Mici crize… şi electorale, la Fest(in), între 11 şi 18 octombrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/mici-crize-si-electorale-la-festin-intre-11-si-18-octombrie/

Festivalul Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, care se va desfăşura între 11 şi 18 octombrie, la Teatrul Nottara din Capitală, prezintă spectacole ale unor trupe din ţară şi din străinătate, în cele două secţiuni ale evenimentului: „Mici crize… şi electorale” şi „Bulevardul Comediei”.

Un articol de Petre Ivan|17 iulie 2014

Astfel, în cele două săli ale Teatrului Nottara – „Horia Lovinescu” şi „George Constantin” – se vor juca o serie de spectacole ale unor trupe din ţară şi din străinătate, precum şi patru premiere ale Teatrului Nottara, dintre care două intră în competiţie, a anunţat, miercuri, Marinela Ţepuş, directoarea instituţiei, în cadrul unei conferinţe, care s-a desfăşurat în incinta Teatrului.

Festivalul, ajuns la cea de-a doua ediţie, propune două secţiuni. Prima, cea competitivă, a fost denumită anul acesta „Mici crize… şi electorale” şi va conţine spectacole care au ca temă criza, un subiect de maximă actualitate – criza economică, socială, politică, sexuală sau de identitate, precum şi cea electorală, resimţită cu precădere în acest an.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc pe 11 octombrie, cu un eveniment stradal inedit, un „happening” prin care trecătorii vor fi invitaţi să devină spectatori.

JE8A4619-¬ Mihaela Marin

Imagine din spectacolul „Noul locatar“ de la Teatrul Nottara. Foto: Mihaela Marin

A doua secţiune, „Bulevardul Comediei”, prezintă spectacole de succes, comedii bulevardiere ale unor teatre invitate, precum şi o premieră a teatrului gazdă.

„Noul locatar”, de Eugène Ionesco, spectacol regizat de Gábor Tompa, este un important eveniment teatral, au afirmat reprezentanţii Teatrului Nottara.

În cadrul secţiunii competitive, care se va desfăşura în sala „George Constantin”, se vor juca, în fiecare seară, începând cu ora 21.00, spectacole din România, Bulgaria şi Cehia.

Astfel, vor fi prezentate următoarele spectacole: „Scene din viaţa insectelor”, de Karel Čapek (direcţia de scenă: Victor Ioan Frunză), „Panică”, de Mika Myllyaho, în regia lui Theodor-Cristian Popescu, „Bob (Fasole)”, de Elin Rahnev, în regia lui Ljupco Georgievski, „Brad de Crăciun la familia Ivanov”, de Al. I. Vvedenski, în regia lui András Urbán, „Poker Face”, de Petr Kolečko, în regia Adelei Biţică, „Maso (Carne)”, de Viliam Klimáček, în regia lui Jan Fric.

Spectacolul „Rapsodie-n roz”, după „Oscar şi Tanti Roz”, de Eric-Emmanuel Schmitt, în regia lui Alexandru Repan, va fi prezentat în afara competiţiei.

Rapsodie-n roz, în regia lui Alexandru Repan

Rapsodie-n roz, în regia lui Alexandru Repan

Pe „Bulevardul Comediei”, secţiune care se va desfăşura în sala „Horia Lovinescu”, vor putea fi văzute, de la ora 18.00, producţii ale unor teatre din ţară şi din Bucureşti.

Printre acestea: „Titanic vals”, de Tudor Muşatescu, în regia lui Alexandru Dabija (Teatrul Odeon), „Tartuffe sau Impostorul”, de Molière, versiunea scenică şi direcţia de scenă aparţinându-i lui Victor Ioan Frunză (Teatrul Metropolis), „Play Shakespeare”, în regia lui Cristian Pepino (Teatrul Ţăndărică), precum şi „VICTOR’ia (opus 1)”, un spectacol de teatru muzical francez (Compania teatrală Petits Bâtons Production).

Foto cu Mici crize şi Fest(in) – în deschiderea articolului  – spectacolul „Tartuffe“, în direcţia de scenă a lui Victor Ioan Frunză (foto Adriana Grand)

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?