Ministrul Culturii, Puiu Haşotti declară: „Cultura este o parte a strategiei naţionale”
https://www.ziarulmetropolis.ro/ministrul-culturii-puiu-hasotti-declara-cultura-este-o-parte-a-strategiei-nationale/

Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional (MCPN), Puiu Haşotti, consideră că instituţia pe care o conduce trebuie să aibă mari proiecte culturale, inclusiv în ceea ce priveşte restaurarea unor lăcaşuri de cult. „Cultura este o parte a strategiei naţionale (…) iar strategia mea este aceea că trebuie să avem mari proiecte culturale şi eu cred că […]

Un articol de |18 septembrie 2012

Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional (MCPN), Puiu Haşotti, consideră că instituţia pe care o conduce trebuie să aibă mari proiecte culturale, inclusiv în ceea ce priveşte restaurarea unor lăcaşuri de cult.

„Cultura este o parte a strategiei naţionale (…) iar strategia mea este aceea că trebuie să avem mari proiecte culturale şi eu cred că acest proiect este unul mare”, a spus Haşotti, într-o conferinţă de presă dedicată turneului naţional şi internaţional întreprins în această stagiune de Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian”.

În opinia ministrului Culturii, „trebuie să restituim şi să conservăm patrimoniul identitar”.

„Este mai important să dăm bani pentru restaurarea patrimoniului de la Voroneţ, Putna şi Curtea de Argeş, decât să construim biserici. Repet: nu renunţăm să construim biserici, dar este mai important să conservăm aceste mari valori ale patrimoniului naţional”, a afirmat Puiu Haşotti.

Ministrul Culturii a reiterat faptul că, din punctul său de vedere, „cultura este o expresie a libertăţii, a comunităţii în care trăim şi a naţiunii din care facem parte”.

„Cultura română este naţională şi europeană. Cred că aşa trebuie să privim cultura naţională, din punct de vedere al identităţii naţionale şi al identităţii europene deopotrivă, şi Ministerul Culturii aşa o va face”, a mai spus Puiu Haşotti.

Ministrul Culturii, Puiu Haşotti, a participat marţi la conferinţa de presă organizată de Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” cu prilejul deschiderii stagiunii 2012 – 2013.

Teatrul Naţional de Operetă „Ion Lucian” va desfăşura în perioada septembrie 2012 – septembrie 2013 un turneu naţional, cuprinzând spectacole, gale, concerte şi evenimente conexe în principalele oraşe ale României.

Acest proiect a pornit de la necesitatea accesibilizării evenimentelor artistice ale Operetei în raport cu publicul din toate regiunile ţării şi a promovării la nivel naţional a viitoarei săli de spectacole a instituţiei, după se preciza într-un comunicat al instituţiei emis luni.

Sursa: Agerpres

28
/11
/17

„Apa Vie” de la Teatrul Mic din Bucureşti este un spectacol de teatru-dans contemporan amuzant, alert, fresh, în regia lui Ștefan Lupu, pe un scenariu de Daniel Chirilă.

28
/11
/17

În toamna aceasta numărăm minoritățile etnice din România și punem reflectorul pe bogăția culturală pe care acestea o aduc țării. Fundația Amfiteatru organizează primul festival de teatru multietntic, între 27 noiembrie - 1 Decembrie, la București. Spectacolele se vor juca la UnTeatru (Sfinții Apostoli nr 44).

27
/11
/17

Romanul „Ruta subterană”, traducere din limba engleză și note de Justina Bandol, a fost publicat la Editura Humanitas Ficton, în anul 2017. Romanul a fost distins cu Premiul Pulitzer în acest an.

27
/11
/17

Zilele trecute s-au împlinit 75 de ani de la apariția pe marile ecrane a filmului ''Casablanca''. Pelicula, o poveste atemporală despre dragoste, pierdere și răscumpărare, pe fondul luptei împotriva naziștilor, este considerată adesea cea mai marcantă producție cinematografică realizată vreodată.

27
/11
/17

“Am învăţat că ne naştem, trăim şi murim singuri. Pentru asta m-am educat să nu jelesc niciodată dacă sunt singură, să nu mă apese singurătatea. Am învăţat că nu trebuie să disper în nicio secundă a vieţii mele, să nu cred că drumurile se închid pentru totdeauna.” - spunea Cristina Stamate intr-un interviu pentru digi24.ro. Actrița supranumită "Sufletul teatrului de estradă din Bucureşti" a murit în această dimineață, la vârsta de 71 de ani. Cristina Stamate fusese internată de urgență, joi, la Spitalul Floreasca.

26
/11
/17

Stela Popescu a vorbit despre: părinții ei, primii pași in teatru, drumul spre succes, experiența comunismului, omul din afara scenei, experiența libertății și atitudinea față de viață, în cartea „Stela Popescu” de Rhea Cristina.

25
/11
/17

Țin minte exact ziua în care mi-am dat seama că nu am văzut-o niciodată pe Stela Popescu. M-a surprins foarte tare această constatare, fiindcă trăiam convins că o știu dintotdeauna. Poți cunoaște un om pe care nu l-ai văzut niciodată?

24
/11
/17

Making Waves: New Romanian Cinema, cel mai longeviv și important eveniment dedicat promovării filmului românesc peste Ocean, revine în New York pentru cea de-a 12-a ediție, în perioada 30 noiembrie – 7 decembrie.

24
/11
/17

„Nu voi fi un rock star, voi fi o legendă.” - Freddie Mercury. În urmă cu 26 de ani se stingea din viață legendarul lider al grupului Queen.

23
/11
/17

Lumea artistică este în stare de șoc după moartea subita a actriței Stela Popescu. "A fost ca o soră pentru mine, o prietenă extraordinară. Era bună, generoasă, nu putea spune NU nimănui", a declarat actorul Florin Piersic, la aflarea veștii că Stela Popescu s-a stins din viață.

23
/11
/17

Sâmbătă, 25 noiembrie, de la orele 13.30, Editura Humanitas lansează, în cadrul Gaudeamus 2017, romanul „Ruta Subterană”, de Colson Whitehead, distins cu Premiul Pulitzer 2017. La evenimentul găzduit de standul editurii vor participa Radu Paraschivescu, Cristian Pătrășconiu și Denisa Comănescu. Nu ratați, așadar, una dintre cele mai de succes cărți ale anului, din care am extras aici câteva fragmente.

23
/11
/17

Actrița Stela Popescu a fost găsita fără suflare, joi după-amiază, în locuința sa, echipajul SMURD sosit la fața locului constatând decesul. Stela Popescu, una dintre cele mai cunoscute actrițe ale României, ar fi împlinit luna viitoare 82 de ani. De-a lungul celor peste 60 de ani de carieră, a jucat în peste 30 de filme si in sute de piese de teatru.