnul nu a fost răsturnat de pe tron, nici ţara nu a devenit paşalâc.” - Ioan Aurel Pop, istoric

07
/08
/18

Într-o zi de 7 august (1911) se stingea din viață Gheorghe Cârțan, țăran român originar din Cârțișoara Sibiului, cunoscut sub numele de Badea Cârțan, ce rămas în istorie ca un mare luptător pentru cauza românilor de pretutindeni.

01
/08
/18

S-a demonstrat științific – glumesc francezii - că e imposibil să nu râzi la filmele lui Louis de Funès. Mai ales atunci cand actorul îl imită pe Hitler (vezi VIDEO) sau îi ironizeaza pe englezi și americani... S-au împlinit, zilele trecute, 104 ani de la nașterea lui Louis de Funès, „omul cu 40 de expresii faciale pe minut”. Filmul care l-a propulsat in atentia marelui public a fost  Jandarmul din Saint-Tropez. Louis de Funès  avea atunci 49 de ani...